Leren deltavliegen

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot altijd les aan de lier én op de oefenhelling. Zo wen je direct aan verschillende omstandigheden, verschillende stekken en leer je een gedegen start- en landingstechniek die je later op elke denkbare vliegstek kunt gebruiken.

Direct inschrijven Naar de agenda

Video: Jos aan de lier tijdens zijn beginnerscursus

Met een cursus voor brevet 1 leer de de basis van het deltavliegen. Met een B1-brevet mag je nog niet zelfstandig vliegen maar kun je al wel goed starten, vliegen, sturen en landen onder verschillende weers- en windomstandigheden. Heb je dat onder de knie, dan kun je door voor brevet 2, waarmee je zelfstandig op stap kunt. De begincursussen draaien we in kleine groepjes en maken daarbij gebruik van schoolmateriaal.

Startdata B1 & Introductie
  • 3 en 4 april
  • 1 en 2 mei
  • 4 en 6 juni
  • 12 en 13 augustus
  • 22 en 23 augustus
  • 9 en 10 oktober
Direct inschrijven Naar de agenda

Je eerste vluchtjes

De eerste dag van de B1-cursus krijg je kort wat theorie en al snel beginnen we met het opbouwen van de deltavlieger. We leggen uit waarom het vliegt, en dan beginnen we met loopoefeningen gewoon op de grond. Tijdens die oefeningen leer je starten, sturen en het begin van het landen. Zodra dat goed gaat, kun je de lucht in voor je eerste , heel bescheiden, vluchtjes.

Begin je op de oefenhelling, dan verplaatsen we de loopoefeningen van de vlakke grond naar de helling, waarbij je steeds hoger op de helling start. Beheers je de starttechniek helemaal, dan kom je als vanzelf los. Dit kan wel een paar dagen duren. Begin je met lieren, dan maak je vrijwel zeker op de tweede dag wat vluchtjes. Ook hier gaan we verder met de loopoefeningen, waarbij de lier wat extra snelheid toevoegt. Je komt eerder van de grond dan op de helling, en dat maakt het lieren heel geschikt voor een beginnerscursus. We raden dan ook aan te beginnen aan de lier. Je gaat later in je opleiding alsnog naar de helling, waar je de techniek dan sneller oppakt.

B1-cursus: compleet pakket

Met onze complete beginnerscursus kun je een jaar lang alle lessen volgen op jouw niveau. Je lest net zo lang tot je het B1-niveau hebt gehaald. Je betaalt dus niet per cursusdag, maar voor een bepaald niveau. Bij ons ligt dat iets hoger dan voorgeschreven:

  • Starten, vliegen en landen in rustige omstandigheden
  • Bochten en cirkels vliegen
  • Enkele hoogtevluchten aan de lier.

Daarmee ben je goed voorbereid op de eerste bergvluchten. Tijdens heel je B1-opleiding kun je materiaal van de school gebruiken. De meeste mensen halen het B1 binnen één seizoen, of 12 maanden. Reken in ieder geval op 20 à 30 dagen oefenen, afhankelijk van het weer. Let op: in 2021 zijn de lessen op de oefenhelling verplaatst naar het lierterrein. Je krijgt dus extra dagen les aan de lier. Voor de oefenhelling is dit jaar een speciale stage in Frankrijk.

Aanmelden beginnerscursus

Introductieweekend

Weet je nog niet zeker of deltavliegen iets voor je is? Geef je dan op voor een introductiecursus. Dat zijn de eerste twee dagen van een B1-cursus. Als het goed bevalt, kun je na die twee dagen alsnog inschrijven voor de complete B1-cursus.

Aanmelden introductiecursus

B2: lieren, soaren, bergvliegen en slepen

Met je B1 op zak heb je genoeg ervaring om te weten of deltavliegen iets voor je is. Heeft het je gegrepen? Dan kun je door voor het tweede brevet (B2), waarmee je zelfstandig mag gaan vliegen. Nederlandse piloten vliegen over het algemeen graag in de bergen en in Nederland zelf. Met je B2 kun je bij verschillende clubs gaan lieren, slepen en kun je soaren aan de Nederlandse kust. Daarom kun je tijdens je opleiding steeds kiezen uit cursussen soaren, lieren en bergvliegen. Slepen bieden we waarschijnlijk eind 2021 aan, net als duovluchten.

Stages voor zelfstandig piloten en Vrije Vliegers

Ook als je je B2 hebt zijn er nog leuke en spannende cursussen te doen zoals onze Safari of overlandcursus, en met de coach kun je heel specifiek aan je techniek werken. Er geldt er een speciaal tarief voor zelfstandig piloten die als Vrije Vliegers meedoen met onze stages.

Naar de complete agenda

Marc start op Col du Sapenay

Reacties zijn gesloten.