Waar vliegen we vandaag?

Deltavliegen is afhankelijk van het weer. Daarom hebben we twee dagen voor elk lesblok even contact over het weer en of dat past bij jouw niveau. Op deze pagina houden we die informatie ook een beetje bij en kun je reageren. Wil je meevliegen? Vergeet je niet aan te melden!

Bijgewerkt: 19 juni, 07:25 uur

Het eerstvolgende lesblok is lieren op 21, 22 en 23 juni. We vliegen dan op een nieuw terrein, het Wolkenveld, net buiten Nieuw-Schoonebeek. We kamperen op Camping Veenweide te Zwartemeer, en vanaf daar gaan we ’s morgens met zo min mogelijk auto’s naar het lierterrein.

NB: op deze camping kennen ze ons of het deltavliegen nog niet. Jullie zijn onze ambassadeurs!

 • Vrijdag: Michel, Mario, Marco G, Lex, Lawrence (Marko vdS? Wim? )
 • Zaterdag: Michel, Mario, Michel, Marije, Wim, Emiel, Jos, Lawrence, (Feike? Marko vs S?)
 • Zondag: zelfde groep als zaterdag plus Egbert B, Cynthia, Karel
 • Zaterdag en zondag zijn er ook vijf beginners voor de introductiecursus

Op vrijdag verkennen we met de aanwezige piloten het nieuwe terrein op de grond én vanuit de lucht. Met weinig mensen hebben we daar alle tijd voor. We verzamelen om 10 uur bij het nieuwe terrein.

Zaterdag en zondag wisselen we beginners af met gevorderden, waarbij ik de ANWB op zondag hoop te ontvangen. We zijn dan al lekker op elkaar ingespeeld, en dan heeft het de minste impact op het vliegen. We kunnen lekker vroeg beginnen, zodat we al wat vluchtjes gemaakt hebben voor de redacteur aanwezig is. Wie niet in beeld wil hoeft niet in beeld, dat spreken we vooraf goed af.

Voor de bekenden is het vanavond belavond; het is wat druk, dus ik kan veel in gesprek zijn. Voor de beginners is het donderdagavond belavond, maar ook voor hen ziet het er prima uit. Ik verwacht de beginners op zaterdag om 11 uur.

 

Het Wolkenveld – klik voor locatie op Google Maps


Links voor lieren op ’t Looveld


Links voor de oefenhelling in Cond


Links voor het soaren aan de Nederlandse kust


Kom je vliegen, neem dan ALTIJD contact op met Heleen twee avonden voor de lessen starten. Zo weet je zeker dat wij er zijn, en zo weten wij zeker dat je komt. Bellen (06-41280091) bij voorkeur ’s avonds tussen 20.30 en 21.00 uur. Krijg je geen gehoor, luister dan eventueel het voicemailbericht even af en spreek wat in of probeer het later nog even; grote kans dat ik met een vliegmaat van je in gesprek ben.


Percelen van ’t Looveld: we vliegen op 9 t/m 13

 

Mogelijk nieuw veld nabij Nieuw-Schoonebeek, vooral voor NNO/ZZW

 

 

 

 

 

 

 

3 Responses to Waar vliegen we vandaag?

 1. lawrence zeggen:

  ik zal er bij zijn. vanaf vrijdag. v.w.b. de beste condities voor het nieuwe terrein heb ik geen idee wat er nodig is.
  Ik kan eventueel ook meteen naar het nieuwe terrein rijden als ik de exacte locatie en tijd weet.
  gr,
  Lawrence,

 2. eppo zeggen:

  Hoi Heleen, ik zou willen komen maar ben op vakantie in Greifenburg. Daarna wedstrijd Kandel. Ik zou in je reserveweekend kunnen komen, jouw laatste weekend.
  Groeten Eppo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *