Accessoires

Van onmisbare onderdelen tot leuke hebbedingen voor het afmaken van je vlieguitrusing: mokken, stickers, ansichtkaarten, zakmessen maar ook wieltjes, camera-houders, gripspray, windzakken en alles om je vlieger goed mee in te pakken.

De accessoires zijn opgedeeld in drie pagina’s:

Accessoires voor je vlieguitrusting


Camera-houders

De bekende camera-klem van Flying Dutchman. De klem grijpt stevig om de buizen van je vlieger, het statief-schroefdraad past in elke camera.

Universele camera-houder van Finstewalder/Charly, met statief-schroefdraad. Verkrijgbaar met kleine en met grote voet en met klein en groot balhoofd. Door het balhoofd is de camera in elke richting te verstellen.

 • De kleine voet past is met 1 klittenband makkelijk te monteren maar houdt alleen lichtere camera’s tot 1,5 kg.

 

 • De grotere voet is stabieler, past om alle buizen en houdt camera’s en instrumenten tot 5 kilo.

Windzakken

We hebben verschillende windzakken en stokken op voorraad. Overleg voor je er eentje bestelt even over het doel van de zak. Zoek je een vaste windzak voor op een terrein, met stevige stok? Of juist iets handzaams om mee te nemen van stek naar stek? Iets wat in weinig wind al een richting laat zien, of eentje voor het soaren? Het aanbod wisselt, dus informeer naar de opties.

 • Windzak Aircotec
  Lengte:
  Prijs:

 

 • Windzak Lubin
  Lengte:
  Prijs:

 

 • Windzak Lubin
  Lengte:
  Prijs:

 

 • Windzak Moyes
  Lengte:
  Prijs:

 

 • Windzak Finsterwalder/Charly
  Lengte:
  Prijs:

 

Stokken en voeten voor windzakken

Met een stevige voet krijg je de windzak bijna overal de grond in. En vergeet de stok niet! Ga je voor een windzak die je niet elke dag hoeft te verzetten? Dan is de inklapbare, stevige stok van Finsterwalder/Charly perfect. Ga je voor lichtgewicht en neem je de windzak steeds mee? Ga dan even langs een sportwinkel voor een fiberglas hengel.

 • Voet voor windzak – Finsterwalder/Charly
 • Degelijke, inklapbare stok voor windzak – Finsterwalder/Charly

Ritswax

Ritsen zijn vaak de achilleshiel van menig pakzak en harnas. Houd ze schoon en zorg dat je ze op een goede manier gebruik en dus niet overbelast, dan gaan ze het langste mee. Loopt je rits na een tijdje niet zo soepel meer, gebruik dan deze stick met ritswax. Het voorkomt een hoop ergernis, en verlengt de levensduur van de ritsen.


Gripspray

Dé uitvinding voor gladde uprights: rubberspray, voor een dun, bijna onzichtbaar laagje grip op het aluminium. Ontwikkeld en geproduceerd door een piloot die het zat was dat de uprights door zijn handen gleden, ook met handschoenen. Door de spuitbus makkelijk op te brengen en eenmaal opgedroogd geeft het niet af op het toestel. Slijt het na een aantal vluchten af, dan kun je een nieuw laagje aanbrengen.


Hook knife, gordelsnijder, reddingsmes

Voor in echt penibele situaties: een mes om je ophangband door te snijden. Neem je het mee in je harnas, zorg dan wel dat je er altijd en met beide handen bij kunt! In het vak op je rug heb je er niks aan ;-)

 • Gordelsnijder Finsterwalder/Charly
  Ook handig in de auto
 • Reddingsmes Finsterwalder/Charly
  Stevigere versie van de gordelsnijder

Safe-ID Identificatiestickers voor op de helm

Fluoriserende, kleine sticker voor op je helm, met daarin een briefje met je persoonlijke gegevens. Als eerste gebruikt bij het mountainbiken en nu goed gebruik onder alle helmdragers.

Met deze sticker hebben hulpverleners altijd je gegevens bij de hand, en weten ze wie je bent ook als je dat zelf niet meer kunt zeggen. Natuurlijk heb je ook een (kopie van) je papieren ergens in je harnas, maar het kan even duren voor de hulpverleners die gevonden hebben. Gratis bij aankoop van een helm.

Reacties zijn gesloten.