Lierterrein Zweeloo – voorzieningen en omgeving

Camping 't Looveld www.looveld.nl (foto: 't Looveld)Ons lierterrein ligt op de grond van boerderijcamping ’t Looveld in Zweeloo, Drenthe. Het is een gezellige, kleine camping op een actief boerenbedrijf in de buurt van Emmen. Het lierterrein delen we met de koeien van familie Kamps. Je kunt er kamperen met je eigen tent of verblijven in een van de luxe safaritenten. In de buurt zijn ook verschillende hotels, B&B’s en andere campings.

t Looveld ligt aan de rand van Zweeloo, net buiten het dorp. In het dorp zijn winkels en horeca te vinden. Op de camping zelf kun je natuurlijk kamperen of, als je van meer luxe houdt, logeren in een luxe safaritent of lodge-tent. Deze zijn voor piloten ook per nacht te huur, direct via Matine. Een B&B heb je dan eigenlijk niet meer nodig! In de kampschuur is een winkeltje en kun je wat drinken en soms zelfs ontbijt of een bbq-maaltijd bestellen.  Van april tot en met september kunnen we er schuilen als het slecht weer is, én er is  wifi.

Openingstijden en afspraken 2018

De camping is voor ons open vanaf 1 april. We kunnen er dus vanaf ons eerste lesblok in april terecht; de receptie is dan nog niet open, maar het sanitair wel. Maar dan dus nog geen koffie, en geen boodschappen doen in het winkeltje! Dat gaat pas later open.

Bij het inchecken op de camping vul je een forumlier in; tref je Matine niet, vraag dan Heleen naar het inschrijfformulier. Uitchecken en afrekenen doen we met elkaar tegelijk op een vooraf afgesproken tijdstip. Dat werkte het afgelopen jaar het best. Ook zijn er vanaf dat eerste lesblok luxe safaritenten beschikbaar, speciaal voor piloten. Neem daarvoor even contact op met Matine; er is in zo’n tent plek voor 4 à 6 piloten, afhankelijk van hoe aardig jullie elkaar vinden en welk model tent. Ze hebben een keukentje, kachel en toilet aan boord. De luxe versies ook een douche, maar de douches in het gewone toiletgebouw zijn ook prima en gaan ook begin april al open.

Overnachting in Safaritent voor piloten:

  • € 20 pp/pn bij minimaal 2 personen, exclusief verplicht bedlinnen en toeristenbelasting
  • € 30 pp/pn voor 1 persoon in de tent, exclusief verplicht bedlinnen en toeristenbelasting
  • Upgrade naar Ranchetent: +€ 10, alleen last minute telefonisch te boeken
  • Upgrade naar Lodgetend: + € 20, alleen last minute telefonisch te boeken
  • Ontbijtservice op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag: € 7,50, bestellen vóór 17:00 uur

 

Het lierterrein

Het lierterrein bestaat uit verschillende percelen grasland. We delen dat met de koeien. Voor elk lesblok overleggen we met boer Johan waar zijn koeien staan, waar het gras lekker kort is en waar wij kunnen vliegen. Aan het begin van elke vliegdag verzamelen we bij de container met lesmateriaal, en van daar uit gaan we samen naar het veld van die dag. Dat doen we met zo min mogelijk auto’s, en langs het veld parkeren we maximaal 2 auto’s. De rest moet weer terug naar de parkeerplaats van de camping.

Kamperen en luxe verblijf

De camping is open van Pasen tot eind september. Wij kunnen er vaak in april al wel terecht en ook kunnen we kamperen in oktober. Dan zijn de voorzieningen wel beperkt en is de kampschuur niet open. In maart is de camping gesloten. De camping is bijzonder kindvriendelijk. Er zijn veel dieren en er is vooral veel plek voor kinderen om te spelen en rond te lopen. Daar horen auto’s niet bij: die mogen even het terrein op om uit te laden en moeten daarna op de parkeerplaats. Voor campers en caravans zijn er een paar plekken dicht bij de parkeerplaats maar rijd nooit zomaar de camping op!  Overweeg je een safaritent, dan loont het de moeite even met je vliegmaten af te stemmen. Ze zijn vrij ruim en hebben zelfs kamers, dus plek genoeg voor familie of wat andere piloten. Indien beschikbaar kun je voor een speciale prijs (in 2017 was dat € 60 per nacht per tent; voor 2018 komt mogelijk een tarief per persoon per nacht) een Safaritent huren. Daar kun je met 4 piloten in; dat is luxe kamperen voor een zachte prijs.

Regels en tijden op de camping

Kom je vliegen én kamperen? Dan rijd je de camping voorbij naar de parkeerplaats. Daar parkeren en melden bij Heleen. Is ze er (nog) niet, dan loop je naar de receptie. Daar is niet altijd iemand aanwezig, daarom is het handig je aankomsttijd af te stemmen. Vanaf 19.30 uur is de eigenaar in ieder geval  weer aanwezig. Afrekenen graag de dag vóór vertrek, op een vooraf met Matine afgesproken tijdstip. We onderbreken daarvoor het lierbedrijf even. Je plekje moet de dag van vertrek om 12.00 uur leeg zijn. Je kunt die dag natuurlijk wel vliegen. Kom je maar 1 nachtje, dan reken je dus af op de dag van aankomst, direct bij het inchecken. Huisdieren zijn alleen aan de lijn toegestaan, en mogen onder geen beding de stal in of de wei. Een biertje drinken na een mooie vliegdag hoort er natuurlijk bij, maar je begrijpt dat andere verslavende middelen uit den boze zijn, zowel vanwege het vliegen als vanwege de kinderen.

Alleen vliegen? Eerst even melden!

Kom je alleen vliegen? Rijd dan de camping voorbij naar de parkeerplaats. Daar parkeren en melden bij Heleen. Is de parkeerplaats (bijna) vol, dan zet je je auto net buiten het terrein naast de weg. Niet half erop, maar helemaal in de berm.

Andere overnachtingsadressen en activiteiten

Tot nu toe hebben we goede ervaringen met het B&B ‘Oes Tilber’ in Zweeloo, vlak bij het lierterrein. We eten graag bij ‘Het Wapen van Aelden‘ (ook hotel!) en bij bistro ‘Tante Sweel‘. Er zijn ook bungalowparken in de buurt. Heb je ook een aanrader, geef het even door. Deltavliegen - Geland in Zweeloo - Foto: Gijs WandersOp de boerderij is al van alles te zien en te doen. Oók voor kinderen. Voor de grote boodschappen en uit eten kun je terecht in Zweeloo, Aalden en Weezup, de dorpen in de buurt. Het terrein grenst aan het bos en er is ook een meertje in de buurt voor de warme zomerdagen. Het Noorderdierenpark Emmen ligt om de hoek, net als Plopsa indoor, kinderspeelparadijzen en natuurgebieden. Meer informatie daarover kun je vinden op de website van ’t Looveld.

Route en bereikbaarheid

Voor meer informatie over de camping en het boerenbedrijf kijk je op www.looveld.nl. Daar staat ook het adres: Broekstukkenweg 4, 7851 te Zweeloo. Niet met je auto zomaar het erf oprijden; de parkeerplaats is net voorbij de camping.

Kom je met het openbaar vervoer, dan zijn de stations Dalen en Emmen het dichtste bij. Je komt dan met de bus tot in Zweeloo. Oppikken bij de bushalte zal meestal wel lukken als je dat van te voren even aangeeft. Zweeloo is ook goed bereikbaar per deltavlieger.

Agenda Inschrijven

Reacties zijn gesloten.