Tweedehands materiaal

Naast nieuw materiaal verkopen we ook regelmatig tweedehands deltavliegers, radio’s, vario’s, onderdelen en andere vliegspullen. Deze pagina wordt zo goed mogelijk bijgehouden maar soms hebben we ook materiaal dat niet op deze pagina staat, of weten we elders materiaal te koop. Informeer gerust of we hebben wat je zoekt.


Deltavliegers

Alle tweedehands deltavliegers leveren we vliegklaar af met goede kabels en wieltjes. Let even op of de gewichtrange gegeven wordt in ‘pilootgewicht’ (dan geldt het blotepilotengewicht) of ‘inhaakgewicht (dan geldt het gewicht van alles wat je met de carabiner aan te toestel hangt, dus jijzelf met kleren en harnas maar ook de hoes van je vlieger, je overlandboterhammen enzovoorts). De hier genoemde toestellen zijn allemaal proef te vliegen op ons lierterrein of soms ook op Sapenay, op afspraak.

Twist2 (L) – Ellipse | € 3400
Twist op Kovk - Foto Henk DrentDemonstratietoestel; enkele vluchten mee gemaakt. Moderne, lichte enkeldoeker met floating crossbar voor piloten van 70 tot 90 kilo. Kleuren: wit, oranje, geel. Extra: leading edge uitgevoerd in XLAM met uv-bescherming voor strakkere look en aanstroming. Meer informatie over de Twist 2 in de shop en in de review. Het toestel weegt ongeveer 25,5 kilo.
Windee (M) – Ellipse | € 5500
Windee met technora bovendoekDemonstratietoestel; enkele vluchten mee gemaakt. Luxe uitvoering met technora bovendoek, dacron onderdoek in geel, oranje en zwart en profilering van de kiel. Leading edge in PX10. Vliegt stabiel, ook op hoge snelheid, met toch zeer lichte handling. Start en landt bijna als een enkeldoeker. Voor piloten van 75 tot 100 kilo. Meer informatie over de Windee in de shop en in het nieuwsbericht.
Medium 15 – Tecma | € 900
Lichte enkeldoeker met floating crossbar. Wit doek met geel en rode leading edge. Het toestel weegt slechts 21 kilo en is geschikt voor een inhaakgewicht van 60 tot 80 kilo. Is gecheckt en wordt van nieuwe kabels voorzien bij afleveren.
Sphinx – La Mouette | € 900
Deltavlieger Randonaero Adventures - SphinxEnkeldoeker met floating crossbar voor piloten van 50 tot 85 kilo. Wordt nog gecheckt, is onlangs van nieuwe kabels voorzien en wordt opnieuw gecheckt voor afleveren. Let op: het toestel is wit met blauw in plaats van wit met rood zoals op de foto. Het toestel weegt ongeveer 26 kilo.
Atlas 16 – La Mouette | € 1000
Deltavlieger_Atlas 16 La Mouette_Randonaero AdventuresPrima enkeldoeker voor piloten van 65 tot 95 kilo. Recent gecheckt en van nieuwe onderkabels voorzien. Doek in erg goede staat; wit met donkerblauwe leading edge met mylar; lichtere kleuren aan de tippen. Het toestel weegt ongeveer 25 kilo.
Atlas 18 – La Mouette | € 900
Prima enkeldoeker voor piloten van 90 tot 120 kilo. Rood, wit en blauw, in erg goede staat. Het toestel weegt ongeveer 29 kilo. Stuurt wat logger dan bijvoorbeeld de Relax 18, is prima geschikt voor vliegen met gemotoriseerd harnas.
Racer 14 – La Mouette | € 800
Deltavlieger Randonaero Adventures - Racer La MouetteVriendelijke, wat oudere intermediate met VG voor piloten van 70 tot 90 kilo . Recent gecheckt en van nieuwe kabels voorzien; het doek knispert nog. Wit doek met gele leading edge met de tekst ‘Randonaero Adventures’.

Harnassen

Integraalharnassen zijn maatwerk. Neem dus de tijd goed te passen als je een tweedehands harnas zoekt. Hoe geavanceerder, hoe nauwer het luistert.

Gazelle – Dimensionevolo | € 150
Diverse integraalharnassen van Gazelle; wereldberoemd in zijn eenvoud. Ligt comfortabel, komt makkelijk overeind voor start en landing, voldoende bergruimte, borstcontainer voor de noodparachute. In contemporaine kleuren uit de jaren ’90.
Cosmic – Woodey Valley
Verschillende gebruikte Woodey Valley-harnassen. Maten en prijzen op aanvraag.
Overige integraalharnassen | € 150
Verschillende wat oudere integraalharnassen, meesten met borstcontainer. Verschillende maten, kleuren en modellen, sommige met wat schoonheidsgebreken. Op dit moment vooral grote maten beschikbaar (L, XL).
Stirrup-harnassen en kniehangers | € 100
Verschillende stirrupharnassen. Geleverd zonder bevestiging voor borstcontainer; wel kun je er een borstcontainer bij krijgen en advies hoe die te monteren.

Radio’s / portofoons

Op tweedehandsradio’s zit géén fabrieksgarantie meer. Wel zijn ze door ons getest en van goede of nieuwe accu’s voorzien. Bij de accupaks voor penlites zijn de penlites (meestal 6xAA) niet inbegrepen.

Logo AlincoAlinco DJ-S17 | € 115
Zo goed als nieuw, demomodel. Compleet in doos (nieuwprijs € 165).
Logo AlincoAlinco DJ-V5 | € 150
Zeer uitgebreide en compacte porto, in blauw doorschijnende behuizing. Met origineel batterijpak en vervangende antenne. Extra voordelig omdat kunststof dopje op draaiknop mist. Puur cosmetisch; geen functionele beperkingen.
Albrecht AE 102 | € 75
Oudere radio maar nieuw in doos, inclusief accupak voor AA-batterijen, antenne en handleiding.
Kenwood TH-22E | € 95
Compleet in doos met nieuwe accu, antenne en handleiding.

Variometers en andere instrumenten

De variometers worden geleverd inclusief bevestiging voor aan een delta, handleiding in print of pdf en ten minste 1 batterij. De vario’s vallen niet meer onder fabrieksgarantie maar zijn wel door ons getest.

Logo FlytecFlytec 3010 | € 110?
Variometer van Brauniger, inclusief bevestiging voor delta en speedsensor. Moet nog getest worden.
Logo FlytecFlytec digitaal komas | € 30
Digitaal kompas, met bevestiging voor aan delta, fietsstuur of dashboard. Let op: exclusief batterijen!
Logo FlytecFlytec speedsensor met jack-plug aansluiting | € 90
Speedsensor voor vrijwl alle Flytec/Brauniger-instrumenten

Noodparachutes

Tweedehands noodparachutes zijn door de fabrikant gecheckt en herpakt. Je krijgt dus een versgevouwen noodparachute waar je nog even mee vooruit kunt. De korting is evenredig met de leeftijd; hoe korter de chute nog mee kan, hoe goedkoper. Voor de meeste chutes wordt 10 jaar aangehouden als levensduur; er zijn inmiddels ook noodprachutes op de markt die 15 jaar mee kunnen.

Momenteel geen tweedehands chutes beschikbaar

Releases en toebehoren voor lieren en slepen

Deltavliegen Randonaero Adventures - ontkoppelsysteem voor lierenHvS-release | € 125 | Momenteel niet beschikbaar
Het bekende tweetrapsrelease; wordt niet meer nieuw gemaakt of geleverd. Een set quickpins voor snelle bevestiging aan het harnas kost € 30.

Reacties zijn gesloten.