De school en het team

Randonaero Adventures is een van de oudste vliegscholen van Nederland, met het meest complete lesprogramma. Aernout is de school in 1993 begonnen met het idee dat leren deltavliegen leuker, beter en veiliger kan. Uit die gedachte is ons unieke lesprogramma geboren.

Ons lesprogramma is afgestemd op ons eigen land. We hebben hier geen bergen, maar om te leren vliegen hoef je nu niet meer naar het buitenland. Bij ons leer je starten, landen en sturen aan de liermachine. Je maakt dan al snel veel hoogte en vliegtijd. Het starten op een berg oefen je eerst op onze oefenhelling. Daarna kun je mee naar de bergen of kun je komen soaren in de duinen. De lessen zijn verspreid over het hele jaar. Dit is een unieke combinatie in Nederland, die zorgt dat leren vliegen veilig blijft en dat je snel vooruit gaat. Bovendien kun je na onze opleiding direct gaan lieren bij een van de Nederlandse vliegclubs.

Winkel en reparaties

Bij ons kun je alles kopen wat je bij het vliegen nodig hebt. We controleren en repareren toestellen en andere vlieguitrusting en bieden goede service op de spullen die je bij ons koopt. Vlieg je bij ons in de school, dan kunnen we je adviseren over wat je het beste aan kunt schaffen, ook wanneer je dat op de particuliere tweedehandsmarkt zoekt.

Het team
Deltavliegen -Instructeur Heleen van den Bos - Randonaero

 

Heleen van den Bos – chef d’equipe, instructeur

“Deltavliegen, dat doet echt iets met je. Ik vind het geweldig om zo’n bijzondere ervaring met anderen te kunnen delen. Ik vlieg sinds 2007. In 2013 werd ik lierman (ja, dat heet echt zo) en vanaf 2014 ben ik instructeur en run ik de school. Ik denk dat we in mijn school mensen op een verantwoorde en leuke manier leer vliegen, zodat ze niet alleen leren een deltavlieger te besturen maar ook uitbloeien tot verstandige piloten die vooral heel veel genieten in de lucht.”

Deltavliegen - Aernout geeft les - Randonaero

Aernout Drijver – Dr Delta, instructeur

“Ik begon in 1981 met deltavliegen. In 1983 werd ik lierman en in 1991, via de omweg instructeur parapente, werd ik instructeur deltavliegen. Ik heb Randonaero Adventures opgericht na de overname van een andere vliegschool en heb de lesformule ontwikkeld vanuit de filosofie dat leren deltavliegen net zo leuk en serieus doordacht moet zijn als het vliegen zelf.”

 

Wim Egelmeers – Instructeur

Wim Egelmeers is een ervaren instructeur en al jaren een goede bekende in onze school. Hij verzorgt het merendeel van de B1-cursussen op de oefenhelling en kent alle mooie plekjes in Cond en omgeving.

Deltavliegen - les aan de start - Randonaero

 

René – Hulpinstructeur

René is een vaste verschijning op onze vliegstekken. Zelf een behoorlijk ervaren piloot geniet hij ervan anderen omhoog te helpen. Of dat nou met de eerste loopoefeningen is, of met de eerste overlandvluchten. Hij blijft zich verbazen over wat er allemaal komt kijken bij het deltavliegen en deelt dat met niet aflatend en zeer aanstekelijk enthousiasme.

Jos wijst al vliegend een passagier iets aan

 

Jos – Hulpinstructeur en (bijna) duopiloot

“Waar ik het voor doe? Het enthousiasme en de breed lachende gezichten bij elke vordering van eenieder op zijn of haar eigen niveau! We overwinnen toch steeds onze nervositeit (wellicht zelfs wat angst) en als we die drempel over zijn, dan is er de ontlading na de landing en het gevoel van ‘dat heb ik toch maar mooi gedaan, dat kan niet iedereen zeggen’.

Mocht de praktijk van het leren vliegen eens niet zo lukken of wil iemand eerst eens ervaren wat deltavliegen is, dan is een duovlucht een mooie uitkomst. Ik wil met duovluchten mensen een mooie vliegervaring meegeven waardoor zij zelf of anderen door hun enthousiaste verhalen aan het vliegen gaan. Hoe meer zielen hoe meer ‘vlieg-vreugd’.”

Deltavliegen - Kaija de kat - Randonaero

Kaija & Mupke

Kom je vliegen bij Randonaero, dan kom je vanzelf ook Kaija en Mupke tegen. Deze zwarte katten reizen mee naar de oefenhelling en naar Frankrijk. Ze vangen daar niet allen muizen maar inspecteren ook regelmatig het vliegmateriaal en doen mee aan de briefings.

 

Reacties zijn gesloten.