Deltavliegen en covid-19 (update 15 mei)

Langzaamaan versoepelen de maatregelen rond het coronavirus (covid-19). Buitensporten mag weer, je mag weer van huis maar de campings en hotels gaan pas in juli open. We hervatten eind mei het lieren in Nederland, eerst voor ervaren piloten en daarna voor beginners. Vliegen in Duitsland en Frankrijk kan nog even niet.

In het kort:

 • We starten op 30 mei weer met lieren
 • De eerste weekends alleen voor gevorderden
 • Beginnerslessen starten mogelijk in juli
 • De bergstages in de zomer zijn vervangen door een Sleepcursus
 • Zodra de grens met Duitsland/Frankrijk open gaat, plannen we daar weer les
 • Wijzigingen in het lesprogramma houd ik bij in de agenda en op de statuspagina
 • Check ons corona-protocol voor meer info

Vliegen de komende tijd

De aangepaste agenda staat inmiddels online. We beginnen met lieruitjes en follow-ups. Werkt het corona-protocol goed en komt er meer accomodatie beschikbaar, dan starten we op 4 juli ook de introductiecursussen weer op. De groepsgrootte is beperkt, dus geef snel door op welke data je wilt komen. Wil je liever nog niet komen, of kun je vanwege het protocol niet meedoen? Check hier wat je allemaal kunt doen als je aan de grond staat en deel je eigen tips!

Oefenhelling, bergstages, slepen

Op het moment kunnen we nog niet voor de pret reizen naar Duitsland (oefenhelling) of Frankrijk (bergstages). De bergstages in de zomer zijn vervangen door vliegen in Nederland (lieren en slepen), de blokjes op de oefenhelling geven we nu aan de lier. In september hopen we naar Frankrijk te kunnen, en zodra we naar Duitsland mogen, zetten we ook weer oefenhelling op het programma.

Beginnen met vliegen: datum kiezen of inschrijven

Piloten die zich eerder al hebben aangemeld en wachten op het hervatten van de lessen krijgen voorrang bij het kiezen van een datum. Geef de data van je voorkeur wel zo snel mogelijk door.

Wil je beginnen met deltavliegen, dan kun je je alvast aanmelden en een datum reserveren. Omdat er veel piloten zijn die zich al hebben ingeschreven en die wachten op een startdatum, kan het zijn dat de datum die je kiest al vol is. We overleggen dan over een alternatieve datum.

Geldigheid cursus en cursusgeld

De lessen worden verschoven en wellicht komen er extra dagen om de uitgevallen dagen in te halen. Ik ga zoals jullie gewend zijn flexibel om met de duur van jullie cursus, jullie kunnen gewoon het aantal maanden lessen dat voor de cursus staat. Er zijn wel kosten aan de school die gewoon doorlopen of al betaald zijn voor 2020, ook als we niet vliegen. Daarom kan ik al betaald cursusgeld ook niet retourneren. Heb je een cursus geboekt en betaald maar gaat je gekozen datum niet door, dan blijft je recht op de cursus staan. Zodra er weer gevlogen wordt, heb je gewoon 12 maanden de tijd om de cursus te komen volgen.

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

2 Responses to Deltavliegen en covid-19 (update 15 mei)

 1. Rob Gerrits zeggen:

  Ha Heleen,

  Ik ben benieuwd wanneer in Juli ik kan beginnen met een eerste les.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *