Introductiecursus – 2 dagen

Weet je nog niet zeker of deltavliegen iets voor je is? Geef je dan op voor een introductiecursus. Dat zijn de eerste twee dagen van een beginnerscursus. Als het goed bevalt, kun je na die twee dagen je inschrijving omzetten in een complete B1-cursus.

Introductiecursussen 2022
  • 14 en 15 april: lieren (bijna vol)*
  • 21 en 22 april: oefenhelling*
  • 30 april en 1 mei: lieren
  • 4 en 5 juni: lieren*
  • 10 en 11 augustus: lieren*
  • 20 en 21 augustus: lieren*
  • 15 en 16 oktober: lieren
  • 20 en 21 oktober: oefenhelling*

De cursussen met een * zijn ook te volgen als Introductie Extra van 4 à 5 dagen

Dag 1 – basistechniek

De eerste dag krijg je kort wat theorie en al snel beginnen we met het opbouwen van de deltavlieger. We leggen uit waarom het vliegt, en dan beginnen we met loopoefeningen in het weiland. Tijdens die oefeningen leer je de vlieger besturen. Starten, sturen en het begin van het landen heb je dan al in de vingers vóór je je eerste vluchtjes maakt.

Dag 2 – eerste vluchtjes

Op de tweede dag ga je ook echt de lucht in met behulp van de liermachine. Die voegt net wat extra snelheid toe, zodat de deltavlieger ook echt op kan stijgen. Onder radiobegeleiding houd je zelf de vlieger op koers en landt je een paar meter verder op je voeten. Je eerste vluchtjes zijn nog niet zo hoog maar al wel heel indrukwekkend!

Liever op de oefenhelling?

De introductiecursussen zijn standaard op het lierterrein in Drenthe. Je kunt ook een introductiecursus doen op de oefenhelling in Duitsland. Daar start je op de tweede dag van onderaan de helling. Het lijkt wat meer op vliegen in de bergen maar de kans dat je aan vliegen toekomst is kleiner dan met lieren. Daarom raden we iedereen aan te beginnen aan de lier.

Vervolgcursus en Duovliegen

Smaakt dit naar meer, dan kun je na de introductiecursus doorgaan voor de complete B1-cursus en komen lessen bij alle follow-ups. Je kunt dan ook een strippenkaart duovliegen nemen tegen het voordelige cursistentarief. Daarmee ga je samen met je instructeur de lucht in, een ideale manier om snel vooruit te gaan én van het uitzicht te genieten. Doe je een introductiecursus, dan kun je daarna één duovlucht tegen cursustarief boeken.

Reacties zijn gesloten.