KNVvL Delta Dag 2020

Bericht van KNVvL afdeling Deltavliegen

“Op22 augustus organiseert de KNVvL een actieve dag voor alle deltapiloten in Nederland. Er wordt gelierd, gesleept, er zijn duo-piloten, er is eten en drinken en vooral is er heel veel vlieggezelligheid. Een leuke dag voor alle niveaus: samen vliegen, praten, eten. Kennismaken met je toekomstige vliegmaten, met de clubs, met verschillende instructeurs, ervaringen uitwisselen en materiaal bekijken. Iedereen is welkom, van crack tot beginner.

De Deltadag is op zaterdag 22 augustus, aan de Oeveraseweg in Havelte, Overijssel.   Saamhorigheid staat voorop: samen vliegen en samen vliegpret delen. Deelname is gratis, net als de bbq en het lieren op de dag zelf. Voor de sleeps heb je een sleepaantekening nodig en een klein beetje zakgeld, voor het duovliegen wordt ter plekke gekeken wie er met wie de lucht in kan, ook tegen een eigen bijdrage van 75,-. Er komt een landingsclinic en behalve een clublier is ook de lier van Randonaero aanwezig. Rinus komt overgevlogen met zijn Dragonfly voor het slepen. Voor elk wat wils dus!

Veldprotocol voor veilig vliegen

We organiseren een dag waarop zowel gelierd als gesleept wordt. Om dit veilig te laten verlopen, wordt een veldprotocol opgesteld. Dit sturen we vooraf toe. Neem dit na ontvangst goed door!

Om 9.30 start de vliegdag met een briefing. Zorgt dat je hierbij bent. Als dat niet lukt, meld je dan bij Adrie Bijsterbosch zodat je de briefing bij aankomst ontvangt.

Coronaveilig

 Natuurlijk zijn we het Coronavirus niet vergeten. Afstand houden we zo veel mogelijk, en dat kan best heel goed met vliegen. Er is een protocol dat iedereen vooraf door moet nemen. En ben je niet lekker of zijn er mensen in je omgeving ziek, dan blijf je thuis. En helaas, het is ook niet de bedoeling veel toeschouwers mee te nemen. De groep mag niet te groot worden. Het is dus echt alleen voor deltapiloten (in spé).

Uitwijkdata

Alles staat of valt met het weer. Is het mooi weer maar toch geen goed vliegweer, kan het zijn dat we minder vliegen dan we zouden willen. Wordt vooraf heel slecht (vlieg)weer verwacht, dan kan de dag worden doorgeschoven naar zondag 23 augustus, of naar 19/20 september. Iedereen die zich aanmeldt krijgt daarover uiterlijk vrijdagochtend bericht.

Barbecue

De Deltadag sluiten we af met een barbecue. Deze wordt aangeboden door de KNVvL, afdeling deltavliegen. Je kan je aanmelden voor de barbecue tot en met woensdag 19 augustus via dit aanmeldformulier

Aandachtspunten:

  • Voor de barbecue zijn we te gast op het terrein van de boer. Voor eten en drinken wordt gezorgd.  Neem wel  je eigen stoel, bord en bestek mee! Zo houden we het afval beperkt.
  • Als je je hebt aangemeld, verwachten we ook dat je komt! Als je niet komt, maar je wel hebt ingeschreven voor de barbecue, brengt de afheling Deltavliegen van de KNVvL de kosten hiervoor in rekening.”

Reacties zijn gesloten.