Extra ALV KNVvL – stem voor een nieuw bestuur

De afdeling deltavliegen van de KNVvL is erg belangrijk bij de organisatie van onze sport in Nederland. Het bestuur van de afdeling bestaat uit enthousiaste vrijwilligers met hard voor de sport. Het huidige bestuur is helaas te ver uitgedund. Op 2 juni a.s. is een extra ledenvergadering om een nieuw bestuur te kiezen. Ben je lid van de KNVvL afdeling Deltavliegen, kom dan stemmen. Wil je iets extra’s betekenen voor de sport, overweeg dan ook je verkiesbaar te stellen. Alleen dan hebben we ook wat te kiezen tijdens de ALV.

De ledenvergadering van de afdeling Deltavliegen is op vrijdagavond 2 juni 2017 om 19.30 uur op het KNVvL-kantoor in Woerden. Het belangrijkste punt op de agenda is de bestuursverkiezing. Daarnaast wil het bestuur ook verder praten over het promoten van de vliegsport, waarvoor onder het huidige bestuur al veel in actie is gezet. De bestuursverkiezing is het allerbelangrijkste; zonder bestuur ook geen afdeling, en dan ook geen belangenbehartiging, geen promotie, geen opleiding én geen gezonde regels om de sport leuk en veilig te houden.

Voorzitter, secretaris, penninmeester

De ruggegraat van het bestuur zijn de voorzitter, secretaris en penningmeester. Verantwoordelijke functies, die vragen om visie, doortastenheid en ook om loslaten. Je hoeft en kunt namelijk niet alles zelf te doen, maar moet kunnen (leren) delegeren en loslaten. Ik heb gehoord dat er mogelijk al wel een geinteresseerde is voor de functie van voorzitter. De functie van penningmeester is een beetje apart; de financiën worden geregeld op het kantoor van de KNVvL, de penningmeester van de afdeling moet dit wel controleren en helpt bij het jaarlijks opstellen van de afdelingsbegroting. De secretaris is de spil in het hele bestuur; daar komt in principe alle informatie bij elkaar, die delegeert en verdeelt en houdt overzicht.

Algemeen bestuursleden: veiligheid, ledenwerving en ledenbehoud, stekken

De belangrijkste taken van het bestuur zijn het bewaken en verhogen van de vliegveiligheid, het beheren en ontwikkelen van vliegstekken en vliegmogelijkheden in Nederland en het werven en houden van leden en piloten. Daarom zou het mooi zijn als voor in ieder geval elk van deze onderwerpen een algemeen bestuurslid kan worden aangesteld. Voor deze functies lijkt al wel wat interesse te zijn, maar stel je vooral kandidaat als je wat wilt helpen! De tijdsbesteding heb je grotendeels zelf in de hand.

Mede-redacteur LIFT

In het rijtje vacatures in de oproep van de voorzitter miste ik nog de vacature voor een redacteur voor LIFT, die Frits van Dijk kan helpen bij het delta-deel van het vliegblad LIFT. Het is niet erg veel of erg moeilijk werk, maar er zit bij elke editie wel een flinke tijdsdruk achter. Een betrouwbare mede-redacteur maakt het voor Frits allemaal veel behapbaarder. Voor deze functie hoef je niet in het bestuur, maar kun je je wel bij het bestuur melden. Je hoeft geen verstand te hebben van vormgeving, ook hoef je geen tekst- of taalwonder te zijn.

Officiële uitnodiging, kandidaatstelling en stemmen bij volmacht

Als het goed is, hebben alle leden van de afdeling een e-mail van de voorzitter gehad met de officiële uitnodiging voor de ALV. In die mail staan ook alle vacatures, de manier waarop je je kandidaat kunt stellen en ook hoe je per volmacht kunt laten stemmen als je er zelf niet bent. Kun of wil je niet naar de vergadering maar ben je wel lid, maak dan vooral gebruikt van de mogelijkheid per volmacht te stemmen. Alleen dan heb je zelf invloed op de koers die de afdeling de komende tijd zal varen, en geef je aan dat je het belangrijk vindt wat de vrijwilligers voor het vliegen doen. Heb je de mail gemist of wil je meer informatie over een van de onderwerpen, stuur dan bericht naar de secretaris: secretaris.deltavliegen@knvvl.nl. Je kunt ook contact opnemen met aftredend voorzitter Jeroen Roos via voorzitter.zeilvliegen@knvvl.nl.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.