Lierterrein Zweeloo – voorzieningen en omgeving

Camping 't Looveld www.looveld.nl (foto: 't Looveld)Ons lierterrein ligt op de grond van boerderijcamping ’t Looveld in Zweeloo, Drenthe. Het is een gezellige, kleine camping op een actief boerenbedrijf in de buurt van Emmen. Het lierterrein delen we met de koeien van familie Kamps. Je kunt er kamperen met je eigen tent of verblijven in een van de luxe safaritenten. In de buurt zijn ook verschillende hotels, B&B’s en andere campings.

t Looveld ligt aan de rand van Zweeloo, net buiten het dorp. In het dorp zijn winkels en horeca te vinden. Op de camping zelf kun je natuurlijk kamperen of, als je van meer luxe houdt, logeren in een luxe safaritent of lodge-tent. Een B&B heb je dan eigenlijk niet meer nodig! In de kampschuur is een winkeltje en kun je wat drinken en soms zelfs ontbijt of een bbq-maaltijd bestellen.  Van april tot en met september kunnen we er schuilen als het slecht weer is, én er is  wifi.

Het lierterrein

Het lierterrein bestaat uit verschillende percelen grasland. We delen dat met de koeien. Voor elk lesblok overleggen we met boer Johan waar zijn koeien staan, waar het gras lekker kort is en waar wij kunnen vliegen. Aan het begin van elke vliegdag verzamelen we bij de container met lesmateriaal, en van daar uit gaan we samen naar het veld van die dag. Dat doen we met zo min mogelijk auto’s, en langs het veld parkeren we maximaal 2 auto’s. De rest moet weer terug naar de parkeerplaats van de camping.

Kamperen en luxe verblijf

De camping is open van Pasen tot eind september. Wij kunnen er vaak in april al wel terecht en ook kunnen we kamperen in oktober. Dan zijn de voorzieningen wel beperkt en is de kampschuur niet open. In maart is de camping gesloten. De camping is bijzonder kindvriendelijk. Er zijn veel dieren en er is vooral veel plek voor kinderen om te spelen en rond te lopen. Daar horen auto’s niet bij: die mogen even het terrein op om uit te laden en moeten daarna op de parkeerplaats. Voor campers en caravans zijn er een paar plekken dicht bij de parkeerplaats maar rijd nooit zomaar de camping op!  Overweeg je een safaritent, dan loont het de moeite even met je vliegmaten af te stemmen. Ze zijn vrij ruim en hebben zelfs kamers, dus plek genoeg voor familie of wat andere piloten. Indien beschikbaar kun je voor € 60 per nacht een Safaritent huren. Daar kun je met 4 piloten in; dat is luxe kamperen voor een zachte prijs.

Regels en tijden op de camping

Kom je vliegen én kamperen? Dan rijd je de camping voorbij naar de parkeerplaats. Daar parkeren en melden bij Heleen. Is ze er (nog) niet, dan loop je naar de receptie. Daar is niet altijd iemand aanwezig, daarom is het handig je aankomsttijd af te stemmen. Vanaf 19.30 uur is de eigenaar in ieder geval  weer aanwezig. Afrekenen graag de dag vóór vertrek, ’s avonds tussen 19.30 en 21.00 uur. Je plekje moet de dag van vertrek om 12.00 uur leeg zijn. Je kunt die dag natuurlijk wel vliegen. Kom je maar 1 nachtje, dan reken je dus af op de dag van aankomst. Huisdieren zijn alleen aan de lijn toegestaan, en mogen onder geen beding de stal in of de wei. Een biertje drinken na een mooie vliegdag hoort er natuurlijk bij, maar je begrijpt dat andere verslavende middelen uit den boze zijn, zowel vanwege het vliegen als vanwege de kinderen.

Alleen vliegen? Eerst even melden!

Kom je alleen vliegen? Rijd dan de camping voorbij naar de parkeerplaats. Daar parkeren en melden bij Heleen. Is de parkeerplaats (bijna) vol, dan zet je je auto net buiten het terrein naast de weg. Niet half erop, maar helemaal in de berm.

Andere overnachtingsadressen en activiteiten

Tot nu toe hebben we goede ervaringen met het B&B ‘Oes Tilber’ in Zweeloo, vlak bij het lierterrein. We eten graag bij ‘Het Wapen van Aelden‘ (ook hotel!) en bij bistro ‘Tante Sweel‘. Er zijn ook bungalowparken in de buurt. Heb je ook een aanrader, geef het even door. Deltavliegen - Geland in Zweeloo - Foto: Gijs WandersOp de boerderij is al van alles te zien en te doen. Oók voor kinderen. Voor de grote boodschappen en uit eten kun je terecht in Zweeloo, Aalden en Weezup, de dorpen in de buurt. Het terrein grenst aan het bos en er is ook een meertje in de buurt voor de warme zomerdagen. Het Noorderdierenpark Emmen ligt om de hoek, net als Plopsa indoor, kinderspeelparadijzen en natuurgebieden. Meer informatie daarover kun je vinden op de website van ’t Looveld.

Route en bereikbaarheid

Voor meer informatie over de camping en het boerenbedrijf kijk je op www.looveld.nl. Daar staat ook het adres: Broekstukkenweg 4, 7851 te Zweeloo. Niet met je auto zomaar het erf oprijden; de parkeerplaats is net voorbij de camping.

Kom je met het openbaar vervoer, dan zijn de stations Dalen en Emmen het dichtste bij. Je komt dan met de bus tot in Zweeloo. Oppikken bij de bushalte zal meestal wel lukken als je dat van te voren even aangeeft. Zweeloo is ook goed bereikbaar per deltavlieger.

Agenda Inschrijven

Reacties zijn gesloten.