Beginnen met lieren

Lieren is een veilige en rustige manier om met deltavliegen te beginnen. Je bent vanaf het begin verzekerd van relatief veel vliegtijd en veel starts, zodat je snel vorderingen maakt. Je oefent met rustig weer maar ook met wind, en went daardoor vanzelf aan wisselende weersomstandigheden. De liermachine wordt bediend door een ervaren lierinstructeur en helpt je op een veilige manier de lucht in.


Startdata beginnerscursus lieren 2018

  • 27 – 30 april
  • 23 – 26 juni
  • 7 – 11 juli (intensief)

  • 18 – 22 augustus (intensief)
  • 8 – 21 oktober

 


Video: Thijmen Janssen aan het eind van de B1-cursus

De liercursussen zijn op Vliegterrein ’t Looveld in Drenthe. We beginnen in principe om 10.00 uur met een briefing. We maken kennis met elkaar, zoeken het vliegmateriaal uit en gaan vlot aan de slag. De dagindeling is sterk afhankelijk van het weer. Bij goed weer gaan we direct na de briefing naar buiten om de deltavlieger op te bouwen. In de middag is er meestal een korte pauze, en aan het eind van de dag pakken we samen weer in. Er is geen horeca op het terrein, dus neem je eigen lunch mee!

Dag 1: lopend vliegen

NV_eerste-vluchtje.jpg

Is het toestel opgebouwd en gecheckt, dan beginnen we met de eerste loopoefeningen. Met een klein beetje vaart kun je het toestel al laten vliegen. Zo kun je dus al leren starten, sturen en landen zonder de lucht in te gaan, een veilig idee. Tijdens de loopoefeningen krijg je gevoel voor het toestel, leer je er goed mee manoeuvreren en leer je direct al de belangrijkste veiligheidsmaatregelen en procedures.

Dag 2: de eerste vluchten!

Op de tweede dag gaan we verder waar we gebleven zijn en perfectioneren we de technieken zodat we echt kunnen gaan vliegen aan de lier. Dat begint heel rustig met ‘aangedreven loopoefeningen’. De lier trekt dan heel  zachtjes en helpt je wat sneller te lopen dan je zelf zou kunnen. Voor je het weet ben je zomaar een paar stappen los van de grond.

Follow-up 1 en 2 en lieruitjes

NV_netgestart_Rens-Peeters.jpg

Om het niveau van de cursisten goed op elkaar af te stemmen, werken we aan de lier met verschillende niveaus. Na de loopoefeningen stroom je vanzelf door naar Follow-up 1. Daar maak je de eerste korte vluchten. Je leert veilig en gecontroleerd starten, sturen en landen. Follow-up 2 is voor beginners die al wat gevlogen hebben en kun je goed ontkoppelen, dan kun je meedoen met de lieruitjes. Daar zie je ook gevorderde piloten, soms al met brevet. De vluchtjes worden steeds wat langer en hoger, en sturen wordt steeds belangrijker. Vluchten tot 75 meter hoogte zijn nu zeker geen uitzondering!

Follow-up in de Eifel

Vast onderdeel van onze B1-opleiding is de oefenhelling in de Eifel. Ben je met lieren begonnen, dan ga je naar de Eifel voor een follow-up. Daar leer je onder hele rustige omstandigheden starten op een helling. Dit is een uitstekende voorbereiding op het starten in de bergen.

B1 Intensief

Op de agenda staan ook 2 lesblokjes ‘B1 Intensief’. Tijdens deze vakantiecursus heb je ’s morgens les en ’s middags en ’s avonds vrij. Zo kun je leren vliegen combineren met een vakantie voor je zelf of met vrienden of familie. Wat de cursus dan intensief maakt? Er zijn 3 lesblokjes achter elkaar geplakt. Je lest eerst 5 of 6 dagen aan de lier, verhuist dan met elkaar naar de Eifel en lest daar nog 3 dagen op de helling. Dat maakt dat je meteen flink opschiet, maar het is ook best pittig! Na deze lessen heb je waarschijnlijk nog net geen B1, en kun je doorlessen tijdens de reguliere blokken om je B1 te halen. De ‘intensief’-lessen staan ook open voor piloten die eerder begonnen zijn. Ook zij krijgen dan alleen les in de ochtend.

Soaren

Soms waait het te hard om te kunnen lieren. Als de windrichting dan precies goed is, kunnen we langs het strand oefenen. Het komt niet vaak voor, maar is wel een leuke aanvulling op wat je met lieren leert, en legt de basis voor het latere soaren. Ook dit doen we tijdens je beginnersopleiding op schoolmateriaal. Omdat we ver van de kust zitten, moeten de weersomstandigheden wel heel goed zijn aan de kust voor we de reis maken met elkaar.

De smaak te pakken?

Heb je de smaak te pakken? Dan kun je na je B1 door om zelfstandig piloot te worden. De eerste bergvluchten in de Franse Alpen staan dan voor de deur!

Reacties zijn gesloten.