Keurmerk helmen Icaro verlopen

Hieronder een bericht van Icaro2000 over hun helmen 4Fight, SkyRunner en TZ. Het EN 966-certificaat voor deze helmen is verlopen. Icaro2000 heeft verlenging aangevraagd, maar dat is nog niet rond. De helmen zelf zijn even veilig als voorheen, maar voor evenementen in categorie 1 van de FAI is het verplicht te vliegen met een helm met het EN 966-certificaat of een certificaat voor sneeuwsporten (EN1077 A + B, ASTM2040 of SNELL rs98).  Het tijdelijk vervallen van het EN 966-certificaat heeft mogelijk effecten voor wedstrijdpiloten. Overleg hiervoor met de wedstrijdleiding.


Bericht van Icaro: http://www.icaro2000.com/News/News-2018.htm

Belangrijk bericht over onze helmen

We vernieuwen de EN 966-certificering voor de volgend helmen: 4Fight, SkyRunner, TZ

Het bureaucratische proces is lang en ingewikkeld. Helaas duurt dit langer dan we hadden berekend. Voor de volledigheid denken we er goed aan te doen dit te communiceren. Houd in gedachten dat dit slechts een verplichte vernieuwing is voor helmen die al sinds 2003 gecertificeerd en getest zijn. We verwachten dat het nieuwe certificaat spoedig arriveert.

We hebben ook al een nieuwe luchtsporthelm ontwikkeld, en testen die nu voor het EN 966-keurmerk. We houden jullie op de hoogte.

Voor wie meer wil weten over de tests voor het EN 966-certificaat hebben we eerder een interessante en exclusieve video gemaakt.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.