Veiligheidsdag KNVvL 9-1-2016

Een onmisbaar deel van je opleiding tot piloot: de veiligheidsdagen van de KNVvL. 14 November jongstleden was de laatste, een gezellige en leerzame dag voor alle piloten die B2 of B3 willen halen. De tweede en laatste dag van dit winterseizoen is op 9 januari 2016.

De KNVvL nodigt elke piloot uit om mee te doen. Hieronder de uitnodiging van de KNVvL. Op de afdelingwebsite www.knvvl.nl/deltavliegen is deze dag nog niet te vinden, maar aanmelden kan al wel. Stuur daarvoor een mailtje naar secretaris.deltavliegen[at]knvvl.nl.


Logo KNVvLBeste aankomend B2/B3 piloot,
 
Ik wil je namens het bestuur van de afdeling Deltavliegen bij deze uitnodigen voor een veiligheidsdag  voor aankomende piloten en kaderleden.

Alweer voor het vierde seizoen organiseert de KNVvL afdeling Deltavliegen veiligheidsdagen voor haar leden, aankomende leden, kaderleden en wie dan ook maar hierin is geïnteresseerd.

Het bijwonen van een veiligheidsdag is verplicht voor alle piloten die B2 of B3 willen gaan halen. Het is dus een onderdeel geworden van het B2/B3 brevet. Het omvat onder andere een presentatie over Human Factors en een workshop EHBO/zelfredzaamheid. De Human Factors-presentatie is bedoeld om piloten meer bewust te maken van de risico’s van onze sport en de rol die de piloot daarin speelt. In de civiele luchtvaart is 70% van de grote ongevallen te wijten aan menselijke fouten, bij het deltavliegen ligt dit waarschijnlijk dichter in de buurt van de 100%.

De onderwerpen kunnen per keer wijzigen, maar het thema van deze dag is altijd veiligheid. Veiligheid is een onderwerp dat iedereen die deze sport/hobby beoefent, aangaat.

Er is nu een tweede (en tevens laatste) veiligheidsdag van het winterseizoen 2015-2016 ingepland, te weten: zaterdag 9 januari 2016

Aangezien er een maximum aantal personen per keer kunnen deelnemen, vragen wij je vooraf (liefst op korte termijn) aan te melden op secretaris.deltavliegen[at]knvvl.nl. Deelname geschiedt op basis van aanmelding, waarbij aankomende piloten voorrang krijgen. Natuurlijk zijn ook niet-B2/B3-kandidaten van harte welkom.

Wij vragen van de deelnemers 25 euro per persoon voor KNVvL-leden, 50 euro voor niet-leden. Dit is inclusief lunch.

De veiligheidsdag wordt gehouden op het KNVvL hoofdkantoor te Woerden: Houttuinlaan 16 A. Dit keer niet bij de KNVvL, maar bij de NKBV op de eerste verdieping. De dag begint om 10.00 uur, inloop vanaf 09.15 uur, einde om uiterlijk 17.00 uur. Kom op tijd, we gaan om 10 uur beginnen!
 
Wij zien met plezier jouw aanmelding tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
Annet Vieregge
Namens het bestuur afdeling Deltavliegen KNVvL

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.