Beginnen op de oefenhelling

De oefenhelling van Randonaero ligt bij Monreal in de Duitse Eifel. Je kunt daar op verschillende hoogtes op de helling starten, afhankelijk van je niveau. En: er is een quad, waarmee je na elke oefening je vleugel weer naar boven brengt. Dat scheelt een boel energie zodat je lekker veel starts kunt maken!


In 2021 wordt onze helling opnieuw ingezaaid. Daarom hebben we extra lessen aan de lier in Nederland en een speciale stage op een oefenhelling in Frankrijk. Deze is bedoeld als follow-up, dus ná wat lessen aan de lier.


Startdata beginnerscursus oefenhelling

Begin je met vliegen, dan kan het best een paar dagen duren voor je ook echt los komt van de grond. Daarom raden we je aan om te beginnen met lieren. Je komt dan vanzelf in de follow-up naar de oefenhelling. Wil je graag beginnen op de helling, dan kan dat natuurlijk ook. De lessen op de helling zijn meestal van donderdag tot en met zondag. De introductiecursus is steeds de eerste twee dagen, dus op donderdag en vrijdag.

Startdata B1 & Introductie aan de lier in Nederland
  • 3 en 4 april
  • 1 en 2 mei (of tm 9!)
  • 4 en 6 juni
  • 12 en 13 augustus (of tm 15!)
  • 22 en 23 augustus (of tm 24!)
  • 9 en 10 oktober
Direct inschrijven Naar de agenda

 

Video: een lesblokje op de oefenhelling door Vicar

Heb je nog niet gelierd, dan begin je hier met de eerste loopoefeningen om gevoel voor het toestel te krijgen en om de basistechnieken onder de knie te krijgen. De eerste lesdag in de Eiffel begin je om 11.00 uur met een kennismaking en wat theorie. Na het opbouwen en checken van het toestel doe je de eerste loopoefeningen op een vlak terrein.

Steeds hoger op de helling

Al gauw kun je onderaan de heuvel starten. Gaat dat goed, dan schuiven we het startvak steeds wat verder op naar boven. Daar gaat het vliegen echt beginnen! Je lest nu mee met de piloten met al wat ervaring. Maar let op: de beste weersomstandigheden op de helling zijn hier vaak vroeg (!) in de ochtend en aan het eind van de dag. Reken erop dat je op dag 2 nog vóór zonsopkomst wordt verwacht! Ben je op de helling begonnen dan gaat dat vanzelf; je logeert in de buurt. Kom je voor een vervolgblokje, dan moet je de avond vooraf al arriveren.

Bespaar krachten met de quad

Na elke oefening moet je met je toestel weer de helling op. Sjouwen kost erg veel energie, zeker heuvel op. Daarom hebben we een quad met een aanhanger waar je deltavlieger op kan. Zo ben je snel en uitgerust weer boven, klaar voor je volgende start. Dankzij de quad houd je bij ons energie over voor nog wat extra vliegtijd.

Verder lessen aan de lier

Tijdens onze B1-opleiding vlieg je zowel op de oefenhelling als aan de lier. Ben je op de helling begonnen, dan vervolg je de cursus bij het eerste niveau lieren. Ben je begonnen met lieren, dan ga je verder op het niveau waar je gebleven was. Voordat je in de bergen gaat vliegen kom je nog een keer terug naar de oefenhelling, om te wennen aan je eigen vlieguitrusting.

Reacties zijn gesloten.