Lierterrein Zweeloo – praktische info

Ons oude vaste lierterrein lag op het land van boerderijcamping ’t Looveld in Zweeloo, Drenthe. Soms vliegen we er nog. Het lierterrein delen we met de koeien van familie Kamps. De camping is een gezellige, kleine camping op een actief boerenbedrijf in de buurt van Emmen. Je kunt er kamperen met je eigen tent of verblijven in een van de luxe safaritenten. In de buurt zijn ook verschillende hotels, B&B’s en andere campings.

Camping 't Looveld www.looveld.nl (foto: 't Looveld)

Boerderijcamping ’t Looveld ligt aan de rand van Zweeloo, net buiten het dorp. In het dorp zijn winkels en horeca te vinden. Op de camping zelf kun je natuurlijk kamperen of, als je van meer luxe houdt, logeren in een luxe safaritent of lodge-tent. Deze zijn voor piloten ook per nacht te huur, direct via Matine. Een B&B heb je dan eigenlijk niet meer nodig! In de kampschuur is een winkeltje en kun je wat drinken en soms zelfs ontbijt of een bbq-maaltijd bestellen.

Gezelligheid op de camping

De meeste piloten logeren samen op de camping, al zijn er ook een aantal die liever in een B&B overnachten. Op zaterdagavond eten we met elkaar, hetzij een samen gekookt potje op de camping, bij Heleen thuis of in een restaurantje in het dorp. Op zondag stoppen we iets eerder met lessen, om de debriefing gezellig af te sluiten op een terrasje voor iedereen weer naar huis gaat. Soms kunnen we niet op het eigen lierterrein terecht, zie ook dit nieuwsbericht. We vliegen dan zo veel mogelijk op een andere plek. Houdt hier rekening mee als je ergens anders een accommodatie reserveert.

B&B maar dan óp de camping

Wil je luxe kamperen? Dan kun je als piloot voordelig overnachten in een luxe safaritent (met een kachel, keukentje, toilet en echte bedden). In zo’n tent is plek voor 4 à 6 piloten, afhankelijk van hoe aardig jullie elkaar vinden en welk model tent er beschikbaar is. Je kunt er ook in je eentje overnachten. Ze zijn voor piloten speciaal te boeken tegen B&B tarief, maar alleen in het laagseizoen. Bel Matine voor de beschikbaarheid.

Andere overnachtingsadressen en activiteiten

Tot nu toe hebben we goede ervaringen met het B&B ‘Oes Tilber’ in Zweeloo, vlak bij het lierterrein. We eten graag bij ‘Het Wapen van Aelden‘ (ook hotel!) en bij bistro ‘Tante Sweel‘. Er zijn ook bungalowparken in de buurt. Heb je ook een aanrader, geef het even door.

Op de boerderij is al van alles te zien en te doen. Oók voor kinderen. Voor de grote boodschappen en uit eten kun je terecht in Zweeloo, Aalden en Weezup, de dorpen in de buurt. Het terrein grenst aan het bos en er is ook een meertje in de buurt voor de warme zomerdagen. Het Noorderdierenpark Emmen ligt om de hoek, net als Plopsa indoor, kinderspeelparadijzen en natuurgebieden.

Het lierterrein

Het lierterrein bestaat uit verschillende percelen grasland. We delen dat met de koeien. Voor elk lesblok overleggen we met boer Johan waar zijn koeien staan, waar het gras lekker kort is en waar wij kunnen vliegen. Aan het begin van elke vliegdag verzamelen we bij de container met lesmateriaal. Die vind je net voorbij de camping aan de rechterkant, verstopt tussen de bomen.

Auto: route en parkeren

Voor meer informatie over de camping en het boerenbedrijf kijk je op www.looveld.nl. Daar staat ook het adres: Broekstukkenweg 4, 7851 te Zweeloo. Niet met je auto zomaar het erf oprijden, daar sta je in de weg. Kijk even waar de borden staan met ‘P’, en loop vanaf daar een stukje verder de weg af. De container staat net voorbij de camping aan je rechterhand, verstopt tussen de bomen.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, dan zijn de stations Dalen en Emmen het dichtste bij. Je komt dan met de bus tot in Zweeloo. Oppikken bij de bushalte zal meestal wel lukken als je dat van te voren even aangeeft. Er is vaak ook een fiets te leen als je meerdere dagen blijft.

Zweeloo is door de lucht ook goed bereikbaar per deltavlieger. Gijs landde hier een keer tijdens een overlandvlucht.

Deltavliegen - Geland in Zweeloo - Foto: Gijs Wanders

Reacties zijn gesloten.