Deltavliegen en het weer

Deltavliegen doe je in de lucht. Daarmee begeef je je letterlijk ín het weer. Het weer is daarom ontzettend belangrijk bij het vliegen. Natuurlijk tijdens het vliegen, maar ook in de voorbereiding. Een lesdag of cursus kan alleen doorgaan bij veilig vliegweer.

Vlak voor een stage of lesblok bel of app je even met Heleen en bespreek je samen de weersverwachting. Soms vervalt er een dag, of gaat het hele blokje niet door. Dan schuift het automatisch door naar de reservedatum. De bergstages gaan altijd door; die duren 10 dagen, en daar zitten altijd wel een paar mooie vliegdagen bij!

Twee avonden vooraf = belavond

Kom je vliegen, dan bel of app je twee avonden vóór je lesblok start. Begin je op zaterdag, dan zoek je dus op donderdagavond even contact, liefst tussen 20.30 en 21.00 uur. We overleggen dan over jouw lesniveau in combinatie met het verwachtte weer en spreken af hoe laat je precies aanwezig moet zijn. Met het bellen bevestig je meteen ook je komst; bel je niet, dan gaan we er van uit dat je niet komt.

Meer over het weer

Tijdens onze B1-cursus leer je gaandeweg steeds meer over het weer. Je leert omstandigheden herkennen die bij je passen, en je leert het weer dat niet past tijdig herkennen. Zo loop je niet het risico dat je je een keer laat verrassen door slecht weer terwijl je in de lucht bent. Tijdens de B2-cursus breidt je die kennis uit en leer je zelfstandig keuzes maken over het weer, voor en tijden het vliegen.

Deltavliegen en het weer_800

Reacties zijn gesloten.