Sleepcursus op Stadskanaal

Nieuw vanaf najaar 2021: een sleepcursus op Stadskanaal voor piloten op zo-goed-als-B2-niveau. De cursus is voor piloten nog geen B2 hebben maar al wel flink wat lierervaring. Natuurlijk kunnen dan ook piloten met B2 of B3 aansluiten.


Video: André van der Lingen, slepen met vliegclub Daidalos in Duitsland


De regels van de KNVvL zijn inmiddels aangepast, waardoor het mogelijk is om te slepen met piloten die nog geen B2 hebben. Je moet wel wat ervaring hebben aan de lier, en iets meer dan alleen onze B1-cursus: je hebt er het meeste aan als je al redelijk zelfstandig kunt vliegen en goed gewend bent aan je eigen materiaal.

Start met duo en enkeldoeker

De eerste keer dat je komt, doe je eerst een duovlucht. Je eerste solo-sleeps zijn met een enkeldoeker. Je eigen, of eentje van de school. Vlieg je een dubbeldoeker, dan stap je daarop over zodra het slepen zelf lekker gaat.

Bridle, vin en dolly

De vliegers van de school zijn uitgerust met een goed afgestelde bridle en een vin. We hebben waarschijnlijk ook wat vinnen en bridles te leen, en je leert hoe je die goed af kunt stellen. Wil je vaker slepen, dan is het de moeite waard je eigen bridle, vin en realease aan de schaffen. Doe dat in overleg met Heleen.

Planning en kosten

De sleepstages zijn voorlopig voorzien in weekends (zaterdag+zondag of vrijdag+zaterdag+zondag) vanaf oktober. Kan het al eerder, dan laten we dat weten via de nieuwsbrief. Je kunt je ook vast aanmelden, dan krijg je persoonlijk bericht over de planning. De kosten van een weekend zijn voorlopig berekend op € 450 voor 2 dagen. Dat is inclusief daggeld Stadskanaal, 6 sleepstarts, 1 duovlucht op je eerste dag en gebruik schoolmateriaal waar nodig.

Aanmelden slepen Naar de agenda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *