Slepen achter een Dragonfly of deltamet

Nog niet op onze agenda, maar wel op onze wenslijst: een week slepen voor piloten op zo-goed-als-B2-niveau. We proberen een cursus op te zetten voor piloten die nog geen B2 hebben maar al wel flink wat lierervaring. Natuurlijk kunnen dan ook piloten met B2 of B3 aansluiten.


Video: André van der Lingen, slepen met vliegclub Daidalos in Duitsland


De regels van de KNVvL zijn inmiddels aangepast, waardoor het mogelijk is om te slepen met piloten die nog geen B2 hebben. Je moet wel wat ervaring hebben aan de lier, en iets meer dan alleen onze B1-cursus: je hebt er het meeste aan als je al redelijk zelfstandig kunt vliegen en goed gewend bent aan je eigen materiaal.

Slepen: ook met een enkeldoeker?

Afhankelijk van het sleeptoestel kun je wel of niet met een enkeldoeker meevliegen. De meeste sleeptoestellen vliegen vrij snel, zeg 60 km/u en harder. Met een bridle kunnen ook enkeldoekers wel snel genoeg vliegen, maar heel prettig is dat niet altijd. Sommige enkeldoekers mogen ook niet zo hard. We proberen voor onze sleepcursus een langzaam sleeptoestel te vinden, zonder dat het te duur wordt. Zodra we die gevonden hebben, informeren we jullie via de site en de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *