Tweedehands materiaal

Naast nieuw materiaal verkopen we ook regelmatig tweedehands deltavliegers, radio’s, vario’s en andere vliegspullen. Deze pagina wordt zo goed mogelijk bijgehouden maar soms hebben we ook materiaal dat niet op deze pagina staat, of weten we elders materiaal te koop. Tweedehands onderdelen voor deltavliegers van diverse merken hebben we ook; die staan niet op de site omdat de voorraad erg wisselt. Informeer gerust of we hebben wat je zoekt.


Noodparachutes

Tweedehands noodparachutes zijn door de fabrikant gecheckt en herpakt. Je krijgt dus een versgevouwen noodparachute waar je nog even mee vooruit kunt. De korting is evenredig met de leeftijd; hoe korter de chute nog mee kan, hoe goedkoper. Voor de meeste chutes wordt 10 jaar aangehouden als minimale levensduur. Daarna kunnen veel chutes nog een aantaal jaar mee mits je ze jaarlijks of tweejaarlijks laat controleren door de fabrikant.

Icaro Limit L-HG – Icaro Paragliders / Fly more uit 2010 | € 280
Prima noodparachute van Icaro. De chutes van Icaro zijn klein en licht, en daardoor vaak wat duurder dan andere merken. De L is aanbevolen voor startgewicht van 100 tot 120 kilo. Deze kan mee tot 2023, mits na 2020 door de fabrikant gecheckt. Ook nieuw te koop voor € 730.
Icaro Limit XL-HG – Icaro Paragliders / Fly More uit 2012 met rotor | € 500

Prima noodparachute van Icaro. De chutes van Icaro zijn klein en licht, en daardoor vaak wat duurder dan andere merken. De XL is aanbevolen voor startgewicht van 120 tot 150 kilo. Deze kan mee tot 2026, mits na 2023 door de fabrikant gecheckt. Inclusief swivel. Ook nieuw te koop voor € 840.

 

Deltavliegers

Alle tweedehands deltavliegers leveren we vliegklaar af met goede kabels en wieltjes. Alle genoemde pilotengewichten betreffen het ‘blotepilotengewicht’, tenzij anders aangegeven. Ze zijn in principe allemaal proef te vliegen op ons lierterrein, op afspraak. Heb je interesse in een van deze toestellen, neem dan contact met ons op.

Twist2 (L) – Ellipse | € 3400Twist op Kovk - Foto Henk Drent
Demonstratietoestel; enkele vluchten mee gemaakt. Moderne, lichte enkeldoeker met floating crossbar voor piloten van 70 tot 90 kilo. Kleuren: wit, oranje, geel. Extra: leading edge uitgevoerd in XLAM met uv-bescherming voor strakkere look en aanstroming. Meer informatie over de Twist 2 in de shop en in de review. Het toestel weegt ongeveer 25,5 kilo.
Windee met technora bovendoekWindee (M) – Ellipse | € 5500

Demonstratietoestel; enkele vluchten mee gemaakt. Luxe uitvoering met technora bovendoek, dacron onderdoek in geel, oranje en zwart en profilering van de kiel. Leading edge in PX10. Vliegt als de brandweer, start en landt bijna als een enkeldoeker met zeer (!) lichte handling. Voor piloten van 75 tot 100 kilo. Meer informatie over de Windee in de shop en in het nieuwsbericht.

Medium 15 – Tecma | € 1000

Lichte enkeldoeker met floating crossbar. Wit doek met geel en rode leading edge. Het toestel weegt slechts 21 kilo en is geschikt voor een inhaakgewicht van 60 tot 80 kilo. Is gecheckt en wordt van nieuwe kabels voorzien bij afleveren.

Sphinx – La Mouette | € 1200Deltavlieger Randonaero Adventures - Sphinx

Enkeldoeker met floating crossbar voor piloten van 50 tot 85 kilo. Wordt nog gecheckt, is onlangs van nieuwe kabels voorzien en wordt opnieuw gecheckt voor afleveren. Let op: het toestel is wit met blauw in plaats van wit met rood zoals op de foto. Het toestel weegt ongeveer 26 kilo.

Atlas 16 – La Mouette | € 1000Deltavlieger_Atlas 16 La Mouette_Randonaero Adventures

Prima enkeldoeker voor piloten van 65 tot 95 kilo. Recent gecheckt en van nieuwe onderkabels voorzien. Doek in erg goede staat; wit met donkerblauwe leading edge met mylar; lichtere kleuren aan de tippen. Het toestel weegt ongeveer 25 kilo.

Atlas 18 – La Mouette | € 800

Prima enkeldoeker voor piloten van 90 tot 120 kilo. Rood, wit en blauw, in erg goede staat. Het toestel weegt ongeveer 29 kilo. Stuurt wat logger dan bijvoorbeeld de Relax 18, is wel prima geschikt voor vliegen met gemotoriseerd harnas.

Racer 14 – La Mouette | € 800

Deltavlieger Randonaero Adventures - Racer La MouetteVriendelijke, wat oudere intermediate met VG voor piloten van 70 tot 90 kilo . Recent gecheckt en van nieuwe kabels voorzien; het doek knispert nog. Wit doek met gele leading edge met de tekst ‘Randonaero Adventures’.

Verkocht Mast R 14,8 – Icaro | € 2500
Prestatietoestel met mast uit 2007 voor een inhaakgewicht van 85 tot 110 kilo. Het toestel is in goede staat, de laatste 5 jaar niet gebruikt en in opslag gelegen bij Flying Dutchman. Het weegt ongeveer 33 kilo. Kleruen: wit, fluogeel en felrood, met carbon zeillatten. Ook de aluminium zeillatten zijn beschikbaar. Zijkabels moeten vervangen worden. Een foto is niet beschikbaar; wel meer informatie op de website van Icaro.

Harnassen

Integraalharnassen zijn maatwerk. Neem dus de tijd goed te passen als je een tweedehands harnas zoekt. Hoe geavanceerder, hoe nauwer het luistert.

Gazelle – Dimensionevolo | € 150

Diverse integraalharnassen van Gazelle; wereldberoemd in zijn eenvoud. Ligt comfortabel, komt makkelijk overeind voor start en landing, voldoende bergruimte, borstcontainer voor de noodparachute. In contemporaine kleuren uit de jaren ’90.

Cosmic – Woodey Valley

Verschillende gebruikte Woodey Valley-harnassen. Maten en prijzen op aanvraag.

Overige integraalharnassen | € 150

Verschillende wat oudere integraalharnassen, meesten met borstcontainer. Verschillende maten, kleuren en modellen, sommige met wat schoonheidsgebreken. Op dit moment vooral grote maten beschikbaar (L, XL).

Stirrup-harnassen en kniehangers | € 100

Verschillende stirrupharnassen. Geleverd zonder bevestiging voor borstcontainer; wel kun je er een borstcontainer bij krijgen en advies hoe die te monteren.

Radio’s / portofoons

Op tweedehandsradio’s zit géén fabrieksgarantie meer. Wel zijn ze door ons getest en van goede of nieuwe accu’s voorzien. Bij de accupaks voor penlites zijn de penlites (meestal 6xAA) niet inbegrepen.

Logo AlincoAlinco DJ-S17 | € 115

Zo goed als nieuw, demomodel. Compleet in doos (nieuwprijs € 165).

Logo AlincoAlinco DJ-V5 | € 150

Zeer uitgebreide en compacte porto, in blauw doorschijnende behuizing. Met origineel batterijpak en vervangende antenne. Extra voordelig omdat kunststof dopje op draaiknop mist. Puur cosmetisch; geen functionele beperkingen.

Albrecht AE 102 | € 75

Oudere radio maar nieuw in doos, inclusief accupak voor AA-batterijen, antenne en handleiding.

Kenwood TH-22E | € 95

Compleet in doos met nieuwe accu, antenne en handleiding.

Variometers en andere instrumenten

De variometers worden geleverd inclusief bevestiging voor aan een delta, handleiding in print of pdf en ten minste 1 batterij. De vario’s vallen niet meer onder fabrieksgarantie maar zijn wel door ons getest.

Logo FlytecFlytec 3010 | € 110

Variometer van Brauniger, inclusief bevestiging voor delta en speedsensor.

Logo FlytecFlytec 3020 | € 80

Variometer van Brauniger, inclusief huisvlijt-bevestiging voor delta.

Logo FlytecFlytec digitaal komas | € 30

Digitaal kompas, met bevestiging voor aan delta, fietsstuur of dashboard. Let op: exclusief batterijen!

Logo FlytecFlytec speedsensor met jack-plug aansluiting | € 90

Speedsensor voor vrijwl alle Flytec/Brauniger-instrumenten

Sylva bolkompas | € 70

Het bekende bolkompas, met houder voor bevestiging aan je delta.

Releases en toebehoren voor lieren en slepen

Deltavliegen Randonaero Adventures - ontkoppelsysteem voor lierenHvS-release | € 125

Het bekende tweetrapsrelease; wordt niet meer nieuw gemaakt of geleverd. Een set quickpins voor snelle bevestiging aan het harnas kost € 30.

Reacties zijn gesloten.