Oefenhelling Frankrijk 2021

Leren deltavliegen Delta Fly Adventures - oefenhelling CondFrankrijk gaat langzaamaan weer open voor toeristen. Dat is mooi nieuws: de kans is groot dat we deze zomer dan ook in Frankrijk kunnen vliegen. We gaan dan ook voor de originele planning: een stage op de oefenhelling van Saint Hilaire du Touvet met aansluitend onze bekende bergstage op Col du Sapenay.

Voor de hellingstage gaan we naar Saint Hilaire du Touvet. Net iets verder dan de helling bij Annecy maar in een nog mooier gebied en vooral met nog meer oefenmogelijkheden. Op deze helling kun je wat hoger starten, en dus wat langere vluchtjes maken. Ook is er een startvlonder nagebouwd, zodat je naast het starten in de wei ook kunt wennen aan het starten van een vlonder of tremplin. Je zult gauw merken dat er eigenlijk geen verschil is ;-)

  • Data: 9 tot en met 15 juli (16 juli uitloop)
  • Kosten: € 450
  • Aanmelden: via de mail

Materiaal

Om te voorkomen dat je te ver vliegt, oefenen we met lesvleugels. Je eigen vlieger vliegt waarschijnlijk te goed; je zou het bos aan de overkant van de helling wel eens kunnen halen! Wel oefenen we natuurlijk met je eigen harnas. Om de vlieger na het oefenen naar boven te krijgen hebben we geen quad maar wel een liertje. Dat scheelt een hoop energie! Op woensdag is Thomas van Le Delta Team paraat om duovluchten te doen. Voor piloten die nog geen zelfstandige hoogtevluchten gemaakt hebben is dat een vereiste voor ze mee kunnen met de bergstage op Col du Sapenay. Voor anderen is het warm aanbevolen maar niet verplicht.

Dagindeling en extra activiteiten

Meer info over de dagindeling volgt nog. We zullen vooral ’s morgens lessen bij redelijk rustige lucht. Op woensdag zijn duovluchten voorzien: piloten die nog geen hoogtevluchten gemaakt hebben, kunnen met Thomas van Le Delta Team alsnog die ervaring opdoen. Dat is een extra kans om na de hellingstage mee te kunnen doen met de bergstage. ’s Middags zijn er andere toffe activiteiten te doen zoals canyoning, via ferrata (beide ook voor kinderen), mooie wandelingen naar een berghut en bezoek aan kaasboerderij of wijnboer. Deels organiseren we die vanuit de school, samen met Rémi van Face Ouest. We kunnen hier vooraf met elkaar al een programma voor bedenken!

Camping in La Terasse

De camping van Saint Hilaire is helaas gesloten. Ons alternatief is Camping Lac de La Terasse in La Terasse. Dat ligt beneden in het dal; we rijden ’s morgens samen omhoog naar de oefenhelling. Je mag natuurlijk zelf een ander onderkomen zoeken, maar briefings doen we hier en ook het transport en andere activiteiten regelen we vanaf deze stek.

Data helling en Col du Sapenay

De hellingstage is van 9 tot en met 15 of 16 juli en kost € 450 per persoon. 9 juli is de dag waarop je aan dient te komen op de lesstek. Er is dan nog geen les. Op 10 juli kan iedereen zich lekker installeren en bijkomen en vast rondkijken op de stek. Eind van de dag komen we bij elkaar voor een briefing, en we gaan op tijd naar bed zodat we op 11 juli ’s morgens vroeg kunnen starten. In principe oefenen we door tot en met 15 juli. De 16e is dan rust- en verplaatsdag, de 17e briefingsdag voor de bergstage. Zit het weer erg tegen, dan kunnen we eventueel de 16e en zelfs de 17e ’s morgens nog doorlessen, en in de loop van de 17e verplaatsen naar Sapenay. Er volgt dan wel een extra rustdag voor de deelnemers aan de hellingstage voor ze mee kunnen vliegen op Sapenay.

Cursusprijs en niveau

De stage op de oefenhelling kost € 450 per persoon. Bij de cursusprijs zijn overnachtingen, duovluchten en extra activiteiten niet inbegrepen. De kosten voor de hellingstage zijn zo laag mogelijk ingeschat, omdat het voor jullie al extra is helemaal naar Frankrijk te moeten komen. Het is ook de eerste keer dat we hier een stage doen, en we zullen deels samen uit gaan vinden wat het beste werkt.

De stage is bedoeld voor piloten die een B1-opleiding volgen. Minimaal één weekend lieren is vereist, zodat we elkaar al een beetje kennen en zodat het niveau van de deelnemers bij elkaar past.

 

Deltavlieger op de oefenhellig van Saint-Hilaire du Touvet

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.