Theorie-examen op 27 maart

Het eerstvolgende theorie-examen is gepland voor zondag 27 maart op het KNVvL-kantoor in Woerden. Het examen begint om 12 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Om deel te nemen moet je je vooraf inschrijven bij de KNVvL. Er is ook een examen gepland op zondag 27 november.

Voor het halen van een deltavliegbrevet moet je in verschillende vakken examen doen. De uitslagen van de examens blijven twee jaar geldig; je hoeft dus niet alle vakken tegelijk te doen. Dat kan wel want ze worden na elkaar geëxamineerd. Op de dag zelf wordt de volgorde van de vakken bepaald. Kom dus ook als je maar 1 vak wilt doen op tijd!

Deltavliegen: theoriebijeenkomst

De vakken van deltavliegbrevet 2

  • Voorschriften en reglementen
  • Meteorologie
  • Aerodynamica
  • Vliegtechniek

De vakken van deltavliegbrevet 3

  • Navigatie

De KVNvL neemt de examens af. Op de website van de KNVvL – afdeling Deltavliegen vindt je meer informatie over het examen en het inschrijfformulier. Er staat ook wat over de stof die je moet beheersen. Vanaf dit examen hoef je voor het theorie-examen B3 alleen nog het vak navigatie te doen.

Goede voorbereiding

Dit voorjaar geven we geen theoriecursus. In het najaar proberen we weer een theoriecursus te organiseren. Wel is onze reader beschikbaar, waarin in principe alles staat wat je zou moeten kennen en kunnen. Die kost € 25,- en is op te vragen bij info@deltavliegschool.com. Natuurlijk kun je ons altijd vragen stellen als je aan het leren bent. We helpen je graag! Zie ook www.deltavliegschool.com/winkel/boeken-en-kaarten.

Details examen

  • Datum: zondag 27 maart 2015
  • Adres: KNVvL, Houttuinlan 16a te Woerden
  • Kosten per vak: € 4,- voor leden van de KNVvL, € 21,50 voor niet-leden
  • Kosten voor een volledig B2-examen (4 vakken): € 15,- voor leden van de KNVvL, € 65,- voor niet-leden.

Inschrijven en betalen

Inschrijven voor het examen gaat tegenwoordig digitaal: je kunt een plek reserveren via de webshop van de KNVvL. Je moet daar direct online betalen. Kun je dat niet, neem dan contact op met de examencommissaris. Zijn details staan op de website van de KNVvL – afdeling Deltavliegen. Daar staat ook iets meer informatie over de gang van zaken tijdens het examen.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.