Sleepcursus op Stadskanaal

Nieuw in 2022: sleeplessen op Stadskanaal! Voor ervaren piloten en B2-cursisten met al wat sleep- en lierervaring. Je oefent wanneer het jou uitkomt, op losse dagen of enkele dagen achter elkaar. Data en prijzen zijn bekend, meld je aan als je interesse hebt.


Video: André van der Lingen, slepen met vliegclub Daidalos in Duitsland


De regels van de KNVvL zijn inmiddels aangepast, waardoor het mogelijk is om te slepen met piloten die nog geen B2 hebben. Je moet wel wat ervaring hebben aan de lier, en iets meer dan alleen onze B1-cursus: je hebt er het meeste aan als je al redelijk zelfstandig kunt vliegen en goed gewend bent aan je eigen materiaal.

Start met duo en enkeldoeker

De meeste piloten doen de eerste keer dat ze komen slepen een duovlucht. Heb je het idee van het slepen een beetje te pakken, dan oefen je solo verder. Voor de meeste piloten is dat eerst op een enkeldoeker; je eigen of eentje van de school. Vlieg je een dubbeldoeker, dan stap je daarop over zodra het slepen zelf lekker gaat.

Bridle, vin en dolly

De vliegers van de school zijn uitgerust met een goed afgestelde bridle en een vin. We hebben waarschijnlijk ook wat vinnen en bridles te leen, en je leert hoe je die goed af kunt stellen. Wil je vaker slepen, dan is het de moeite waard je eigen bridle, vin en realease aan de schaffen. Doe dat in overleg met Heleen.

Planning en kosten

De sleeplessen worden ingepland tijdens de Follow-ups. Die staan al in de agenda. Lees wel even de toelichting op de agenda, want niet in elk blok wordt gesleept! Ook zijn er mogelijk een paar extra dagen beschikbaar die niet in de agenda staan maar straks wel op de pagina met de Vliegverwachting. Heb je interesse, meld je dan even aan bij Heleen. Die stuurt je dan t.z.t. ook meer informatie. Je betaalt per vlucht of per 10 starts. Daar kun je natuurlijk meerdere dagen over doen. De prijs is inclusief toegang tot de luchthaven, eventueel kamperen én 1 of 10 solo-sleeps tot 500 meter hoogte. De eerste duovlucht is niet inbegrepen, deze moet je los boeken.

Aanmelden slepen Naar de agenda

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *