Slepen achter een Dragonfly of deltamet

Nog niet op onze agenda, maar wel op onze wenslijst: een week slepen voor piloten op zo-goed-als-B2-niveau. We proberen een cursus op te zetten voor piloten die nog geen B2 hebben maar al wel flink wat lierervaring. Natuurlijk kunnen ook piloten met B2 aansluiten. Eind 2016 past deze cursus nog niet binnen de voorschriften van de KNVvL. We werken aan een pilot in 2018, zodat we in 2019 wél kunnen slepen.


Video: André van der Lingen

Voor deze sleepcursus hoef je zelf geen bijzondere uitrusting te hebben. Enkeldoekers zijn ook van harte uitgenodigd; we vliegen met een erg langzaam sleeptoestel, dat ook met een enkeldoeker goed bij te houden is. Indien nodig kunnen we het met een bridle nog wat makkelijker maken.

Interesse peilen

Deze cursus is nieuw, en we weten nog niet precies hoeveel animo er is. Lijkt het je leuk om mee te gaan, laat het ons dan alvast weten. We houden je dan ook direct op de hoogte van de ontwikkelingen.

Cursusopzet

De prijs komt waarschijnlijk rond € 500 te liggen. Daarbij zijn een aantal vluchten tot 300 meter hoogte al inbegrepen. Ook is daarbij onze standaard acclimatisatiedag inbegrepen, maar op die dag gaan we ook al aan de slag met theorie, een demonstratie en het afstellen van je uitrusting. Vooraf krijg je al wat informatie over het slepen om thuis door te nemen.

Meer info volgt!

Heb je interesse, meld je alvast vrijblijvend aan. Zodra er meer informatie bekend is hoor je het dan direct.

2 Responses to Slepen achter een Dragonfly of deltamet

 1. Eduard zeggen:

  Hoi Heleen, wellicht ten overvloede maar mijn interesse voor slepen is nog steeds onveranderd groot

  • Heleen zeggen:

   Ha Eduard,
   Tot de KNVvL de regels aanpast, kunnen we alleen slepen met piloten die al B2 hebben. Ook daar denken we over, maar voor 2017 staat dat nog niet op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *