Beginnen op de oefenhelling

De oefenhelling van Randonaero ligt bij Monreal in de Duitse Eifel. Je kunt daar op verschillende hoogtes op de helling starten, afhankelijk van je niveau. En: er is een quad, waarmee je na elke oefening je vleugel weer naar boven brengt. Dat scheelt een boel energie zodat je lekker veel starts kunt maken!


Video: een lesblokje op de oefenhelling door Vicar

Heb je nog niet gelierd, dan begin je hier met de eerste loopoefeningen om gevoel voor het toestel te krijgen en om de basistechnieken onder de knie te krijgen. De eerste lesdag in de Eiffel begin je om 11.00 uur met een kennismaking en wat theorie. Na het opbouwen en checken van het toestel doe je de eerste loopoefeningen op een vlak terrein. Kom je voor de follow-up, dan start je op de tweede dag.

Steeds hoger op de helling

Op de tweede dag kun je onderaan de heuvel starten. Gaat dat goed, dan schuiven we het startvak steeds wat verder op naar boven. Daar gaat het vliegen echt beginnen! Je lest nu mee met de piloten met al wat ervaring. Maar let op: de beste weersomstandigheden op de helling zijn hier vaak vroeg (!) in de ochtend en aan het eind van de dag.

Bespaar krachten met de quad

Na elke oefening moet je met je toestel weer de helling op. Sjouwen kost erg veel energie, zeker heuvel op. Daarom hebben we een quad met een aanhanger waar je deltavlieger op kan. Zo ben je snel en uitgerust weer boven, klaar voor je volgende start. Dankzij de quad houd je bij ons energie over voor nog wat extra vliegtijd.

Verder lessen aan de lier

Tijdens onze B1-opleiding vlieg je zowel op de oefenhelling als aan de lier. Ben je op de helling begonnen, dan vervolg je de cursus bij het eerste niveau lieren. Ben je begonnen met lieren, dan ga je verder op het niveau waar je gebleven was. Voordat je in de bergen gaat vliegen kom je nog een keer terug naar de oefenhelling, om te wennen aan je eigen vlieguitrusting. Wil je lekker opschieten, boek dan ook een aantal educatieve duovluchten als onderdeel van je B1-cursus.

Reacties zijn gesloten.