Vliegterrein Malden

Te gast bij de NIJAC

Voor sommige lessen zijn we te gast bij de Nijmeegse Aeroclub (NIJAC) op vliegterrein Malden. Een prachtige stek in het bos, met twee lange vliegbanen, een kampeerplaats en de Zweef Inn. We vinden het hartstikke leuk dat we bij NIJAC te gast kunnen zijn. Zo’n samenwerking tussen zweef en delta is tamelijk uniek in Nederland!

Luchtfoto van vliegterrein MaldenMaldens Vlak is een bijzonder vliegterrein. Het is een natuurgebied, dat deels in beheer is van de zweefvliegclub. De club gaat dan ook erg behoedzaam met het terrein om. Wij natuurlijk ook. We houden ons aan de regels van de club, en laten het minstens net zo netjes achter als dat we het vonden. Vuur en roken is op het terrein niet toegestaan, en never nooit zomaar met je auto het veld oprijden!

Onze vliegtijden

Wij vliegen op momenten dat de zweefclub niet actief is. We beginnen, net als in Nieuwvliet, in principe ’s morgens om 10 uur met de briefing. Daarna kunnen we het terrein op om lekker te gaan vliegen. Wordt het een mooie thermische dag, dan kan het zijn dat we ons lierbedrijf even stilleggen om de overlandzwevers ruimte te geven om te starten. Tegelijkertijd is het terrein altijd een landingsterrein en kan er zomaar een zwever komen landen. Goed in de gaten houden dus! Ook goed in de gaten houden: recreanten. Er komen veel wandelaars, die ook wel eens zomaar het terrein oversteken.

Horeca

De Zweef Inn is vroeg in het jaar nog gesloten, maar soms in de weekends is het boscafé wel open. Check dat voor je komt even, en neem anders zelf een thermoskan thee, koffie of warme choco mee. Op sommige dagen is de NIJAC zelf aan het werk, en kunnen we wel even binnen zitten. Op andere dagen niet; houd daar rekening mee als je je spullen inpakt! In de directe omgeving zijn meerdere restaurantjes en cafetaria’s.

Kamperen op het terrein

Op het terrein is een privékampeerplaats van de NIJAC. Cursisten en leden van de KNVvL kunnen daar voor een klei bedrag kamperen, maar alleen van april tot oktober. In de andere maanden is de camping gesloten. Ook op de kampeerplaats is vuur niet toegestaan. Koken (en barbecue-en) op gas mag wel.

Overnachten elders

In de directe omgeving zijn allerlei andere overnachtingsmogelijkheden. We noemen er hier een paar die we zelf al tegenkwamen; heb je zelf een suggestie laat die dan hieronder achter voor je medepiloten.

De afspraken in het kort

  • Parkeren op het terrein links van de ingang, binnen de eerste maar buiten de 2e slagboom
  • Kamperen op het terrein alleen in overleg met Heleen. Vooraf contant betalen
  • NOOIT zomaar met je auto het terrein op, het is niet voor niets een natuurgebied
  • Op het terrein niet roken, vuur maken of bbq-en
  • Bij het vliegen: wees altijd alert op landende zweefvliegers
  • Bij het vliegen: wees altijd alert op door het lierbedrijf wandelende wandelaars, met en zonder hond.
  • Bij het vliegen: de instructeur(s), lierman en startofficier dragen een fluoriserend hesje voor de herkenbaarheid
  • Spreek elkaar aan op bovenstaande afspraken
  • Het daggeld voor vliegen op Malden is € 5 per persoon per dag

Webcam!

Leuk voor thuis: er zijn een aantal webcams op het terrein. Wie weet kunnen de thuisblijvers je wel zien vliegen: http://nijac.nl/nijmeegse-aeroclub/webcam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *