Lieren

Een piloot gaat aan de lier omhoog

Ons vaste lierterrein is ’t Looveld in Drenthe. Daar lieren we van maart tot en met oktober met beginners, gevorderden en met gebrevetteerde piloten. Voor elk niveau zijn er data gereserveerd in de agenda. Weet je niet precies welke data passen bij jouw niveau, neem dan even contact op met de school voor overleg. Hieronder vind je de data voor gevorderde cursisten. Voor beginners zijn aparte data gereserveerd.

Data lieruitjes in 2018

Alle lieruitjes zijn op vliegterrein ’t Looveld, tenzij er een andere stek genoemd wordt. Houd er rekening mee dat het veld in maart en eind oktober erg nat kan zijn.

 • 3 – 4 februari, Malden
 • 10 – 11 februari, Malden
 • 9 – 11 maart
 • 16 – 18 maart
 • 12 – 15 april
 • 3 – 5 mei

 • 16 – 19 juni
 • 28 juni – 1 juli
 • 11 – 14 augustus
 • 4 – 7 oktober
 • 27 – 28 oktoberVideo: een lieruitje op ons oude terrein in Nieuwvliet, gemaakt door Thijmen

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Zo wen je direct aan verschillende omstandigheden, verschillende stekken en leer je een gedegen start- en landingstechniek die je later op elke denkbare vliegstek kunt gebruiken. Daar pluk je natuurlijk in de rest van je carrière als deltapiloot de vruchten van!

Voor het allereerste begin is er de B1-cursus en de introductiecursus. Die worden op de pagina’s voor beginners beschreven. Je vindt daar ook meer informatie over het lierterrein.

Van B1 naar B2: lieruitje

Na de B1-cursus kun je onze B2-cursus doen. Daarmee word je 15 maanden lang begeleid bij het halen van je B2 aan de lier. De begeleiding is inbegrepen bij de prijs, net als gebruik van het schoolmateriaal tot je je eigen spullen bij elkaar hebt. We gaan er bij deze cursus van uit dat je werkt aan het completeren van die eigen uitrusting. Bij het lieren betaal je via een lierkaart nog € 6 extra per start. Dit is voor brandstof en onderhoud van de liermachine en een tegemoetkoming van het startgeld dat we aan de terreinexploitant afdragen. Het afrekenen gaat via lierkaarten van € 60 met elk 10 starts, te koop op het lierterrein.

Wel B2, nog niet gelierd: liercursus

Ben je gebrevetteerd piloot maar heb je nog nooit gelierd? Doe dan mee aan onze liercursus, speciaal voor piloten die al even vliegen. Je leert omgaan met (veel) wind, de procedures van het lieren en natuurlijk het lieren zelf. De hoogtevluchten die je maakt, tellen mee voor je lieraantekening, waarmee je bij elke Nederlandse club kunt lieren. Bij de liercursus zijn 50 starts inbegrepen.

Brevet 2 en verlopen lieraantekening: lierarrangement

Heb je lang niet gelierd maar wel een B2 met lieraantekening? Als je B2 nog geldig is en je hebt recente vliegervaring, dan kun je in overleg een lierarrangement afsluiten. Daarbij koop je in 1x drie lierkaarten, goed voor bij elkaar 30 starts tijdens onze lieruitjes. Daarmee kun je het lieren weer opfrissen. Dit is ook een mooi opfrisarrangement voor piloten met een lieraantekening op een verlopen B2.

Reacties zijn gesloten.