Sleepcursus op Stadskanaal

Nieuw in 2022: sleeplessen op Stadskanaal! Voor ervaren piloten en B2-cursisten met al wat sleep- en lierervaring. Inmiddels zijn er data gepland en je kunt je aanmelden.


Video: André van der Lingen, slepen met vliegclub Daidalos in Duitsland


De sleepcursus is bedoeld voor piloten met B2 of B3 die willen leren slepen. Ben je bij ons in de school bekend en vlieg je op zo’n beetje B2-niveau en heb je je brevet nog niet, dan kun je in overleg ook meedoen. Zeker als je al een paar educatieve duovluchten gedaan hebt.

Start met duo en enkeldoeker

De meeste piloten doen de eerste keer dat ze komen slepen een duovlucht. Heb je het idee van het slepen een beetje te pakken, dan oefen je solo verder. Dat is voor iedereen eerst op een enkeldoeker met vin; je eigen of eentje van de school. Vlieg je een dubbeldoeker, dan stap je daarop over zodra het slepen zelf lekker gaat. Dat kan eerst met kielbridle, daarna eventueel zonder.

Bridle, vin en dolly

De vliegers van de school zijn uitgerust met een goed afgestelde bridle en een vin. We hebben waarschijnlijk ook wat vinnen en bridles te leen, en je leert hoe je die goed af kunt stellen. Wil je vaker slepen, dan is het de moeite waard je eigen bridle, vin en realease aan de schaffen. Doe dat in overleg met Heleen.

Planning sleepstage

De sleeplessen worden ingepland tijdens de Follow-ups. Die staan al in de agenda. Sommige follow-ups zijn lieren, sommige slepen en sommige moeten nog worden ingedeeld. Dit heeft o.a. te maken met de beschikbaarheid van het sleeptoestel+piloot, die nog niet altijd vooraf bekend is.

Een voorlopig overzichtje (check altijd óók de agenda en meld je aan bij Heleen om op de hoogte te blijven!):

  • 24 t/m 26 juni
  • 5, 6 en 7 augustus
  • 12 en 14 augustus
  • 17, 18 en 19 augustus
  • 26, 27, 28 en 31 augustus eventueel, neem even contact op
  • 7, 8 en 9 oktober
  • 12 (misschien 13) en 14 oktober
  • 19 oktober
  • 28, 29 en 30 oktober
  • woensdagen en vrijdagen in overleg, zie de vliegverwachting

De oefenvluchten doen we in rustige lucht, dus echt ’s morgens vroeg of aan het einde van de dag.

Kosten sleepstage

Alle kosten staan in de prijslijst. Je betaalt om te beginnen 1x de sleepstage. De prijs is inclusief toegang tot de luchthaven, eventueel kamperen én 1 of 10 solo-sleeps tot 500 meter hoogte. Heb je daarna nog wat oefening nodig, dan kun je per vlucht betalen.

De eerste duovlucht(en) is (of zijn) niet inbegrepen, deze moet je los boeken. Voor het eventueel gebruiken van de enkeldoeker van de school betaal je ook een kleine vergoeding. Bridles, releades en een vin kun je tijdens de stage van de school gebruiken. Het materiaal dat je nodig hebt om na de stage zelfstandig door te slepen, kun je tijdens de stage bij ons aanschaffen. We stellen het dan meteen goed af.

Aanmelden slepen Naar de agenda

Reacties zijn gesloten.