Jaarverslag 2019 beschikbaar

Het jaarverslag van onze activiteiten in 2019 staat online. Je vindt het op de pagina over veiligheid en verantwoordelijkheid. Als je daar bent, lees dan ook de overige informatie even door, daar staan wat aandachtspunten voor alle deltapiloten.

In het jaarverslag staat een overzicht van onze lessen van het afgelopen jaar. Het veiligheidsrapport hoort daar ook bij: informatie over alles wat níet goed ging, al dan niet met een ongeluk tot gevolg. Veiligheid en vertrouwen staat bij onze school voorop. Vliegen is een luchtsport en daarmee een risicosport, maar dat betekent voor ons niet dat blessures of ongevallen er dus maar bij horen. Alles wat niet loopt zoals het zou moeten, is reden voor nadenken en wellicht voor aanpassingen.

In het veiligheidsrapport geven we een inkijkje in onze afwegingen en onze pogingen het leren vliegen steeds veiliger te maken. Je vindt er naast de voorvallen dus ook uitleg, beschouwing en voornemens om te zorgen dat de kans op zo’n voorval kleiner wordt in het nieuwe lesjaar. De maatregelen die we vorig jaar namen komen ook aan bod. Een aantal daarvan hebben het (leren) vliegen echt veiliger gemaakt. Ik hoop dat we dat elk jaar kunnen zeggen.

We staan altijd open voor suggesties van onze cursisten, zowel op het gebied van onze lessen als op het gebied van veiligheid. Dus heb je vragen over het verslag, aanvullingen, suggesties of een andere reactie, neem dan contact op met Heleen.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Jaarverslag 2019 beschikbaar

  1. Lex zeggen:

    Ik vond het weer een leerzame read.
    Goed om te weten wat me te wachten kan staan als ik de bergstages ga doen.. committed van de vlonder af en niet te dicht langs het massief.
    Tot dan lekker lieren!

  2. Jappie zeggen:

    Zóo, die statistieken aan het eind liegen er niet om. Grofweg een halvering ten opzichte van 2016. Hoop van harte dat de nieuwe koers van de Afdeling Deltavliegen helpt dit tij te keren !