Introductie Extra – 5 dagen

Zoek je een actieve vakantie en wil je uitproberen of deltavliegen wat voor je is? Dan is de Introductiecursus Extra geknipt voor jou. Vier à vijf dagen intensief oefenen en vliegen met een gezellige groep gelijkgestemden. Je maakt korte vluchtjes onder radiobegeleiding en een educatieve duovlucht is ook mogelijk. Als het goed bevalt, kun je de intro verlengen tot een complete B1-cursus.

Lesdaga Intro Extra 2022
  • 14 t/m 18 april: lieren
  • 21 t/m 24 april: oefenhelling
  • 4 t/m 8 juni: lieren
  • 10 t/m 14 augustus: lieren
  • 20 t/m 24 augustus: lieren
  • 20 t/m 23 oktober: oefenhelling

Liever 2 dagen? Boek dan een korte introductiecursus.

Dag 1 – basistechniek

De eerste dag krijg je kort wat theorie en al snel beginnen we met het opbouwen van de deltavlieger. We leggen uit waarom het vliegt, en dan beginnen we met loopoefeningen in het weiland. Tijdens die oefeningen leer je de vlieger besturen. Starten, sturen en het begin van het landen heb je dan al in de vingers vóór je je eerste vluchtjes maakt.

Dag 2 – eerste vluchtjes

Op de tweede dag ga je ook echt de lucht in met behulp van de liermachine. Die voegt net wat extra snelheid toe, zodat de deltavlieger ook echt op kan stijgen. Onder radiobegeleiding houd je zelf de vlieger op koers en landt je een paar meter verder op je voeten. Je eerste vluchtjes zijn nog niet zo hoog maar al wel heel indrukwekkend!

Dag 3 tot en met 5

Elke dag worden je vluchtjes langer en hoger en leer je de vlieger steeds beter controleren. De focus ligt nu op het herkennen van vliegsnelheden en het perfectioneren van je landing. Want hoe hoger je vliegt, hoe belangrijker dat is!

Duovliegen

Een educatieve duovlucht is mogelijk onderdeel van de Intro Extra. Deze cursus geeft in ieder geval recht op 5 vliegdagen aan de lier of 4 vliegdagen op de helling. Eén van die dagen kan in overleg met de instructeur worden vervangen door een educatieve duovlucht.

Liever op de oefenhelling?

De introductiecursussen zijn standaard op het lierterrein in Drenthe. Je kunt ook een introductiecursus doen op de oefenhelling in Duitsland. Daar ga je minder snel vooruit en het is fysiek wat zwaarder. Daarom raden we iedereen aan te beginnen aan de lier. Start je toch liever op de helling, dan begin je ook op het vlakke met de eerste loopoefeningen. Op de tweede dag start je onderaan de helling. Naarmate je techniek beter wordt, start je hoger en hoger tot je ook echt los komt en korte vluchtjes maakt.

Vervolgcursus

Smaakt dit naar meer, dan kun je na de introductiecursus doorgaan voor de complete B1-cursus en komen lessen bij alle follow-ups. Je kunt dan ook een strippenkaart duovliegen nemen tegen het voordelige cursistentarief. Daarmee ga je samen met je instructeur de lucht in, een ideale manier om snel vooruit te gaan én van het uitzicht te genieten.

 

 

Reacties zijn gesloten.