Beginnen op de oefenhelling

De oefenhelling van Randonaero ligt bij Monreal in de Duitse Eifel. Je kunt daar op verschillende hoogtes op de helling starten. En: er is een quad, waarmee je na elke oefening je vleugel weer naar boven brengt. Dat scheelt een boel energie, en zorgt dat je veel meer starts kunt maken dan bij andere scholen. De techniek luistert wel erg nauw, dus je komt niet zomaar los. Dat kan best een paar dagen duren. Daarom raden we je aan om te beginnen met lieren. Je komt dan vanzelf in de follow-up naar de oefenhelling. Weet je zeker dat vliegen wat voor je is, dan kun je natuurlijk ook gewoon beginnen op de helling.


Startdata lessen oefenhelling 2018

  • 5 – 8 april
  • 17 – 20 mei
  • 14 – 17 juni
  • 12 – 15 juli (intensief)

  • 23 – 26 augustus (intensief)
  • 22 – 25 september
  • 11 – 14 oktober


 

Video: een lesblokje op de oefenhelling door Vicar

De eerste lesdag in de Eiffel begint om 11.00 uur met een kennismaking en wat theorie. Na het opbouwen en checken van het toestel gaan we aan de slag. De dagindeling van de volgende dagen wordt tijdens de cursus afgesproken, en is natuurlijk sterk afhankelijk van het weer. De beste weersomstandigheden zijn hier vaak vroeg (!) in de ochtend en aan het eind van de dag. Reken erop dat je voor dag 2 nog voor zonsopkomst wordt verwacht; je moet dan de avond van te voren al in de buurt zijn.

Steeds hoger op de helling

Heb je nog niet gelierd, dan begin je hier met de eerste loopoefeningen om gevoel voor het toestel te krijgen en om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Al gauw kun je onderaan de heuvel starten. Gaat dat goed, dan schuiven we het startvak steeds wat verder op naar boven. Daar gaat het vliegen echt beginnen! Op de oefenhelling kom je niet zo hoog, en je maakt ook geen lange vluchten. Juist daardoor kun je op een veilige hoogte oefenen met sturen, en leer je goed starten en landen. Vooral het hellingstarten leer je goed; zonder goede techniek kom je hier niet los!

De quad maakt het je makkelijkOefenhelling_quad3_LoTanzerRoosendaal.jpg

Na elke oefening moet je met je toestel weer de helling op. Sjouwen kost erg veel energie, zeker heuvel op. Daarom hebben we een quad met een aanhanger waar je deltavlieger op kan. Zo ben je snel en uitgerust weer boven, klaar voor je volgende start. Dankzij de quad houd je bij ons energie over voor nog wat extra vliegtijd.

Follow-up aan de lier

Tijdens onze B1-opleiding vlieg je zowel op de oefenhelling als aan de lier. Na de stage op de oefenhelling ga je lieren. Ben je op de helling begonnen, dan volg je Follow-up 1. Ben je begonnen met lieren, dan ga je verder op het niveau waar je gebleven was. Voordat je in de bergen gaat vliegen kom je nog een keer terug naar de oefenhelling, om te wennen aan je eigen vlieguitrusting.

B1 Intensief

Op de agenda staan ook 2 lesblokjes ‘B1 Intensief’. Tijdens deze vakantiecursus heb je ’s morgens les en ’s middags en ’s avonds vrij. Zo kun je leren vliegen combineren met een vakantie voor je zelf of met vrienden of familie. Wat de cursus dan intensief maakt? Er zijn 3 lesblokjes achter elkaar geplakt. Je lest eerst 5 of 6 dagen aan de lier, verhuist dan met elkaar naar de Eifel en lest daar nog 3 dagen op de helling. Dat maakt dat je meteen flink opschiet, maar het is ook best pittig! Na deze lessen heb je waarschijnlijk nog net geen B1, en kun je doorlessen tijdens de reguliere blokken om je B1 te halen. De ‘intensief’-lessen staan ook open voor piloten die eerder begonnen zijn. Ook zij krijgen dan alleen les in de ochtend.

Reacties zijn gesloten.