Leren deltavliegen

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Zo wen je direct aan verschillende omstandigheden, verschillende stekken en leer je een gedegen start- en landingstechniek die je later op elke denkbare vliegstek kunt gebruiken. De meeste lessen deltavliegen zijn gewoon in Nederland.

Direct inschrijven

Video: Jos aan de lier tijdens zijn beginnerscursus

Met een cursus voor brevet 1 leer de de basis van het deltavliegen. Met een B1-brevet mag je nog niet zelfstandig vliegen maar kun je al wel goed starten, vliegen, sturen en landen onder verschillende weers- en windomstandigheden. Heb je dat onder de knie, dan kun je door voor brevet 2, waarmee je zelfstandig op stap kunt. De begincursussen draaien we in kleine groepjes en maken daarbij gebruik van schoolmateriaal.

Beginnen met lieren Beginnen op de oefenhelling
  • data voor 2021 in de maak

Inschrijven lieren

  • In 2021 gaan we voor de oefenhelling naar Frankrijk. Data in de maak.

Inschrijven oefenhelling

Je eerste lessen

De eerste dag van de B1-cursus krijg je kort wat theorie en al snel beginnen we met het opbouwen van de deltavlieger. We leggen uit waarom het vliegt, en dan beginnen we met loopoefeningen gewoon op de grond. Tijdens die oefeningen leer je starten, sturen en het begin van het landen. Zodra dat goed gaat, kun je de lucht in voor je eerste , heel bescheiden, vluchtjes.

Begin je op de oefenhelling, dan verplaatsen we de loopoefeningen van de vlakke grond naar de helling, waarbij je steeds hoger op de helling start. Beheers je de starttechniek helemaal, dan kom je als vanzelf los. Dit kan wel een paar dagen duren. Begin je met lieren, dan maak je vrijwel zeker op de tweede dag wat vluchtjes. Ook hier gaan we verder met de loopoefeningen, waarbij de lier wat extra snelheid toevoegt. Je komt eerder van de grond dan op de helling, en dat maakt het lieren heel geschikt voor een beginnerscursus. We raden dan ook aan te beginnen aan de lier. Je gaat later in je opleiding alsnog naar de helling, waar je de techniek dan sneller oppakt.

Introductieweekend

Weet je nog niet zeker of deltavliegen iets voor je is? Geef je dan op voor een introductiecursus. Dat zijn de eerste twee dagen van een B1-cursus. Als het goed bevalt kun je na die twee dagen alsnog inschrijven voor de complete B1-cursus. Je kunt dan direct doorgaan of later weer terugkomen.

Aanmelden introductiecursus

B1-cursus: compleet pakket

Wil je leren vliegen, dan boek je bij Randonaero Adventures eenmalig een complete B1-cursus. Daarmee kun je een jaar lang alle B1-lessen komen volgen. Je betaalt dus niet per cursusdag, maar voor een bepaald niveau. Bij ons ligt dat iets hoger dan het B1-niveau: je bent geslaagd als je niet alleen kunt starten, vliegen en landen maar ook moet je bochten en cirkels kunnen vliegen, en heb je al een paar serieuze hoogtevluchten gedaan aan de lier. Daarmee ben je goed voorbereid op de eerste bergvluchten. Tijdens heel je B1-opleiding kun je materiaal van de school gebruiken. De meeste mensen halen het B1 binnen 12 maanden. Reken in ieder geval op 20 à 30 dagen oefenen als minimum.

B2: lieren, soaren, bergvliegen en slepen

Met je B1 op zak heb je genoeg ervaring om te weten of deltavliegen iets voor je is. Heeft het je gegrepen? Dan kun je door voor het tweede brevet (B2), waarmee je zelfstandig mag gaan vliegen. Nederlandse piloten vliegen over het algemeen graag in de bergen en in Nederland zelf. Met je B2 kun je bij verschillende clubs gaan lieren, slepen en kun je soaren aan de Nederlandse kust. Daarom kun je tijdens je opleiding steeds kiezen uit cursussen soaren, lieren en bergvliegen. Slepen bieden we nog niet aan.

Stages voor zelfstandig piloten en Vrije Vliegers

Ook als je je B2 hebt zijn er nog leuke en spannende cursussen te doen zoals onze Safari of overlandcursus, en met de coach kun je heel specifiek aan je techniek werken. Ook blijf je bij het lieren en soaren van harte welkom. Vanaf 2019 geldt er een speciaal tarief voor zelfstandig piloten die meevliegen voor de gezelligheid, de vrije vliegers.

Inschrijven Agenda

Marc start op Col du Sapenay

Reacties zijn gesloten.