Boeken en kaarten

Een greep uit onze stekkengidsen, stekkenkaarten, boeken over deltavliegen, dvd’s en onze eigen reader voor de Nederlandse theorie. Zoek je een ander boek of wil je meer informatie, neem dan even contact met ons op. Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Boeken over deltavliegen


Reader theorie B2 deltavliegen – Delta Fly Adventures – € 35Deltavliegen - Logo Delta Fly Adventures deltavliegschool

Ter voorbereiding op het B2-examen deltavliegen hebben we een reader samengesteld. Voor elk vak precies de juiste stof. Met natuurlijk de laatste versie van het handboek van de KNVvL en een overzicht van wat je per vak moet kennen en kunnen. Als bonus zit ook de eindtermenlijst voor navigatie erbij, en een link om verzamelde lesstof over navigatie te downloaden voor het B3. Dat is nog niet herschreven en zit nog niet in de reader.


Hang Gliding Training Manual – Dennis Pagen – € 35Deltavliegen boek - Dennis Pagen - Hang Gliding Training Manual
Kopie in zwart/wit, tegen kostprijs

Het basishandboek voor de beginnende deltapiloot. Alle aspecten van (leren) vliegen komen hier aan bod, van het materiaal tot het weer, van het vliegen en aerodynamica tot vooruitgang boeken en tegenslagen incasseren. Het is al jarenlang het meestverkochte deltavliegboek en is ook na het halen van je brevet een mooi naslagwerk.


Understanding the Sky – Dennis Pagen – € 41Deltavliegen -Boek_Dennis Pagen_Understanding the Sky € 35

De originele, Engelstalige versie van ‘Thuis in de lucht’, hét weerboek voor alle piloten. Met Thuis in de lucht leer je hoe het weer werkt, op grote en op kleine schaal. Zelfs tot ín de thermiekbel. Voor iedereen met interesse in meteo. Nederlanse versie momenteel uitverkocht.


Performance flying – Dennis Pagen – € 41Deltavliegen - Boek - Dennis Pagen - Performance Training Manual

Heb je de basis onder de knie, dan wil je hoger, verder, langer en beter. Dat doe je door te schaven aan je techniek, je kennis, inzicht en materiaal. Dit boek geeft handige tips, oefeningen en extra informatie over alle aspecten van het vliegen. Handig als naslagwerk en als voorslagwerk, als je aan het begin van het seizoen je doelen stelt.


Secrets of Champions – Dennis Pagen – € 41Deltavliegen - Boek - Dennis Pagen - The Secret of Champions
10% korting op elk 2e boek van Dennis Pagen

Aan de hand van interviews met kampioenen geeft dit boek veel informatie voor beginnend overlandpiloten en iedereen die meer uit zichzelf wil halen. De verhalen gaan in op verschillende vliegtechnieken, manieren om jezelf te oefenen en uit te dagen en de kampioenen vertellen ook over omgaan met spanning, angst en teleurstelling. Daarnaast zijn het ook gewoon mooie verhalen, die aanzetten tot dromen…


Towing Aloft – Dennis Pagen – € 41
10% korting op elk 2e boek van Dennis Pagen

Alles over starten met een kabel: slepen en lieren. De geschiedenis en de ontwikkeling van deze startmethodes, voor voor- en nadelen, tips voor liermannen en sleeppiloten, handigheidjes, aandachtspunten en veel informatie over de kenmerken van goed materiaal en handige hulpmiddelen om het slepen en lieren makkelijk en veilig te houden.


The art of Paragliding – Dennis Pagen – € 41
10% korting op elk 2e boek van Dennis Pagen

Net zo informatief als de Hang Gliding Training Manual, maar dan voor schermvliegen! Een buitenbeentje in onze webshop, maar zeker de moeite waard voor parapentisten en voor deltisten die over willen stappen of die beide luchtsporten willen beoefenen.


Thuis in de lucht – Dennis Pagen – € 41

Alles wat je weten moet over meteorologie en nog veel meer. Met Thuis in de lucht leer je hoe het weer werkt, op grote en op kleine schaal. Zelfs tot ín de thermiekbel. Voor iedereen met interesse in meteo; en welke piloot heeft dat nu niet? Nederlandse versie nu uitverkocht; Engelse versie in de aanbieding.


Stekkengidsen, kaarten en apps


Stekkenkaart Alpen – Media Montana € 12 per stuk, € 30 per setDeltavliegen - stekkenkaarten - Media Montana - Randonaero
Nu tijdelijk gratis overzichtskaart van Frankrijk bij een set

De stekkenkaarten van Media Montana zijn overzichtelijk en erg praktisch in gebruik door een unieke vouwmethode.  De stekken in de Alpen zijn in 3 delen geknipt: oost, midden en west. Je vindt er alle bekende stekken op, en een aantal minder bekende pareltjes. De informatie op de kaarten is in het Duits en Engels met veel icoontjes. Erg handig voor onderweg.


Stekkenkaart Alpen – Cloudbase – € 22Logo Cloudbase

De kaart biedt info over meer dan 1.000 stekken voor delta en parapente in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Lichtenstein, Italië, Frankrijk en Slovenië. De kaart is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Italiaans. Deze kaart vraagt wat meer vouwtalent dan die van Media Montana en bestrijkt een wat groter gebied. De stekinfo zit in een apart boekje aan de omslag van de kaart vast. Minder handig voor onderweg, handig bij de voorbereiding.


Stekkenapps

Apps regel je natuurlijk zelf, en betaalde versies koop je in je eigen appstore. Voor sommige apps kun je tijdelijk toegang krijgen tot de pro-functies zonder direct te batalen. Soms kan dat via de app zelf, soms via vouchers. Deze acties zijn op dit moment beschikbaar:


Stekkengidsen

Stekkengidsen zijn nog steeds heerlijk in de voorbereidingen van vliegvakanties. Het fijne is dat ze het ook doen als er geen internet is, dus ook op je vliegtrip komen ze nog goed van pas. Je kunt er ook aantekeningen in maken.

 • Cloudbase – Flying sites Europe for paragliders and hang gliders € 40
 • Best flying sites of the Alps € 30
 • Topoguide to free flying sites in France (ook in het Frans beschikbaar) € 22
 • Classic Routes € 30
 • Die schönsten Fluggebiete der Alpen, für Gleitschirm und Drachenflieger € 40
 • Die schönsten Fluggebiete der mittleren und östlichen Alpen (+3 DVD’s) € 45
 • Die schönsten Fluggebiete rund um Das Mittelmehr € 40
 • Die schönsten Fluggebiete rund um Das Mittelmehr met panoramafoto’s € 60

         


Overige boeken en DVD’s

Er wordt ook nu nog veel geschreven over vliegen. Beter thermieken, overlandvliegen of mentale training, geen onderwerp zo gek of je vind er een goed boek over. De boeken gaan vaak over deltavliegen en schermvliegen, en hoewel de nadruk op schermvliegen ligt, is alle informatie ook goed te gebruiken door deltapiloten. Deze boeken zijn op aanvraag te bestellen en vlot leverbaar; neem voor andere titels of talen ook even contact op met Heleen.

Boeken in het Engels:

 • 50 Ways to fly better, Goldsmith € 35
 • Thermal flying for Paraglider and Hang Glider Pilots, Martens € 40
 • Crouss-Country Flying for Paraglider and Hang Glider Pilots, Martens € 30

Boekomslag - Fifty ways to fly better   Boekomslag - Thermal Flying   Boekomslag - Cross-Country Flying

Boeken en films in het Duits

 • 50 Wege zum Besseren Piloten, Goldsmith € 35
 • Das Thermikbuch für Gleitschirm- und Drachenflieger, Martens € 40
 • Der thermikfilm für Drachen- und Gleitschrimflieger, Jöst € 30
 • Das Streckenflugbuch für Gleitschirm- und Drachenflieger, Martens € 50
 • Der Streckenflugfilm für Drachen- und Gleitschrimflieger, Jöst € 30
 • Aufwind im kopf! Sicherer und besser fliegen mit mentalem Training € 20

     

      Boekomslag - mentale training voor piloten

Reacties zijn gesloten.