Vrouw zoekt boer – extra lierterrein

De vliegschool zit nu zo’n drie jaar in Drenthe. Onze uitvalsbasis is het terrein en de camping ’t Looveld van familie Kamps in Zweeloo. Daar kunnen we steeds minder goed terecht dus zoeken we een nieuw lierterrein. Als extra, of als nieuwe thuisbasis.

Wat we zoeken: gras of een ander kort gewas. Een groot weiland is ideaal, een braakliggend veld of een groot speelveld kan ook. En hoe dichter bij Zweeloo/Oosterhesselen hoe beter, maar een stuk rijden voor een mooi veld is ook niet erg.

Heleen gaat weer actief zoeken: boeren, campings, lokale media en overheden benaderen op zoek naar velden. Daar kan ze veel hulp bij gebruiken, dus wil je ook de boer op, weet je een veld of heb je kennissen die misschien weer iemand kennen? Laat het weten, en verwijs ze ook naar deze informatie door.

Wat zoeken we precies?

Er is een pdf met meer informatie over wat we zoeken, hoe het deltavliegen werkt en wat we komen brengen. Hieronder in het kort hoe ons ideale veld eruit ziet, en wat we minimaal nodig hebben.

Minimaal nodig:

  • Gras of andere lage begroeiing/vlakke ondergrond waar we op mogen lopen
  • Eén of meerdere percelen, die samen zorgen voor 400×80 meter lang in elke windrichting
  • Gelegenheid om de lier met een auto langs de kant van het veld te zetten en te verplaatsen (een rijpad of rijden over het veld)
  • Een enkele greppel is geen probleem, walletjes of bomen midden op het veld wel
  • Ook in het weekend (en op zondag) te gebruiken

Het ideale veld:

  • Eén of meerdere percelen, > 800 m lang in elke windrichting
  • Camping en (simpele) horeca nabij of op zelfde bedrijf
  • Eventueel een los perceeltje voor beginners, 100 x 100 m, met lekker kort gras waar we dan de meeste loopbewegingen concentreren. Beter voor de beginners en beter voor het gras.

Vaak geven we 3 à 4 dagen les achter elkaar. Dat hoeft niet steeds op hetzelfde perceel: dit kan in overleg, afhankelijk van hoe hoog het gras staat en waar de wind vandaan komt. Onze vliegbaan is een zo lang mogelijk recht stuk tegen de wind in.

Zien hoe het werkt? Bekijk dan onze filmpjes op youtube: https://youtu.be/VBUyjFYp4cE

Meer weten? Check de pdf

In deze pdf staan de wensen en eisen op een rij, nog van toen we een heel nieuw terrein zochten. Nu zijn onze eisen wat bescheidener, maar de basis blijft: een vlakke ondergrond, met 1 auto met aanhanger erop mogen, erop mogen lopen, een bescheiden vergoeding op afspraak en liefst een mooi lang perceel: Lierterrein gezocht (pdf).

Weet je een terrein dat misschien geschikt is of ken je mensen die mogelijk zo’n terrein hebben? We komen graag met hen in contact. Alle serieuze tips en contacten zijn welkom. Delen wordt gewaardeerd!

#vrouwzoektboer
www.deltavliegschool.com/vrouwzoektboer

 

Reacties zijn gesloten.