Waar vliegen we vandaag?

Deltavliegen is afhankelijk van het weer. Daarom hebben we twee dagen voor elk lesblok even contact over het weer en of dat past bij jouw niveau. Op deze pagina houden we die informatie ook een beetje bij en kun je reageren. Wil je meevliegen? Vergeet je niet aan te melden!

Bijgewerkt: 25 april 18:15 uur

26, 27 en 28 april: lieren?

Vrijdag: Lawrence, Emiel, Annika
Zaterdag: Rieks, Lawrence, Emiel, Annika, Cynthia, Marko, Michel, Elko
Zondag: Rieks, Lawrence, Emiel, Annika, Cynthia, Marko, Michel, Elko, Serge

Bellen vóór 19:30 uur, daarna krijg je de voicemail (dan wel even een bericht acherlaten)!

’t Looveld is niet beschikbaar. We kunnen lieren bij de Maargies Hoeve te Kallenkote; op vrijdag geldt daar een hoogtebeperking en het veld loopt NNW-ZZO. Het is te smal voor lange baan als de wind er niet recht op staat. De Maasvlakte en Brouwersdam zijn ook beschikbaar, de oefenhelling misschien.

De weerberichten zijn nogal variabel. Er zijn best grote verschillen tussen de verschillende weerberichten maar ook varieert elk weerbericht steeds. Er zit geen duidelijke tendens in de verwachting. Op het moment wordt te veel wind en te veel vlagerigheid verwacht om goed te kunnen lessen. Mocht het nog bijtrekken, dan sta ik paraat om toch te gaan lieren of naar de kust te rijden. We zullen het per dag moeten bekijken.

Voor vrijdag is de wind nog redelijk, vooral vrijdagmorgen wordt niet al te veel wind verwacht. Voor complete beginners toch al gauw te veel en we kunnen geen lange baan doen. Voor zaterdag lijkt het nu te winderig. Wat mij betreft kijken we vrijdagmiddag nog of het wat verbetert. Idem voor zondag.

Graag hoor ik vanavond wat jij ervan denkt (vóór 19:30 uur…  https://www.dnk.nl/agenda-tickets/theater/calefax-eric-vloeimans ;-))


Links voor lieren op ’t Looveld


Links voor de oefenhelling in Cond


Links voor het soaren aan de Nederlandse kust


Kom je vliegen, neem dan ALTIJD contact op met Heleen twee avonden voor de lessen starten. Zo weet je zeker dat wij er zijn, en zo weten wij zeker dat je komt. Bellen (06-41280091) bij voorkeur ’s avonds tussen 20.30 en 21.00 uur. Krijg je geen gehoor, luister dan eventueel het voicemailbericht even af en spreek wat in of probeer het later nog even; grote kans dat ik met een vliegmaat van je in gesprek ben.

10 Responses to Waar vliegen we vandaag?

 1. Marko zeggen:

  Prima om het even af te wachten. Inderdaad wel erg wispelturig dat weer. Ik verwacht wel morgen een knoop door te hakken i.v.m. vakantie van de rest van het gezin en om plannen te kunnen maken. Een dagje vliegen op de Maasvlakte of Brouwerdag lijkt mij toch ook wel wat.

 2. Annika zeggen:

  Hoi allen,
  Ik ben wel in voor vrijdagmorgen, maar kan me voorstellen dat er weinig animo voor is, zo kortdag. Ik hoor het wel.
  Ik sta iig standby, ook voor de andere dagen..
  Hoe dan ook veel plezier bij Eric Vloeimans, Heleen! Gaaf!! :D

 3. Marko zeggen:

  Heleen, allen, Brouwersdam of oefenhelling wordt em voor mij ook niet.

  • Heleen zeggen:

   Ook voor jou zou een dagje oefenen in de wind heel goed zijn ;-) Maar laten we vooral naar het weer kijken en zien welke landen dat biedt!

 4. Lawrence zeggen:

  Mocht het de brouwersdam worden dan ga ik niet mee, aangezien mn vleugel in het oosten ligt. Ik zal je site morgen in de gaten houden. Iig suc6 met je auto

  • Heleen zeggen:

   Als het soaren wordt (Brouwersdam en/of Maasvlakte) dan heb ik in principe ook materiaal bij me… Oefenen met een beetje wind zou je goed van pas komen!

 5. Michel zeggen:

  Hi Heleen, ik zie voor Maargies tussen 1400-1700 wel wat potentie, alleen nog even kijken wat er voor regen voorspeld wordt. Heb geen zin om nat te worden):]
  Hoe ga je je verplaatsen?

  • Heleen zeggen:

   Tja, met dit soort weerberichten en dan niet nat willen worden… Dan misschien binnen blijven? Een paar drupjes hier of daar staan het vliegen niet in de weg. Aan mijn transport (en dat van de lier, het lesmateriaal en enkele cursisten) werk ik nog.

 6. Wim zeggen:

  Zoo te zien, wordt het dit weekend niets. mocht er wel iets doorgaan, ben ik graag erbij. Succes met je auto,

 7. Lawrence zeggen:

  Hey Heleen,
  Je kan me voor de vrijdag ook noteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *