Toelichting op de agenda van 2019

De agenda voor 2019 is bekend. De opzet blijft gelijk aan andere jaren: zo’n 70 dagen lieren, voor elke bergstage genoeg kans om te oefenen op de helling en 3x per jaar een paar weken de Alpen in. Ook mikken we op wat lieruitjes in de winter en waar mogelijk ook soaren. Toch is de uitwerking wat anders dan andere jaren, en ook de lespakketten (en daarmee de prijzen) zijn veranderd. Voor nieuwe cursisten wijst zich dat vanzelf. Voor oudgedienden hier een overzichtje van de aanpassingen.

Hang gliding with Delta Fly Adventures - great people, great fun

De aanpassingen zijn nodig, omdat de oude manier van lessen niet meer goed werkt. Deels komt dat doordat het aantal actieve cursisten is afgenomen. Deels komt dat ook doordat de actieve piloten per vliegdag minder vliegen. Het lesprogramma voor 2019 zou voor iedereen genoeg vliegkansen moeten bieden om goed vooruit te kunnen en lekker te vliegen, zonder dat het veel meer gaat kosten. Alleen de beginnerscursus wordt significant duurder. Daar staat een kortingstarief voor studenten tegenover, dat ik nog wil uitbreiden naar acties in klimhallen, buitensportwinkels en mogelijk nog bij andere doelgroepen. Het liefst zou ik de beginnerscursus zo’n beetje gratis maken, maar daarvoor is het terrein, het materiaal en de verzekering te kostbaar.

Lessen geconcentreerd op vrijdag, zaterdag en zondag

De laatste jaren kwamen de meeste piloten in het weekend. Vrijdag lukt het soms nog wel om genoeg lui bij elkaar te krijgen, andere dagen vielen vaak af. Daarom zijn bijna alle lesblokken aan de lier en op de helling nu van vrijdag tot en met zondag. In totaal zijn dat iets minder dagen, maar daardoor zullen er op die dagen wel meer piloten kunnen komen, en kunnen we meer vluchten maken omdat het lier- en hellingbedrijf soepeler loopt.

Mixen van niveaus en ‘samen uit, samen thuis’

Omdat we vliegen in kleine groepen, mixen we vanaf dit jaar steeds twee niveaus bij het lieren. Het ene heeft baat bij de rustige lucht aan het begin en het eind van de dag, het andere is juist toe aan wat meer variatie en misschien wat thermiek, midden op de dag. We starten elke ochtend samen, helpen elkaar en eindigen ook weer samen aan het eind van de dag. We beginnen met lieren dan ook wat eerder, en je moet zorgen dat je er op tijd bent. Ben je te laat, dan doe je in principe pas de volgende dag weer mee. Anders loopt het lierbedrijf niet soepel.

Aanmelden en belrondes

Nieuwe piloten zijn bij voorbaat aangemeld voor alle data met lessen op hun niveau; komen ze een keer niet, dan moeten ze zich afmelden. Voor iedereen geldt dat we aan het eind van elk lesblokje het volgende lesblok alvast afspreken. Dit om de doorstroming te bevorderen en om zicht te houden op wie wanneer komt. De belavond is nu standaard woensdagavond, en die blijft nodig om je komst te bevestigen.

Nieuwe indeling niveaus

Met het mixen van de niveaus is ook een nieuwe indeling ontstaan. Iedereen die meedeed aan de lieruitjes vliegt op niveau 4; voor de B1-cursus kun je de nieuwe niveaus even nalezen op de cursuspagina’s.

Lierkaarten eruit, jaarabonnement erin

De lierkaarten gaan eruit. In plaats daarvan komt een jaartarief, een beetje zoals de B1-cursus. Daarmee kun je zo veel komen vliegen als je wilt, zonder dat het extra geld kost. En kom je veel minder dan je eigenlijk van plan was, kunnen we toch het terreingeld betalen. Want of we nou veel of weinig komen, dat moet gewoon betaald. Bestaande lierkaarten kun je gewoon opmaken, en volg je een cursus met lierkaarten dan kun je ze bij blijven kopen tot je cursus is afgelopen. Daarna schakel je automatisch over op het jaartarief. Zie de prijslijst voor alle veranderingen.

Korting voor studenten en ‘Vrije Vliegers’

Met de ACLO is voor Groningse studenten een speciaal tarief afgesproken voor het volgen van een introductiecursus. Voor andere studenten geldt ook korting, vraag die even na bij Heleen. Voor piloten met brevet die meevliegen, golden dezelfde prijzen als voor cursisten. Vanaf nu is er een apart tarief voor deze ‘vrije vliegers’, voor het lieren (per dag of per jaar) en voor het bergvliegen (per stage).

Overgangsregeling en persoonlijke afspraken

Voor iedereen die nu in de school vliegt, hebben de wijzigingen andere gevolgen. Ze gaan ook voor iedereen op een ander moment in. Wil je weten wat precies voor jou geldt, neem dan even contact op met Heleen. Check dan vooraf wel even welke cursus je eigenlijk volgt, en hoe lang al.

Duovliegen?

Op de luchtsportbeurs in januari spreek ik met een van de duopiloten, om te zien of we komend jaar nog iets kunnen afspreken. Afgelopen jaar is dat helaas maar 1x gelukt. Updates hierover via de nieuwsbrief.

Kevin landt met zijn deltavlieger bij Chamoux

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.