Droevig bericht uit Cond

In memoriam…
Onvoorstelbaar en toch waar: Lothar Mieden is overleden. In het najaar werd hij ziek, en na onderzoek bleek hij darmkanker te hebben. Er was weinig meer aan te doen en binnen enkele weken is hij gestorven, net voor de jaarwisseling.

Lothar vloog zelf niet en toch was hij een van de bekendste figuren in de Nederlandse deltavliegwereld. Hij was de eigenaar van de oefenhelling in Cond, waar al heel wat generaties Nederlandse piloten hebben gelest. Geweldig gastvrij, behulpzaam en de laatste jaren ook letterlijk gastheer: we kampeerden bij hem in de tuin, en douchen was gewoon bij hem thuis. Vriendschappen voor het leven werden bij hem aan een kampvuur gesmeed en weer of geen weer, tijd of ontijd (vanwege het vroege beginnen…), hij stond altijd klaar om te helpen. Veel piloten kennen hem dan ook goed.

Hij was een van de zachtaardigste mensen die ik ken, en heel bescheiden. Zo bescheiden, dat ik niet eens een foto van hem heb om mee te sturen. En ik vermoed dat hij dat zo ook liever had.

De familie van Lothar schreef op de rouwkaart:
“Hij gaf ons te verstaan, dat de dood bij het leven hoort”

Zijn uitvaart was in zeer kleine kring. Wie een berichtje wil sturen aan de nabestaanden, doet dat naar Wüsterather-Hof, 56729 Monreal, Duitsland. Lothar verzocht zelf voor zijn uitvaart geen bloemen of kransen te sturen maar eerder een bijdrage te sturen aan een stichting tegen Lepra. De details zijn bij mij op te vragen. Ook voor andere vragen of zomaar even contact ben ik bereikbaar.

Een verlaten deltavlieger in de ochtendmist op de oefenhelling

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.