Lieren

Ons vaste lierterrein is Het Wolkenveld Drenthe. Daar lieren we van maart tot en met oktober met beginners, gevorderden en met gebrevetteerde piloten. Voor elk niveau zijn er data gereserveerd in de agenda. Weet je niet precies welke data passen bij jouw niveau, neem dan even contact op met de school.

Video: een lieruitje op ons oude terrein in Nieuwvliet, gemaakt door Thijmen

-agenda met alle data voor het lieren-   -direct inschrijven-

 


Lieren voor beginners

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Hoe dat precies werkt lees je op de pagina’s over de beginnerscursus. Je vindt daar ook meer informatie over het lierterrein. De niveaus 1, 2, 3 en 4 staan daar ook uitgelegd. Die zul je in de agenda wel terugvinden.

Van B1 naar B2: lieren tot aan je zelfstandigheidsbrevet

Na de B1-cursus kun je onze B2-cursus doen. Die is ook 12 maanden, en daarmee kun je het zelfstandigheidsbrevet halen aan de lier. Alle starts en de begeleiding zijn inbegrepen bij de prijs. Net als gebruik van het schoolmateriaal tot je je eigen spullen bij elkaar hebt. We gaan er bij deze cursus van uit dat je echt door wilt met vliegen, en dat je dan ook je eigen uitrusting bij elkaar zoekt. Na het eerste jaar kun je nog een jaartje bijboeken als je je B2 nog niet hebt gehaald. Omdat je dan waarschijnlijk al je materiaal wel compleet hebt, is dat tweede jaar een stukje voordeliger.

Je liert tijdens de blokjes ‘niveau 4’ op de agenda. Bij andere niveaus ben je ook van harte welkom, maar overleg wel vooraf even over de planning en de oefeningen die we doen.

-naar de agenda-   -direct inschrijven-

Lieren voor piloten met B2 of B3:
lieraantekening halen en opfrissen

Ook piloten met brevet zijn welkom. Ben je zelfstandig piloot maar heb je nog nooit gelierd? Doe dan onze liercursus voor het halen van je lieraantekening. Je kunt daarmee een jaar lang komen oefenen bij alle blokjes van niveau 3 (de eerste keer) en 4; andere data in overleg. Heb je je lieraantekening sneller binnen? Dan vlieg je gewoon de rest van het jaar lekker mee.

Is je brevet verlopen maar heb je in het verleden wel gelierd? Dan kun je komen opfrissen en een proefe van bekwaamheid doen. Afhankelijk van je niveau van ooit en hoe lang het geleden is, kun je het 2-daagse opfrisarrangement boeken, of de jaarcursus. Weet je het niet zeker, overleg dan even. Je begint mogelijk bij niveau 3 en liert daarna verder bij niveau 4. Andere data in overleg.

-naar de agenda-   -direct inschrijven-

Abonnement voor Vrije Vliegers!

Ben je actief piloot en vlieg je zelfstandig aan de lier, inclusief geldig brevet en lieraantekening? Dan kun je meevliegen als een soort clubpiloot. Als vrije vlieger betaal je per dag of neem je een abonnement voor een jaar. Daarin mag je zo veel komen vliegen als je wilt tijdens blokjes van niveau 4. Andere data in overleg. Zie ook het aanbod bergvliegen voor vrije vliegers.

-naar de agenda-   -direct aanmelden als Vrije Vlieger-

Hey, en de lierkaarten dan?

De lierkaarten gaan uit het assortiment. Volg je nu nog een cursus waar lierkaarten bij horen, dan kun je die nog gewoon gebruiken. Je huidige lierkaart blijft geldig, en zo lang je cursus loopt kun je lierkaarten bijkopen. Is je cursus afgelopen (meestal na 15 maanden), dan stap je over op de nieuwe cursussen. Vlieg je met lierkaarten maar doe je al lang geen cursus meer, dan geldt hetzelfde: de huidige lierkaart maak je op, en daarna kies je een van de nieuwe cursussen.

Extra lieruitjes op andere velden

Het kan zijn dat we zo nu en dan een uitstapje maken naar een ander veld. In de winter, maar ook tijdens het reguliere vliegseizoen als ons terrein tijdelijk niet beschikbaar is. Deze lieruitjes vallen in principe niet onder de reguliere lessen. We moeten flink daggeld betalen op die velden, en de lier en instructeur moeten verplaatst worden. Dat brengt extra kosten met zich mee. Reken op ongeveer € 30 per persoon per dag voor een echt lieruitje. Het winterlieren communiceren we via de site en de nieuwsbrief. Eventueel uitwijken van reguliere lessen bespreken we persoonlijk met de piloten die zich hebben aangemeld voor het betreffende lesblokje.

Een piloot gaat aan de lier omhoog

Reacties zijn gesloten.