Leren deltavliegen

Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot les aan de lier, op de oefenhelling én kun je duovluchten doen. Zo vlieg je al snel in verschillende omstandigheden en maak je ook direct al veel airtime. De voorzieningen op de leslocaties zijn goed geregeld en je treft altijd een gezellige groep medecursisten van elk niveau

Direct inschrijven Naar de agenda

Video: Jos aan de lier tijdens zijn beginnerscursus

Voor echte beginners

Met een cursus voor brevet 1 leer de de basis van het deltavliegen. Met een B1-brevet mag je nog niet zelfstandig vliegen maar kun je al wel goed starten, vliegen, sturen en landen onder verschillende weers- en windomstandigheden. Heb je dat onder de knie, dan kun je door voor brevet 2, waarmee je zelfstandig op stap kunt. De begincursussen doen we in kleine groepjes en maken daarbij gebruik van schoolmateriaal. Je oefent het vliegen aan de lier, op de oefenhelling én met een aantal duovluchten. Een uniek en compleet programma!

Je kunt je direct aanmelden voor de jaarcursus, of beginnen met een kortere introductiecursus. Hier lees je meer de mogelijkheden en de startdata:

Je eerste vluchtjes

De eerste dag van de B1-cursus krijg je kort wat theorie en al snel beginnen we met het opbouwen van de deltavlieger. We leggen uit waarom het vliegt, en dan beginnen we met loopoefeningen gewoon op de grond. Tijdens die oefeningen leer je starten, sturen en het begin van het landen. Zodra dat goed gaat, kun je de lucht in voor je eerste , heel bescheiden, vluchtjes.

Begin je op de oefenhelling, dan verplaatsen we de loopoefeningen van de vlakke grond naar de helling, waarbij je steeds hoger op de helling start. Beheers je de starttechniek helemaal, dan kom je als vanzelf los. Dit kan wel een paar dagen duren. Begin je met lieren, dan maak je vrijwel zeker op de tweede dag wat vluchtjes. Ook hier gaan we verder met de loopoefeningen, waarbij de lier wat extra snelheid toevoegt. Je komt eerder van de grond dan op de helling, en dat maakt het lieren heel geschikt voor een beginnerscursus. We raden dan ook aan te beginnen aan de lier. Je gaat later in je opleiding alsnog naar de helling, waar je de techniek dan sneller oppakt.

 

B2: lieren, soaren, bergvliegen en slepen

Met je B1 op zak heb je genoeg ervaring om te weten of deltavliegen iets voor je is. Heeft het je gegrepen? Dan kun je door voor het tweede brevet (B2), waarmee je zelfstandig mag gaan vliegen. Nederlandse piloten vliegen over het algemeen graag in de bergen en in Nederland zelf. Met je B2 kun je bij verschillende clubs gaan lieren, slepen en kun je soaren aan de Nederlandse kust. Daarom kun je tijdens je opleiding steeds kiezen uit cursussen soaren, lieren, slepen en bergvliegen.

Stages voor zelfstandig piloten en Vrije Vliegers

Ook als je je B2 hebt zijn er nog leuke en spannende cursussen te doen zoals onze Safari of overlandcursus, en met de coach kun je heel specifiek aan je techniek werken. Er geldt er een speciaal tarief voor zelfstandig piloten die als Vrije Vliegers meedoen met onze stages.

Direct inschrijven Naar de agenda

Marc start op Col du Sapenay

Reacties zijn gesloten.