Deltavliegen en covid-19 (update 23 maart)

Vanwege de verspreiding van het coronavirus (covid-19) is sporten in groepsverband tot en met 1 juni verboden in Nederland. Daaronder valt ook leren deltavliegen. Daarom moet ik lessen in april afzeggen.

Hoewel we tijdens de lessen best 1,5 meter afstand kunnen houden, vraagt de overheid dat we reizen en sociale contacten zo veel mogelijk beperken en thuis te blijven behalve voor werk of even een frisse neus. Ik ben daarom verplicht de lessen door te schuiven. In een samenleving doen we dingen samen, of in dit geval samen even niet. Wie weet helpen we zo de ellende te beperken.

In het kort:

  • Tot en met 1 juni vliegen we niet
  • Zodra het weer kan, gaan de lessen door
  • Wijzigingen in het lesprogramma houd ik bij in de agenda en op de statuspagina
  • Ben je aangemeld voor een lesblok, dan houd ik je persoonlijk op de hoogte

Let op! Er is mogelijk wél een theorie-examen eind maart, via Skype! Check de site van de KNVvL voor meer informatie.

Het verbod in Nederland geldt op dit moment tot en met 1 juni. Luchtsport (be)oefenen in Duitsland is verboden tot ten minste eind april en in Frankrijk ligt zelfs alles stil. Hoe lang dat zal duren is nog onbekend. Ook dat houden we in de gaten.

Vliegen in april

Voor nu annuleer ik de lesblokken tot 1 juni, zowel aan de lier als op de oefenhelling. Mensen die zich daarvoor hebben aangemeld, krijgen persoonlijk bericht en schuiven automatisch door naar een volgende datum, ná 1 juni.

Maatregelen na 1 juni

Of de regels na 1 juni soepeler worden of juist niet is nog afwachten. Zodra er nieuws is, kijk ik of er meer lessen doorgeschoven moeten worden of dat ik juist wat extra lessen kan organiseren om de vervallen blokken in te halen. Ik informeer jullie daarover via de site en de nieuwsbrief. Piloten die zich hebben aangemeld voor een lesblok krijgen persoonlijk bericht; meld je dus gewoon wel aan als je wilde komen. Je blijft dan het makkelijkst op de hoogte.

Beginnen met vliegen: alvast inschrijven?

Wil je beginnen met deltavliegen, dan kun je je alvast aanmelden. Gewoon via het inschrijfformulier. Daarmee weten wij dat je interesse hebt, en kunnen we je op de hoogte houden. Je hoeft nog niets te betalen, en zodra er een beginnerscursus start, krijg je bericht.

Alternatief programma?

Zijn er grote gevolgen voor het lesprogramma in het hele vliegseizoen, dan probeer ik de agenda te herzien voor de periode na de virusmaatregelen. De data van de bergstages blijven voorlopig staan, voor de piloten die daar al verlof voor hebben geregeld. De stage in mei wordt spannend; Frankrijk zit echt dicht en het lijkt er nog niet op dat we daar vlot naartoe kunnen voor een vliegvakantie. Wilde je mee met deze stage en had je dat nog niet gemeld, doe dat direct nog even. Ik houd je dan ook via directe mails op de hoogte.

Geldigheid cursus en cursusgeld

Natuurlijk ook niet onbelangrijk: het cursusgeld. In principe krijg niemand cursusgeld terug. De lessen worden verschoven en wellicht komen er extra dagen om de uitgevallen dagen in te halen. Ik ga zoals jullie gewend zijn flexibel om met de duur van jullie cursus, maar er zijn kosten aan de school die gewoon doorlopen ook als we niet vliegen. Daarom kan ik al betaald cursusgeld ook niet retourneren.

Wie in maart al bij ons vloog, krijgt eerdaags de rekening voor een nieuw vliegseizoen. Wie een cursus heeft geboekt of verlengd, kan ook gewoon nog een rekening verwachten. Die gaat natuurlijk vergezeld van een persoonlijk bericht, met ruimte voor overleg. Heb je een cursus geboekt en betaalt maar gaat je gekozen datum niet door, dan blijft je recht op de cursus gewoon staan. Zodra er weer gevlogen wordt, heb je opnieuw 12 maanden de tijd om de cursus te komen volgen.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *