Transport toestellen naar Icaro, Ellipse, La Mouette

De winter is een uitgelezen tijd om je vliegmateriaal te controleren en te onderhouden. Is je vlieger toe aan een check of nieuwe kabels, dan kun je daarvoor bij ons terecht. Enkeldoekers en sommige dubbeldoekers controleert Heleen zelf; prestatietoestellen worden door de fabrikant gecheckt. Ook de vijf- of tienjarencheck met proefvlucht worden door de fabrikant gedaan.

Update 1 december: De voorgenomen rit gaat deze winter niet door; slechts 3 man hadden interesse. De kosten zijn daarvoor te hoog. Heleen rijdt wel naar Bautek, een stuk dichterbij, voor DHV-gecertificeerde checks. De door Icaro aanbevolen testvluchten voor toestellen van een jaar of 10 doen zij niet, maar verder leveren ze wel alle service die nodig is.

Checks en reparaties

Je kunt bij ons terecht voor check, reparaties en monteren van nieuwe kabels van alle toestellen van Icaro 2000, Ellipse, Finsterwalder en La Mouette. Voor sommige ‘exoten’ (toestellen waarvan de fabrikant niet meer bestaat) kun je ook bij ons terecht. Enkeldoekers en sommige dubbeldoekers worden door Heleen in Oosterhesselen gecontroleerd. Van nu tot en met februari 2019 kun je een plekje reserveren voor een toestelcheck. Van maart tot en met september is slecht sporadisch plek voor een controle; naast de lessen wil ik de tijd dan vrij houden voor piloten die schade hebben gevlogen en direct hulp nodig hebben. Wees er dus op tijd bij. Zie voor meer informatie de servicepagina over toestelchecks.

Transportservice voor wintercheck

Bij Ellipse in het atelierVlieg je een prestatietoestel en is ‘ie toe aan een grondige controle? Of is je enkeldoeker toe aan de vijf- of tienjarencheck inclusief een proefvlucht? Wil je een nieuw doek laten monteren, of je toestel beter laten tunen? Zit er een groot gat in je doek? Dan moet je toestel naar de fabrikant. De meeste fabrikanten zitten ver weg. Daarom rijdt Heleen bij genoeg animo in de winter een rondje langs Icaro, Ellipse, La Mouette, Finsterwalder en Bautek. Wie zijn toestel wil laten checken kan zich aanmelden tot 10 november. Half november plan ik de rit in, en geef ik een overzicht van de kosten. Een toestel meegeven in mei, juli of september kan ook, dan zijn we al in Zuid Frankrijk voor de lessen en is zo’n checkronde makkelijk te regelen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.