Sleepterrein Stadskanaal (EHST)

Ons vaste terrein voor de sleepstages en het duovliegen is het vliegveldje Stadskanaal, bij Vledderveen in Drenthe. We zijn daar te gast bij Vliegclub Westerwolde. Op het veld zijn allerlei voorzieningen zoals een camping voor alle piloten en een cafetaria (alleen in de weekends geopend). En de belangrijkste voorziening is natuurlijk de geweldige startbaan, waar we de hele dag door met de Dragonfly de lucht in kunnen!

De luchthaven EHST of Stadskanaal ligt aan de Aviaweg 1 te Vledderveen. Hier vind je meer informatie: https://ehst.nl

Parkeren kan buiten het hek op de algemene parkeerplaats. ’s Morgens vroeg is dat hek standaard gesloten en moet je even bellen met het speciale nummer 06-53805771. Je krijgt dan een van onze piloten aan de lijn, die het hek op afstand open kan doen. Loop na aankomst nóóit zomaar het veld op; het is een actieve luchthaven en er kunnen zomaar vliegtuigen komen starten of landen, op het gras!

Waar melden?

We starten altijd helemaal aan het eind van de baan. Aan welke kant, dat hangt af van de windrichting. Kom je voor een introductievlucht, dan hoor je vooraf aan welke kant je moet zijn.

  • Noordkant – bij zuidelijke wind: ga het hek door en ga rechtdoor voorbij de slagboom. Volg dit pad tot je bij de laatste hangar bent aan de linkerkant. Meld je vervolgens bij die laatste hangar aan de linkerkant, hangar 4.
  • Zuidkant- bij noordelijke wind: ga aan het eind van de Aviaweg niet rechtsaf het hek door maar sla linksaf, richting de motorcross. Je kunt parkeren in de berm aan de rechterkant van de weg, ter hoogte van de roodwitgeblokte markeringen in het veld. Daar ligt (of komt) een bruggetje om de greppel over te steken.

Dagindeling duovluchten en sleepstages

Vooraf krijg je bericht wanneer je ongeveer verwacht wordt maar de condities op de dag zelf bepalen hoe laat je precies kunt starten. Het weer is dynamisch, dus houdt er rekening mee dat je soms even moet wachten. Met de vlucht zelf zijn we ongeveer een half uurtje bezig.

Globale dagindeling slepen/duovliegen:

  • 08:00 – 10:30 uur: lesvluchten (duo en solo)
  • 10:00 – 13:00: introductievluchten (duo)
  • vanaf 16:00 uur: introductievluchten (duo)
  • vanaf drie uur voor zonsondergang: briefing/theorie voor cursisten en lesvluchten (duo en solo)

Zelf meenemen

Vlieg je als passagier, dan krijg je een harnas en een helm. Je hoeft zelf niks bijzonders mee te nemen, al is een zonnebril en eventueel een winddichte jas wel lekker. Heb je niet vooraf betaald, neem dan het geld contant en gepast mee naar het veld.

Voorzieningen op het veld

In het paviljoen is altijd een toilet beschikbaar en een koffieautomaat op muntgeld. De kantine is in de weekends open van 10:00 tot 17:00 uur.

Overnachten

Voor piloten en cursisten die zelfstandig landen is overnachting op de camping van de luchthaven inbegrepen in het daggeld. Voor passagiers (passanten, introducees en cursisten) geldt een toeslag van € 10. Tips voor B&B’s en hotels volgen nog. Heb je zelf een tip? Geef hem even door aan Heleen!

Reacties zijn gesloten.