Sleepcursus op Stadskanaal

Nieuw in 2020: een sleepcursus op Stadskanaal voor piloten op zo-goed-als-B2-niveau. De cursus is voor piloten nog geen B2 hebben maar al wel flink wat lierervaring. Natuurlijk kunnen dan ook piloten met B2 of B3 aansluiten.


Video: André van der Lingen, slepen met vliegclub Daidalos in Duitsland


De regels van de KNVvL zijn inmiddels aangepast, waardoor het mogelijk is om te slepen met piloten die nog geen B2 hebben. Je moet wel wat ervaring hebben aan de lier, en iets meer dan alleen onze B1-cursus: je hebt er het meeste aan als je al redelijk zelfstandig kunt vliegen en goed gewend bent aan je eigen materiaal.

Slepen: ook met een enkeldoeker

Afhankelijk van het sleeptoestel kun je wel of niet met een enkeldoeker meevliegen. De meeste sleeptoestellen vliegen vrij snel, zeg 60 km/u en harder. Met een bridle kunnen ook enkeldoekers wel snel genoeg vliegen, maar heel prettig is dat niet altijd. Sommige enkeldoekers mogen ook niet zo hard. Wil je meedoen, overleg dan met Heleen of Aernout over de mogelijkheden.

Data 2020

De sleepcursus van 2020 is in de zomervakantie. In plaats van een lange week naar Frankrijk kun je nu een lange week komen vliegen in Drenthe en Groningen! We beginnen met drie dagen slepen. Daarna vier dagen lieren, waarin je kunt werken aan de aandachtspunten die tijdens het slepen naar voren kwamen. De cursus eindigt weer met drie dagen slepen.

De planning voor 2020: donderdagavond 9 tot en met zondag 19 juli

  • Slepen 1 op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli
  • Lieren van maandag 13 tot en met donderdag 16 juli
  • Slepen 2 op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juli

Vliegen gaat uiteraard alleen door bij geschikt weer, dat past bij je niveau. Eén van de dagen wordt ongetwijfeld een rustdag waarop we met elkaar wat anders gaan doen. Is het steeds maar geweldig weer, dan kiezen we een van de lierdagen uit. Donderdagavond doen we al wat theorie en verkennen we het terrein, dus zorg dat je er ook echt donderdag al bent.

Samen op stage

De vliegweek is ook echt bedoeld als vliegweek. Met elkaar op vliegvakantie, alleen dan niet in Frankrijk. we verblijven zo veel mogelijk op de zelfde locatie al staat het iedereen vrij elders te verblijven. Met of zonder familie; komt er meer familie mee, dan kunnen we samen een nietvliegprogramma opzetten. Net als bij onze stages in Frankrijk gaat het om vliegen én om gezelligheid. Dus ook samen eten, drinken, briefen en nabespreken. Dat alles volgens de richtlijnen van het RIVM uiteraard.

Tijdens het slepen verblijven we op (nouja, naast) het vliegterrein, en zondagavond of maandagmorgen verplaatsen we naar de camping/B&B van Riet naast het lierterrein. Donderdagavond gaan we weer terug naar Stadskanaal.

Kosten

Kostenraming: € 675 per persoon
De kosten voor de sleepstage bestaan uit de kosten voor de instructeur, voor de sleeppiloot en het opgesleept worden en daggeld voor vliegclub Westerwolde/Stadskanaal. De prijs is inclusief 10 sleepstarts en de overnachtingen op Stadskanaal. Het lieren gaat via je abonnement.

De prijs is exclusief:

  • extra sleepstarts (reken op zo’n € 250 per 10 starts) en/of extra hoogte
  • exclusief de overnachtingen bij Riet ( € 25 per nacht in de B&B, € 10 op de camping)
  • heb je geen lierabonnement, dan spreken we nog een prijs af voor het lieren

Aanschaf bridle/release voor enkeldoekers?

Voor enkeldoekers hebben we standaard 2 sets bridles/releases beschikbaar. Maar, dit keer zijn er wel erg veel enkeldoekers die mee willen doen… Op zich geen probleem, maar het steeds overzetten en opnieuw afstellen van bridle+release is wel een beetje gedoe en kost veel tijd. Handiger is het, als we dat voor iedereen één keer doen en dat het spulletje dan gewoon op je vleugel blijft zitten. Daarvoor moeten we dan nog een paar sets regelen.

Aernout en ik gaan op zoek bij andere sleeppiloten of zij nog wat hebben liggen, maar het kan ook zijn dat we wat moeten kopen en/of maken. Nieuw kosten ze zo’n € 170 per stuk. Die extra kosten kunnen we niet zomaar uit het cursusgeld ophoesten, omdat we maar 6 piloten willen zodat iedereen genoeg aan vliegen toekomst. Zoals gezegd proberen we ze te lenen of voor minder te vinden, maar het kán zijn dat we ze aan moeten schaffen. Voor enkeldoekerpiloten die vaker willen gaan slepen zitten die kosten er toch aan te komen, maar het is wel even iets om over na te denken. Dus vlieg je enkeldoeker, dan hoor ik ook graag hoe je staat tegenover extra kosten voor bridle/release, al dan niet op zo’n manier dat je het setje na de cursus meeneemt voor later gebruik. Heb je zelf een ander idee, dan is dat ook welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *