Lierterrein Zweeloo – praktische info

Ons lierterrein ligt op het land van boerderijcamping ’t Looveld in Zweeloo, Drenthe. Het lierterrein delen we met de koeien van familie Kamps. De camping is een gezellige, kleine camping op een actief boerenbedrijf in de buurt van Emmen. Je kunt er kamperen met je eigen tent of verblijven in een van de luxe safaritenten. In de buurt zijn ook verschillende hotels, B&B’s en andere campings.

Camping 't Looveld www.looveld.nl (foto: 't Looveld)

Boerderijcamping ’t Looveld ligt aan de rand van Zweeloo, net buiten het dorp. In het dorp zijn winkels en horeca te vinden. Op de camping zelf kun je natuurlijk kamperen of, als je van meer luxe houdt, logeren in een luxe safaritent of lodge-tent. Deze zijn voor piloten ook per nacht te huur, direct via Matine. Een B&B heb je dan eigenlijk niet meer nodig! In de kampschuur is een winkeltje en kun je wat drinken en soms zelfs ontbijt of een bbq-maaltijd bestellen.

Gezelligheid op de camping

De meeste piloten logeren samen op de camping, al zijn er ook een aantal die liever in een B&B overnachten. Op zaterdagavond eten we meestal met elkaar, hetzij een samen gekookt potje op de camping of in een restaurantje in het dorp. Op zondag stoppen we vaak iets eerder met lessen, om de debriefing gezellig af te sluiten op een terrasje voor iedereen weer naar huis gaat.

Dagindeling lieren

De meeste blokjes zijn van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdag beginnen we rond 10:00 uur, op zaterdag en zondag om 8.00 of 9.00 uur, afhankelijk van het weer. We gaan door tot het eind van de middag/begin van de avond. Dat kan in de zomer dus best laat zijn! In voor- en najaar wordt het eerder donker, dan zijn de dagen wat korter.

We verzamelen altijd op de afgesproken tijd bij de container. Daar nemen we de planning van de dag door; ben je er dan niet bij, dan kun je pas de volgende dag meedoen. We lessen steeds met 2 verschillende niveau’s. Die helpen elkaar op het veld, dus we beginnen en eindigen altijd met elkaar. Na elke lesdag is er een korte nabespreking (debriefing) bij de container. Pas daarna kun je naar je tent, het restaurant of naar huis. Op zaterdag eten we met elkaar; als iedereen mee-eet, dan kunnen we de zaterdagse debriefing ook bij het eten doen.

Het lierterrein

Het lierterrein bestaat uit verschillende percelen grasland. We delen dat met de koeien. Voor elk lesblok overleggen we met boer Johan waar zijn koeien staan, waar het gras lekker kort is en waar wij kunnen vliegen. Aan het begin van elke vliegdag verzamelen we bij de container met lesmateriaal. Die vind je net voorbij de camping aan de rechterkant, verstopt tussen de bomen.

Speciale afspraken op de camping

Voor deltavliegers zijn er wat extra afspraken gemaakt. Rerserveer je een plekje, geef dan dus altijd door dat je voor het vliegen komt. De camping is open van mei tot en met september, maar wij kunnen er vaak vanaf april al terecht. De receptie is dan nog niet open, maar het sanitair wel en er is natuurlijk gewoon elektriciteit en wifi. Bij het inchecken op de camping vul je een formulier in. Uitchecken en afrekenen doen we met elkaar tegelijk op een vooraf afgesproken tijdstip; meestal op zondag in de middag.

Wil je luxe kamperen? Dan kun je als piloot voordelig overnachten in een luxe safaritent (met bijvoorbeeld een kachel, keukentje, toilet en echte bedden). In zo’n tent is plek voor 4 à 6 piloten, afhankelijk van hoe aardig jullie elkaar vinden en welk model tent er beschikbaar is. Je kunt er ook in je eentje overnachten.

Overnachting in Safaritent voor piloten:

 • € 20 pp/pn bij minimaal 2 personen
  exclusief verplicht bedlinnen en toeristenbelasting
 • € 30 pp/pn voor 1 persoon in de tent
  exclusief verplicht bedlinnen en toeristenbelasting
 • Upgrade naar Ranchetent: +€ 10
  Upgrade naar Lodgetent: + € 20
  Beide alleen last minute telefonisch te boeken
 • Ontbijtservice op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag: € 7,50
  Bestellen vóór 17:00 uur (dit kan ook als je in een eigen tentje overnacht!)

Andere overnachtingsadressen en activiteiten

Tot nu toe hebben we goede ervaringen met het B&B ‘Oes Tilber’ in Zweeloo, vlak bij het lierterrein. We eten graag bij ‘Het Wapen van Aelden‘ (ook hotel!) en bij bistro ‘Tante Sweel‘. Er zijn ook bungalowparken in de buurt. Heb je ook een aanrader, geef het even door. Op de boerderij is al van alles te zien en te doen. Oók voor kinderen. Voor de grote boodschappen en uit eten kun je terecht in Zweeloo, Aalden en Weezup, de dorpen in de buurt. Het terrein grenst aan het bos en er is ook een meertje in de buurt voor de warme zomerdagen. Het Noorderdierenpark Emmen ligt om de hoek, net als Plopsa indoor, kinderspeelparadijzen en natuurgebieden.

Auto: route en parkeren

Voor meer informatie over de camping en het boerenbedrijf kijk je op www.looveld.nl. Daar staat ook het adres: Broekstukkenweg 4, 7851 te Zweeloo. Niet met je auto zomaar het erf oprijden, daar sta je in de weg. Kijk even waar de borden staan met ‘P’, en loop vanaf daar een stukje verder de weg af. De container staat net voorbij de camping aan je rechterhand, verstopt tussen de bomen.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, dan zijn de stations Dalen en Emmen het dichtste bij. Je komt dan met de bus tot in Zweeloo. Oppikken bij de bushalte zal meestal wel lukken als je dat van te voren even aangeeft. Er is vaak ook een fiets te leen als je meerdere dagen blijft.

Zweeloo is door de lucht ook goed bereikbaar per deltavlieger. Gijs landde hier een keer tijdens een overlandvlucht.

Deltavliegen - Geland in Zweeloo - Foto: Gijs Wanders

Reacties zijn gesloten.