Lieren

Ons vaste lierterrein is Het Wolkenveld Drenthe. Daar lieren we van maart tot en met oktober met beginners, gevorderden en met gebrevetteerde piloten. Voor elk niveau zijn er data gereserveerd in de agenda. Weet je niet precies welke data passen bij jouw niveau, neem dan even contact op.

Video: een lieruitje op ons oude terrein in Nieuwvliet, gemaakt door Thijmen

Direct inschrijven Naar de agenda

Lieren voor beginners

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Hoe dat precies werkt lees je op de pagina’s over de beginnerscursus. Je vindt daar ook meer informatie over het lierterrein. Voor deze cursus heb je 12 maanden de tijd. Die heb je lang niet altijd nodig: begin je in maart, dan kun je voor het einde van het seizoen je B1 op zak hebben!

De meeste lessen geven we aan de lier, en daar kun je ook het beste beginnen. De begeleiding, het materiaal, een aanvullende WA-verzekering en alle starts zijn bij het cursusgeld inbegrepen. Je start altijd met één keer niveau 1, en daarna volg je niveau 2 tot aan het B1-brevet.

Van B1 naar B2: lieren tot aan je zelfstandigheidsbrevet

Na het halen van het eerste brevet, les je door voor het tweede brevet, B2. Daarmee kun je zelfstandig vliegen. Ook over die cursus kun je weer 12 maanden doen, maar als je vaak komt oefenen dan kun je het ook sneller halen.

De begeleiding, de aanvullende WA-verzekering en alle starts zijn bij het cursusgeld inbegrepen, net als het schoolmateriaal tot je eigen uitrusting compleet is. Het bergvliegen is een aparte cursus. Voor deze cursus volg je niveau 3.

Direct inschrijven Naar de agenda

Lieren voor piloten met B2 of B3:
lieraantekening halen en opfrissen

Ook piloten met brevet zijn welkom. Ben je zelfstandig piloot maar heb je nog nooit gelierd? Doe dan onze liercursus voor het halen van je lieraantekening. Je kunt daarmee een jaar lang komen oefenen bij alle blokjes van niveau 2 (de eerste keer) en 3. Heb je je lieraantekening sneller binnen? Dan vlieg je gewoon de rest van het jaar lekker mee.

Is je brevet verlopen maar heb je in het verleden wel gelierd? Dan kun je komen opfrissen en een proefe van bekwaamheid doen. Afhankelijk van je niveau van ooit en hoe lang het geleden is, kun je het 2-daagse opfrisarrangement boeken, of de jaarcursus. Instroomniveau 2 of 3, in overleg.

Direct inschrijven Naar de agenda

Abonnement voor Vrije Vliegers!

Ben je actief piloot en vlieg je zelfstandig aan de lier, inclusief geldig brevet en lieraantekening? Dan kun je meevliegen als een soort clubpiloot. Als vrije vlieger betaal je per dag of neem je een abonnement voor een jaar. Daarin mag je zo veel komen vliegen als je wilt tijdens blokjes van niveau 3. Andere data in overleg. Zie ook het aanbod bergvliegen voor Vrije Vliegers.

Hey, en de lierkaarten dan?

De lierkaarten zijn uit het assortiment. Een enkele uitzondering daargelaten zijn alle lierkaarten verlopen.

Extra lieruitjes op andere velden

Het kan zijn dat we zo nu en dan een uitstapje maken naar een ander veld. In de winter, maar ook tijdens het reguliere vliegseizoen als ons terrein tijdelijk niet beschikbaar is. Deze lieruitjes vallen in principe niet onder de reguliere lessen. We moeten flink daggeld betalen op die velden, en de lier en instructeur moeten verplaatst worden. Dat brengt extra kosten met zich mee. Reken op ongeveer € 30 per persoon per dag voor een echt lieruitje. Het winterlieren communiceren we via de site en de nieuwsbrief. Eventueel uitwijken van reguliere lessen bespreken we persoonlijk met de piloten die zich hebben aangemeld voor het betreffende lesblokje.

Een piloot gaat aan de lier omhoog

Reacties zijn gesloten.