Agenda 2023 is klaar! Tipje van de sluier

De agenda voor 2023 is klaar! Maar, hij staat nog niet helemaal online. Eerst moet de website worden aangepast naar het nieuwe lesprogramma, zodat het ook duidelijk is hoe de agenda in elkaar zit. Daar werk ik de komende weken aan. Tot die tijd al wel een tipje van de sluier, vooral voor de planning van de oefenhelling en het bergvliegen.

Vorig jaar was een overgangsjaar, waarin het duovliegen en slepen steeds belangrijker werd. Volgend jaar, in 2023 dus, wordt dat de belangrijkste activiteit van de school. Het bergvliegen houden we er natuurlijk ook in, en het lessen op de oefenhelling om de voetstart er goed in te krijgen vóór je mee gaat naar de Alpen. Het duovliegen en slepen is globaal gezien bijna elke week van half maart tot half oktober, van donderdag of vrijdag tot en met zondag, behalve de weken dat we in het buitenland zijn.

Bergvliegen en oefenhelling

De planning van de bergstages en de oefenhelling staat hieronder. Inschrijven voor de bergstages kan al, vanaf het B1-niveau dat we in de school aanhouden. Heb je B1 maar kun je nog niet of niet meer goed starten op de helling, dan moet je nog een keer komen oefenen op de oefenhelling. Die mogelijkheden zijn beperkt, dus check nu vast je agenda en leg het vast!

B1 en bergvliegen in mei?

Speciaal verzoek: wil je graag mee bergvliegen op Sapenay in mei én moet je nog naar de helling? Meld je dan aan vóór eind januari en bij minstens 4 aanmeldingen (dus ook voor de Sapenay-week) organiseren we een extra blok op de helling in april.

Meer info over de agenda en lespakketten volgt

Zodra de site is bijgewerkt en alle info online staat, stuur ik een nieuwsbrief rond. Je krijgt dus vanzelf een seintje. En net als andere jaren krijg je begin komend jaar een mailtje met een persoonlijk lesplan, en voor wie nog een lopende B1- of B2-cursus heeft ook een voorstel voor de overgang naar het nieuwe systeem. Iets later dan beloofd, maar ruim op tijd voor het nieuwe seizoen.

Chutevouwen en seizoensstart

Familie Pacilly heeft de gymzaal in Zoeterwoude weer kunnen reserveren voor het chutevouwen op 5 maart. De luchtsportbeurs gaat ook dit jaar niet door, en ik denk nog na over een leuke manier om het vliegseizoen samen af te trappen. Misschien wel met een etentje na het chutevouwen? Ook daarover later meer.

AGENDA BERGVLIEGEN, OEFENHELLING, CHUTEVOUWEN

  • 5 maart: chutevouwdag Zoeterwoude Dorp
  • 14, 15, 16 april: eventueel oefenhelling Cond (voorinschrijving nodig)
  • 1 tot en met 10 mei: bergstage Col du Sapenay I
  • 15 tot en met 18 juni: oefenhelling Cond, voor wie mee wil naar Sapenay
  • 21 (!) tot en met 24 juni: reserveblok oefenhelling Cond
  • 7 tot en met 16 augustus: bergstage Col du Sapenay II

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.