De school en het team

Briefing op Col du SapenayRandonaero Adventures is een van de oudste vliegscholen van Nederland, met het meest complete lesprogramma. Aernout is de school in 1993 begonnen met het idee dat leren deltavliegen leuker, beter en veiliger kan. En dat staat nog steeds voorop: veiligheid, plezier en zelfstandigheid.

Hieronder stellen we ons team aan je voor. Stuk voor stuk ervaren piloten met elk hun eigen passie voor het vliegen. We kunnen nog wat hulp gebruiken, dus lijkt het je wat om anderen te helpen piloot te worden, informeer dan eens bij Heleen, Aernout of René wat het zo’n beetje inhoudt. We leiden je graag op tot lierman, hulpinstructeur, duoplioot of, voor de echt bevlogen lui, tot instructeur.


Heleen van den Bos – eigenaar, instructeur

“Heleen kán dingen” zei een cursist ooit tegen de anderen, en die uitspraak komt steeds vaker terug. Ze kan veel, en leert nog altijd bij.

“Deltavliegen, dat doet echt iets met je. Ik vind het geweldig om die ervaring met anderen te delen. Ik vlieg sinds 2007. In 2013 werd ik lierman (ja, dat heet echt zo), in 2014 instructeur en nam ik de school van Aernout over. Ik denk dat we mensen op een verantwoorde en leuke manier leren vliegen. Onze cursisten leren niet alleen een deltavlieger besturen maar bloeien uit tot verstandige piloten die heel veel genieten in de lucht.”


Aernout Drijver – coach, instructeur

Deltavliegen - Aernout geeft les - Randonaero Aernout is in ‘deltaland’ beter bekend als Dr Delta. En zo’n bijnaam, die krijg je niet zomaar. Met zo veel jaar ervaring weet hij veel van vliegen én van vliegers en heeft voor alles een oplossing.

“Ik begon in 1981 met deltavliegen. In 1983 werd ik lierman en in 1991, via de omweg instructeur parapente, werd ik instructeur deltavliegen. Ik heb Randonaero Adventures opgericht na de overname van een andere vliegschool en heb de lesformule ontwikkeld vanuit de filosofie dat léren deltavliegen net zo leuk en serieus doordacht moet zijn als het vliegen zelf.”


René – hulpinstructeur

Deltavliegen - les aan de start - RandonaeroRené is een vaste verschijning op onze vliegstekken. Zelf een behoorlijk ervaren piloot geniet hij ervan anderen omhoog te helpen. Of dat nou met de eerste loopoefeningen is, of met de eerste overlandvluchten. Hij blijft zich verbazen over wat er allemaal komt kijken bij het deltavliegen en deelt dat met niet aflatend en zeer aanstekelijk enthousiasme.


Kaija & Mupke

Deltavliegen - Kaija de kat - RandonaeroKom je vliegen bij Randonaero, dan kom je vanzelf ook Kaija en Mupke tegen. Deze zwarte katten reizen mee naar de oefenhelling en naar Frankrijk. Ze vangen daar niet allen muizen maar inspecteren ook regelmatig het vliegmateriaal en doen soms mee aan de briefings.


Winkel, service  en reparaties

Bij ons kun je alles kopen wat je bij het vliegen nodig hebt. We controleren en repareren toestellen en andere vlieguitrusting en bieden goede service op de spullen die je bij ons koopt. Vlieg je bij ons in de school, dan kunnen we je adviseren over wat je het beste aan kunt schaffen, ook wanneer je dat op de particuliere tweedehandsmarkt zoekt.

Filosofie achter ons lesprogramma

Ons lesprogramma is afgestemd op ons eigen land. Ervaren piloten vliegen hier meestal aan de lier. Daarom leer je bij ons ook gewoon vliegen aan de lier. Daarvoor hoef je niet naar het buitenland. Dankzij de lier maak je al relatief snel hoogte en vliegtijd. Dat schiet dus lekker op. Het starten op een berg oefen je op onze oefenhelling, waar je met een quad de vlieger weer naar boven rijdt. De combinatie lieren en hellingvliegen is uniek in Nederland, en zorgt ervoor dat je ook echt voortgang boekt. En natuurlijk kun je óók mee de Alpen in voor het bergvliegen, lekker op vakantie. Samen met de soarlessen in de duinen geven we het hele jaar door les. Na onze opleiding kun je zelfstandig vliegen in bergen, in de duinen en kun je direct gaan lieren of leren slepen bij een van de Nederlandse vliegclubs.

Heleen, Aernout en René op de Semnoz - Foto: Josée Heemskerk

Het team van Randonaero Adventures

Reacties zijn gesloten.