Leren deltavliegen bij Randonaero Adventures

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Zo wen je direct aan verschillende omstandigheden, verschillende stekken en leer je een gedegen start- en landingstechniek die je later op elke denkbare vliegstek kunt gebruiken. Daar pluk je natuurlijk in de rest van je carrière als deltapiloot de vruchten van!


Startdata 2017

 • 13 – 16 april, oefenhelling
 • 22 -25 april, lieren
 • 25 – 28 mei, oefenhelling
 • 22 – 25 juni, oefenhelling
 • 24 – 27 juni, lieren
 • 13- 16 juli, lieren

 • 20 – 23 juli, oefenhelling
 • 12 – 16 augustus, lieren
 • 24 – 27 augustsus, oefenhelling
 • 14 – 17 september, oefenhelling
 • 14 – 17 oktober, lieren
 • 19 – 22 otkober, oefenhelling


Video: Jos aan de lier tijdens zijn beginnerscursus

Met een cursus voor brevet 1 leer de de basis van het deltavliegen. Met een B1-brevet mag je nog niet zelfstandig vliegen, maar kun je al wel goed starten, vliegen, sturen en landen onder verschillende weers- en windomstandigheden. Heb je dat onder de knie, dan kun je door voor brevet 2, waarmee je zelfstandig op stap kunt. De begincursussen draaien we in kleine groepjes en maken daarbij gebruik van schoolmateriaal.

De eerste lessen

De eerste dag van de B1-cursus begin je met wat theorie en het opbouwen van de deltavlieger. Daarna begin je met loopoefeningen. Tijdens die oefeningen leer je starten, sturen en het begin van het landen. Zodra dat goed gaat, kun je de lucht in voor je eerste  vluchtjes. Begin je op de oefenhelling, dan ga je door met loopoefeningen maar dan op de helling. Daar ga je als vanzelf de lucht in zodra je de starttechniek helemaal beheerst. Het lieren is ook heel geschikt om te beginnen. Dat begint natuurlijk heel rustig aan. Met hulp van de lier kom je sneller van de grond en maakt dus al eerder wat bescheiden vluchtjes.

Een start op de oefenhellingIntroductieweekend

Weet je nog niet zeker of deltavliegen iets voor je is? Geef je dan op voor een introductiecursus. Dat zijn de eerste twee dagen van een B1-cursus. Als het goed bevalt kun je na die twee dagen alsnog inschrijven voor de complete B1-cursus. Je kunt dan direct doorgaan of later weer terugkomen.

B1-cursus: compleet pakket

Wil je leren vliegen, dan boek je bij Randonaero Adventures eenmalig een complete B1-cursus. Daarmee kun je een jaar lang alle B1-lessen komen volgen. Je betaalt dus niet per cursusdag, maar voor een bepaald niveau. Bij ons ligt dat iets hoger dan het B1-niveau: je bent geslaagd als je niet alleen kunt starten, vliegen en landen maar ook moet je bochten en cirkels kunnen vliegen, en heb je al een paar serieuze hoogtevluchten gedaan aan de lier. Daarmee ben je goed voorbereid op de eerste bergvluchten. Tijdens heel je B1-opleiding kun je materiaal van de school gebruiken.

Zomerpakket – 2 weken vliegen op vakantie

Nieuw in 2017 is het zomerpakket: 2 weken vliegles gecombineerd met een (gezins)vakantie. Elke ochtend leer je deltavliegen, elke middag en avond ben je vrij. De lessen zijn in Drenthe en in de Duitse Eifel. Beide lesstekken zijn prachtig gelegen, en je hebt de keuze uit rustige of juist touristische overnachtingsplekken. De overnachting regel je zelf, wij regelen de lessen. Je volgt een B1-programma, en boekt dan ook gewoon de B1-cursus. De eerste dagen oefen je aan de lier, de laatste dagen oefen je op de helling. Zo krijg je beide disciplines onder de knie. Leren vliegen is mentaal en fysiek best inspannend. Daarom zitten er ook 1 of 2 rustdagen in het programma. Die plannen we in afhankelijk van het weer. Let op: in deze tweeweekse cursus kom je een heel eind met het halen van je B1, maar de kans is groot dat je nog niet helemaal klaar bent. Wil je door, dan kun je na het Zomerpakket instromen bij de reguliere lessen om je B1-cursus af te ronden.Marc start op Col du Sapenay

B2: lieren, soaren, bergvliegen en slepen

Met je B1 op zak heb je genoeg ervaring om te weten of deltavliegen iets voor je is. Heeft het je gegrepen? Dan kun je door voor het tweede brevet, waarmee je zelfstandig mag gaan vliegen: het B2. Nederlandse piloten vliegen over het algemeen graag in de bergen, en in Nederland zelf. Je kunt bij verschillende clubs gaan lieren, en je kunt ook soaren (vliegen op hellingstijgwind) in de duinen. Daarom kun je tijdens je opleiding steeds kiezen uit cursussen soaren, lieren en bergvliegen. Ook als je je B2 hebt zijn er nog leuke en spannende cursussen te doen zoals onze overlandcursus, en met de coach kun je heel specifiek aan je techniek werken. Nieuw in 2015 is onze sleepcursus voor ervaren lierpiloten.

Comments are closed.