Toelichting agenda 2022

De agenda voor 2022 is bekend! Je kunt je vanaf nu dan ook inschrijven voor de introductiecursussen, follow-ups en bergstages. Ook kunnen we weer terecht op onze eigen oefenhelling. En nieuw dit jaar: slepen en duovliegen. Daardoor ziet de agenda er anders uit dan anders. Hier een toelichting.

Met zo veel nieuws dit jaar wordt het een prachtig vliegjaar, en een beetje uitproberen en improviseren. De agenda wordt wat losser en we kunnen vaker de lucht in. Het is in ieder geval anders dan anders, en komend jaar gaan we met elkaar uitzoeken hoe alles het handigste te combineren is.

Twee belangrijke links: < naar de agenda >  |  < naar de prijslijst>

Introductie- of B1-cursus (niveau 1)

Ga je voor het eerst deltavliegen dan begin je met een B1-cursus. Daarin leer je starten, sturen, bochten maken en landen tegen de wind in. Eerst onder begeleiding en aan het eind van de cursus vrijwel zelfstandig, zowel op de oefenhelling als aan de lier. Daar maak je dan je eerste hoogtevluchten. Boek meteen de B1-cursus of een introductiecursus van 2 of van 4 à 5 dagen om het eerst eens uit te proberen. De startdata zijn gelijk, je begint op de data van de Introductiecursus.

< naar de Introductie 2 dagen > | < naar de Intro Extra 5 dagen  > | < naar de complete B1-cursus >

Follow-up (niveau 2, 3 en gebrevetteerden)

De follow-ups zijn de vervolgblokjes voor de B1 en de B2-cursus. Ook gebrevetteerde piloten kunnen hierbij aanhaken. Voorheen was dit óf lieren óf oefenhelling, nu komt er ook slepen en duovliegen bij. Dit is niet allemaal vooraf in te plannen. De data zijn wel gepland, maar wat we precies gaan doen elk blok varieert. Dat hangt bijvoorbeeld af van of er een sleeppiloot beschikbaar is.

< agenda > | < duovliegen >

Oefenhelling: vertrouwde helling in Cond

De follow-up oefenhelling is het makkelijkst. Die is weer op onze eigen helling in Cond en is wél vooraf gepland. Zodat alle piloten die mee willen naar Frankrijk vooraf nog een keer op de helling kunnen oefenen. Het reserveblok gaat alleen door als het eerst blok is uitgevallen óf bij overweldigende interesse. Let op: om mee te kunnen op bergstage moet je kunnen starten op de oefenhelling!

Lieren, slepen en educatieve duovluchten

Vanaf dit jaar combineren we het lieren met educatieve duovluchten slepen om de opleiding leuker en completer én sneller te maken. Ook kunnen piloten met een B2 of B3 komen leren slepen. Dit jaar wordt het nog even uitproberen hoe dat in de praktijk het beste gaat, qua planning en aantallen. Een paar uitgangspunten:

  • Het lieren, slepen en duovliegen gebeurt grotendeels in de geplande blokken.
  • Wat we precies gaan doen in zo’n blok, wordt kort vooraf bekend gemaakt.
  • Sommige blokken zijn al gemarkeerd als ‘bij voorkeur lieren’ (l) of bij voorkeur slepen (s). Dat zijn bijvoorbeeld blokken die direct volgen op een introductiecursus (bij voorkeur lieren) of blokken waarin een sleepactiviteit gepland is (zoals begin april of het DeltaWeekend van de KNVvL). Dit is alleen een indicatie: ook voor deze blokken geldt dat pas kort tevoren duidelijk is wat we precies gaan doen.
  • B1/B2 Lieren blijft de hoofdcursus, het duovliegen is extra om sneller vooruit te komen. Duovluchten zijn niet inbegrepen bij het cursusgeld.
  • Er komen voordelige pakketten met 5 of 10 duovluchten voor cursisten. Ter compensatie gaat de prijs voor de B1- en B2 jaarcursussen wat omlaag. Zie de prijslijst voor een overzicht.
  • De capaciteit voor lieren en duovliegen/slepen per dag is niet gelijk. Er is genoeg capaciteit voor iedereen maar we moeten dit seizoen samen even uitproberen hoe dat het beste werkt.
  • Er zijn een aantal extra dagen beschikbaar voor het duovliegen. Deze staan niet in de schoolagenda maar worden kort tevoren pas in de planning gezet. Zie hiervoor de statuspagina met de aankomende activiteiten.

Sleepstage voor zelfstandig piloten

B2 en B3-piloten kunnen vanaf 2022 komen leren slepen. Dat kan tijdens de geplande sleepdagen, dus tijdens de follow-ups waarbij we gaan slepen. Pas redelijk kort van te voren weten we voor elk blok wat we gaan doen, dus houdt de statuspagina goed in de gaten. Wil je leren slepen, meld je dan aan voor de maillijst en de appgroep, zodat je op de hoogte blijft.

Losse duovluchten

Vanaf 2022 is het ook mogelijk een losse duovlucht te boeken. Ook deze zijn niet lang vooraf te plannen, wil je een duovlucht maken dan moet je zelf de sleepplanning in de gaten houden. Die komt op een aparte pagina. Voor duovluchten zonder cursus, de introductievluchten, geldt een ander tarief.

Bergvliegen

Niks nieuws hier, in 2022 organiseren we 2x een bergstage op Col du Sapenay. Deze is voor eerste bergvluchten en voor meer ervaren piloten die lekker willen thermieken, willen wennen aan een nieuw toestel, hun techniek willen verbeteren of weer terug willen invliegen na een poosje aan de grond gestaan te hebben. Ook is er 1x een Safari, voor piloten die vliegen op ten minste B2 niveau. Een mooie laatste stage voor het halen van je B2, en een mooie vliegweek om het gebied te leren kennen.

Vragen?

Waarschijnlijk wel. Alle piloten die nu een cursus volgen, krijgen voor het nieuwe seizoen start een mailtje van Heleen met uitleg. Je kunt ook altijd zelf even contact opnemen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.