Vrouw zoekt boer: update speurtocht lierterrein

De afgelopen anderhalf jaar hebben Aernout en ik en vele anderen met ons hard gezocht naar een nieuw lierterrein voor de school. En we hebben het gevonden: bij boerencamping ’t Looveld in Drenthe.

’t Looveld is een actief boerenbedrijf met melkkoeien en veel weiland. De koeien lopen er lekker buiten, maar er is altijd wel een perceel gras waar géén koeien op staan. En daar kunnen wij gaan lieren. Het terrein is niet enorm groot maar biedt wel mogelijkheden in álle windrichtingen. Bijkomend voordeel is dat er ook een camping is, met kampschuur en winkeltje. We zijn ook daar dus van alle gemakken voorzien, behalve van opslagruimte.

Zeecontainer gezocht!

Om onze lesmaterialen op te slaan, zoeken we een betaalbare zeecontainer. Mooi hoeft ‘ie niet te zijn, wel waterdicht. Betimmeren kunnen we eventueel zelf. Hij moet in ieder geval 20 voet lang zijn, mogelijk 40 voet. Daarover zijn we nog in overleg. Heb je connecties, weet je adressen, of heb je zelf een containertje over (je weet maar nooit…), dan horen we het graag. Ook als je weet hoe we zo’n gevaarte betaalbaar kunnen transporteren.

Even wennen

Familie Kamps, de eigenaar, ziet de extra activiteit wel zitten. We gaan het een jaartje uitproberen om te zien of het past binnen hun bedrijf, én of het past met ons gevlieg. Het zal voor beide kanten even wennen zijn maar het is ook voor allen een leuke nieuwe kans. De toestemming van de gemeente is ook binnen, dus we kunnen in juni starten!

Kijk voor meer informatie op de detailpagina: lierterrein ‘Looveld

Deltavliegen Delta Fly Adventures - lierterrein 't Looveld met koeienDank aan allen

De afgelopen tijd hebben tientallen mensen meegezocht en meegeholpen. Veel campingeigenaren die we gesproken hebben, waren erg begaan met de speurtocht en zochten zelf nog verder. Ook hebben we veel boeren en andere buitenlui gesproken, die ons welkom ontvingen en met ons meedachten. Ik dank iedereen hartelijk voor zijn en haar hulp. Zonder alle tips en contacten hadden we dit niet gevonden.

Ik bewaar alle tips en contacten nog even, voor het geval we toch nog op zoek moeten naar wat anders. Het is voor de boerderij even afwachten hoe het bevalt, maar ook wij zullen moeten wennen aan een terrein zo ver landinwaarts. Het zou er best eens thermisch kunnen worden.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.