‘Gezien in de Kampioen’!

Eind deze maand komt er weer een nieuwe Kampioen uit, het ledenblad van de ANWB. Met dit keer maar liefst 4 pagina’s over (leren) deltavliegen in Nederland. Niet alle 3,7 miljoen exemplaren worden even goed gelezen, maar toch zullen veel mensen iets van deltavliegen te zien krijgen. Aan ons de schone taak te zorgen dat ze ook ná het zien van de Kampioen nog aan deltavliegen denken. Bijvoorbeeld met flashmobs. Steek jij ook één dag in de promotie van de sport?

Naar aanleiding van de op hande zijnde publicatie in de Kampioen heeft Aernout het voortouw genomen voor het orgniseren van delta-flasmobs. Het idee is al eerder geopperd en erg enthousiast ontvangen door de leden van de afdeling Deltavliegen van de KNVvL; nu is het wellicht tijd om die woorden om te zetten in daden.

Overal delta’s in het zicht

Het plan is simpel. Alle piloten in deltaland melden zich aan om mee te doen via promo@deltavliegen.com. Het ideaal is om groepen te kunnen inzetten van tenminste 3 piloten met delta. Immers als er 1 delta in een park wordt opgebouwd valt het niet zo op, maar 3 (of 30) delta’s bij elkaar… dan gebeurt daar wat, dan komt men kijken en voila, een ontmoeting tussen enthousiaste deltisten en nieuwsgierigen, waarbij men meteen kan inschrijven voor een cursus of voor een mailtje over leren deltavliegen!

Organisatie en extra materiaal

De promocentrale (lees: Aernout!) zal katalysator zijn tussen groepen en piloten, om een zo breed mogelijke expositie te krijgen en piloten te koppelen. Deze groepen krijgen promotiemateriaal om uit te delen en aanmeldformulieren voor geïnteresseerden. Alle scholen, clubs en de afdeling zijn gevraagd materiaal aan te leveren. En verder hebben jullie zelf enthousiaste verhalen genoeg, zeker als jullie met een paar man bij elkaar staan. Spoor dus ook je vliegmaatjes aan om mee te doen!

Meedoen? Zo gaat dat!

Wil je meedoen? Dan geef je je op via het tijdelijke mailadres: promo@deltavliegen.com. Vermeld ook je woonplaats of de plaats waar je zou willen meedoen en of je al meerdere piloten bij elkaar hebt. Tevens mag je opgeven of je maar één keer of wel vaker wilt flashmobben. De periode van uitgave van deze 3,7 miljoen bladen neemt ongeveer twee weken in beslag. Bij goed weer lijken de weekends van 7/8 september (dan is ook het NK Slepen), 14/15 september en 21/22 september het meest geschikt, omdat de Kampioen in de weken ervoor bij iedereen bezorgd zou moeten zijn. Het zit dan nog redelijk vers in het geheugen, én is nog voor de herfstvakantie voor wie zich meteen in wil schrijven. Een datum kiezen we in overleg, net als de reservedatum. Kun je die weekends niet of niet alle dagen, meld je dan toch gewoon aan. En heb je geen eigen materiaal? Ook daar kunnen we mee helpen mits je je op tijd even meldt.

Samen voor de sport

De gehele voorgenomen actie drijft op onze solidariteit en wens om deltavliegen in stand te houden als serieuze sport. Bekendheid en aanwas is dus het devies, en we moeten het samen doen! App je vliegmaten, mail je kennissen, bel je rot en organiseert!

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op ‘Gezien in de Kampioen’!

 1. Jos Berkien zeggen:

  Hallo,

  Artikel gelezen in De Kampioen. Keek altijd afgunstig naar “die mensen aan die vliegers”. Niet wetend dat je in Nederland op cursus kunt! Ben stevig enthousiast inmiddels. Graag jullie mails!

  • Heleen zeggen:

   Hallo Jos,
   Leuk dat je zo enthousiast bent! Ik zorg dat je onze nieuwsbrief krijgt, dan blijf je vanzelf op de hoogte.
   Heleen