Duovliegen B1/B2

Nieuw in 2022: vliegles met de duovlieger of tandem. Samen met je instructeur de lucht in betekent dat je al direct vanaf het begin hoogtevluchten kunt maken. Je leert vliegenderwijs en neemt steeds vaker het stuur over van de instructeur, tot je het helemaal zelf kunt. Een snelle en unieke manier om te leren vliegen, zeker in combinatie met onze reguliere lessen aan de lier.

Aan de lier vlieg je vanaf de eerste dag zelfstandig, onder radiobegeleiding. Het moeilijkste om te leren is het starten en landen. En dát moet je onder de knie hebben voor je solo aan de lier de hoogte in kunt. Het duovliegen lost dat probleem op. De instructeur doet de eerste starts en landingen, zodat jij je op het vliegen kunt concentreren. Gaat dat goed, dan wordt het ook makkelijker de start en landing te leren. Met de duovlieger doe je dat op de wielen; met de solovlieger aan de lier leer je starten en landen op je eigen voeten.

Strippenkaart 10 start

Bij de B1-cursus zijn alle lessen aan de lier en op de helling inbegrepen. Voor het duovliegen zijn er voordelige pakketten van 10 starts te koop, alleen voor cursisten (maximum gewicht: 95 kg). Ook elke introductiecursus geeft recht op één duovlucht tegen cursustarief.

Planning: tijdens de follow-ups

We doen de duovluchten tijdens de geplande follow-ups. Kort tevoren wordt besloten of de eerstvolgende follow-up lieren, duovliegen of een combinatie wordt. Je kunt dat volgen via de statuspagina, de groepsapp én via de mail als je je voor een bepaald blokje hebt aangemeld. Doe dat dus altijd! In de agenda staat bij elk blok ook een s voor slepen of duovliegen of een l voor lieren.

Duovliegen: slepen op Stadskanaal

De duovluchten doen we op het vliegveldje bij Stadskanaal. Daar worden deltavliegers de lucht in gesleept door Rinus met zijn Dragonfly, een speciaal hiervoor ontwikkeld vliegtuigje. Het vliegveld van Vliegclub Westerwolde ligt op zo’n 50 minuten rijden van het lierterrein en heeft een eigen kampeerterrein. Gaan we één dag, dan kunnen we samen op en neer vanaf het lierterrein. Gaan we meerdere dagen slepen, dan kun je op locatie overnachten. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden, dat zit al bij de cursusprijs in.

Reacties zijn gesloten.