Vacatures en wenslijstje

Soms kunnen we wel wat hulp of spullen gebruiken. Heb je tijd, zin of wat spullen die je kunt missen? We horen het graag.

Op deze pagina:

 • Lopende projecten
 • Wensenlijstje
 • Postercampagne: nog flyers en posters beschikbaar
 • Assistenten, hulpinstructeurs en instructeurs
 • Vrijwilligers voor de 3D-simulator: data evenementen

Lopende projecten

Deze projecten lopen al. Vind je ze interessant en wil je ook meehelpen, geef een gil.

 • Een schaftkeet voor op het nieuwe lierterrein, zodat we steeds een comfortabele binnenplek bij de hand hebben op het veld. Stroom voor koffie/thee wordt geregeld, nu de keet nog. Max € 1000, opknappen geen probleem maar moet structureel in orde zijn, nodig vóór maart 2020!
 • Inrichting nieuwe lierterrein: toiletgelegenheid (wordt voor 2019 al gergeld) en vooral ook borden voor langs de weg om alle piloten én kijkers de weg te wijzen en te zorgen dat men niet bij de buren op het gras parkeert…
 • Er mag een Groot Spandoek of Groot Reclamebord in het land van mijn buurman langs de doorgaande weg. Wie weet hoe zoiets te maken?
 • Promotieproject met posters, flyers en een filmpje: zie aparte pagina
 • Aansluiting zoeken bij plannen VAM-berg: zie hier
 • Nadenken over het ombouwen van onze lier naar elektrisch
 • Contact zoeken met Bever Zwerfsport en andere ketens voor reclame/promotie
 • Zoeken naar een weg/vliegveld/pad om met de delta-aanhanger te kunnen rondrijden; dit zal neerkomen op veel bellen en op bezoek bij bestaande vliegvelden en defensie-terreinen, met de vraag of we 1x per maand een paar uur op zo’n plek terecht kunnen. Aanhoudersmentaliteit en goede sociale vaardigheden gevraagd!

Overige wensen

 • Bruikbare hoezen voor de schooldeltavliegers
 • Een grotere oliemotor voor de lier (vergezocht, maar toch ;-))
 • Rijplaten, om met de lier de container in en uit te kunnen rijden
 • Een accu met zonnepaneeltje voor verlichting in de container
 • Een oud klein trekkertje, bijvoorbeeld uit de tuinbouw, om de lier het veld op te krijgen met minder schade aan het gras en met minder slippartijen –> er is er eentje op het oog, dank Michel!

Postercampagne

Er zijn nog posters en flyers voor de introductiecursus deltavliegen. Wil jij wat materiaal verspreiden, of aanvullen op een locatie waar je al geweest bent? Laat het weten, Heleen stuurt je dan wat op.

Liermannen m/v

Heleen en Aernout zijn nu de enige liermannen in Nederland die cursisten kunnen oplieren, van elk niveau. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het oplieren van echte beginners een discipline is die jaren duurt om te ontwikkelen. Maar, het oplieren van meer ervaren piloten (de lieruitjes zeg maar, alle piloten met minstens lier-b1), dat kan elke lierman leren. En, elke wakkere piloot kan lierman worden. Heleen wil zelf ook wel weer eens de lucht in, én ze wil ook wel eens aan de start staan, om piloten beter de kunnen begeleiden bij start- en landing. Ook zou het mooi zijn als de lier en het terrein door gebrevetteerde piloten gebruikt wordt op dagen dat Heleen lesgeeft op de helling of in de bergen. Daarom zouden we ook graag een paar liermannen opleiden. De opleiding kan gewoon tijdens vliegdagen met ervaren piloten, en hoeven geen hele dagen te kosten. Ook het lierman zijn hoeft niet steeds een hele dag of een heel blokje; in tijd is dat best flexibel. En hoe meer we er hebben, hoe beter we het kunnen verdelen.

Lijkt het je wat om andere piloten de lucht in te helpen? Bespreek het eens met Heleen. Die kan je ook meer vertellen over de opleiding tot lierman m/v, en over de tijdsbesteding.

Assistenten, hulpinstructeurs en instructeurs

Het aantal instructeur en hulpinstructeurs neemt heel stiekumpjes af. Zoals het nu gaat, krijgen we (en dan bedoel ik niet alleen Randonaero maar heel Deltaland) over een paar jaar echt een tekort aan (hulp)instructeurs, en wordt het lastig om bijvoorbeeld de bergstages met twee Nederlandse instructeurs te geven. Ook het plannen van alle lier- en hellinglessen wordt steeds lastiger als er minder instructeurs beschikbaar zijn. Het opleiden van piloten tot (hulp)instructeur kost tijd, en daar moeten we eigenlijk nu al mee beginnen. Daarom zoeken we naar piloten die graag willen helpen, en die misschien op den duur wel hulpinstructeur (HI) of instructeur willen worden. Het kost je natuurlijk tijd, die je niet in zelf vliegen kunt steken. De didactische vaardigheden leer je van ons, en ook leer je misschien nog heel wat bij op het gebied van vliegtechniek en materiaal.

Het ‘helpen bij instructie’ kun je onderverdelen in drie soorten:

 1. Een ervaren piloot met wat didactisch inzicht, die bijvoorbeeld op de start van het lierbedrijf mensen kan helpen bij het verfijnen van hun start- en landingstechniek, en die bij de eerste hopjes van beginners helpt om het lierbedrijf aan te leren.
 2. Een hulpinstructeur, met al wat meer didactische ervaring, die bijspringt op drukke lesdagen om samen met de instructeur de groep zo efficiënt en leuk mogelijk te leren vliegen. De HI wordt aangesproken en bevraagd door de piloten en kan, als hij of zij dat wil, bepaalde stukken van de les overnemen. De HI krijgt ook in overleg eigen verantwoordelijkheden, maar de instructeur blijft altijd verantwoordelijk en is er altijd bij. Dit zal vooral op het lierterrein zijn en/of tijdens bergstages.
 3. Een instructeur kan zelfstandig lesgeven. Dat kan op de oefenhelling (daar kan ik heel goed hulp gebruiken!), op het lierterrein, aan de kust en in de bergen. Net waar je eigen voorkeur ligt en waar je goed in bent. Vooral op de helling en in de bergen is in de toekomst versterking nodig, maar aan de kust en op het lierterrein komt het ook goed van pas.

Lijkt het je wat om op het veld te helpen? Bespreek dat dan eens met Heleen. We kunnen je hulp vast goed gebruiken, ook als je niet de tijd of wens hebt om HI of instructeur te worden.

Vrijwilligers voor de simulator

We hebben een toffe simulator, die inmiddels ook is uitgerust met software die je al simulator-hangend kunt besturen. En nog even, en er zit ook een 3D-bril aan. Een toffe attractie dus, die niet misstaat op een beurs of festival.

We zoeken hulptroepen! We kunnen pas data plannen als we een poule van geinteresseerden hebben. Wil jij wel eens een dag of een dagdeel helpen? Geef het aan, dat verplicht nog tot niets.

 

Reacties zijn gesloten.