Deltavliegen en het weer

Deltavliegen doe je in de lucht. Daarmee begeef je je letterlijk ín het weer. Het weer is daarom ontzettend belangrijk bij het vliegen. Natuurlijk tijdens het vliegen, maar ook in de voorbereiding. Een lesdag of cursus kan alleen doorgaan bij goed vliegweer.

Vlak voor aanvang van elke cursus heb je contact met de instructeur die de cursus geeft. Samen kijk je naar de weersverwachting, en uiteindelijk kiest de instructeur of de cursus doorgaat of niet. Kan de cursus die je hebt uitgekozen onverhoopt niet starten op de geplande datum, dan kun je bij de volgende geplande cursus aansluiten. Zorg dus altijd dat je een follow-up in je agenda hebt staan! De bergstages gaan altijd door; die duren 10 dagen, en daar zitten altijd wel een paar mooie vliegdagen bij.

Elke woensdagavond = belavond

Bijna alle lesblokjes lieren en helling beginnen op vrijdag. Daarom is er elke woensdag belavond. Kom je lessen, dan bel je altijd twee avonden van te voren met Heleen. Lukt bellen niet dan kun je ook mailen, appen via Signal, sms-en of op de site reageren, als je maar contact opneemt. We overleggen dan over jouw lesniveau, het weer en de planning van de lesdagen. Met het bellen bevestig je meteen ook je komst; bel je niet, dan gaan we er van uit dat je niet komt.

Meer over het weer

Tijdens onze B1-cursus leer je gaandeweg steeds meer over het weer. Je leert omstandigheden herkennen die bij je passen, en je leert het weer dat niet past tijdig herkennen. Zo loop je niet het risico dat je je een keer laat verrassen door slecht weer terwijl je in de lucht bent. Tijdens de B2-cursus breidt je die kennis uit en leer je zelfstandig keuzes maken over het weer, voor en tijden het vliegen.

Deltavliegen en het weer_800

 

Reacties zijn gesloten.