Lierterrein Het Wolkenveld

Het Wolkenveld ligt net buiten Nieuw Schoonebeek. Het bestaat eigenlijk uit 5 velden, die we delen met het jongvee van de eigenaar. Er zijn weinig voorzieningen op het veld maar zat in de buurt: supermarkt, cafés en snackbars, restaurantjes en campings.


 

Het Wolkenveld ligt achter de boerderij aan de Europaweg 233 net buiten het dorp Nieuw Schoonebeek. Kom je uit het westen, dan rijd je eerst het dorp uit en na een kleine 2 kilometer vind je nummer 233 an je linkerhand. Als je niet te hard rijdt, zie je vlak voor je er bent al een hoge toren met een windmolentje tussen de bomen door. Daar moet je zijn. Maar let op: niet bij nr 233 het erf op, maar net ervoor een klein asfaltpad. Dan achter de schuur (in aanbouw) rechts het erf op, naar achter doorrijden en daar parkeren.

Voorzieningen op en rond het veld

Het veld is vooral een weiland. Op het erf van de boer is voldoende parkeerplaats. Er is een plek waar we bij slecht weer (of juist als het te warm is) binnen kunnen schuilen. We kunnen er thee en koffie zetten, er is een kraan en een koelkast voor eventueel frisdrank. Maar er is géén toilet. Er is een café vlakbij, maar dat is vooral ’s middags en ’s avonds open. Houd dus rekening met wildplassen, tot we hier iets op gevonden hebben. Heb je zelf een idee, dan horen we het graag.

Samen op de camping

De meeste piloten logeren samen op Camping Veenweide, een kwartiertje verderop. Het is een simpele camping maar erg gastvrij, en ze zijn inmiddels al gewend aan groepjes deltapiloten. Als je ze belt om een plekje te reserveren, zeg er dan even bij dat je komt deltavliegen. Mocht er weinig plek zijn, dan kun je vaak toch nog je tent opzetten bij een van de andere piloten.

Wil je iets meer comfort, dan is Bed & Breakfast Veenloopcentrum Weiteveen een aanrader, getest door één van onze cursisten. Zorg wel dat het ontbijt komt vóór de aanvang van de lessen ;-)

Dagindeling lieren

De meeste blokjes zijn van zaterdag tot en met mandag. Op zaterdag beginnen we rond 10:00 uur, op zaterdag en zondag afhankelijk van het weer mogelijk wat eerder. We gaan door tot het eind van de middag/begin van de avond, en we gaan meestal op zaterdag samen ergens eten. Op zondag is er theorie voor wie wil. Op maandag houden we bijtijds op, zodat iedereen nog naar huis kan na het opruimen.

We lessen met verschillende niveaus. Die helpen elkaar op het veld, dus we beginnen en eindigen altijd met elkaar. Na elke lesdag pakken we samen in, ruimen we op en bespreken we de dag kort na. Daarna ben je vrij, het avondprogramma is natuurlijk niet verplicht.

Kenmerken van het veld

Het Wolkenveld bestaat uit 5 percelen van 80 x 1000 meter. Lang zat dus, maar met crosswind moeten we rekening houden met de greppels tussen de percelen. Gevorderde piloten die er al eens gewend zijn, kunnen zelf een redelijke inschatting maken van de invloed van de windrichting op het lieren. Voor beginnende piloten is één perceel van 80 meter genoeg.

 

Reacties zijn gesloten.