Sleepcursus op Stadskanaal

Ben je zelfstandig deltapiloot met B2 of B3 en wil je leren slepen? Dan is deze cursus perfect voor jou. De eerste sleepervaring doe je op met de duovlieger. Zo kun je zonder stress ervaren hoe het gaat. Daarna maak je je eerste solo-sleepstarts met een enkeldoeker. Vlieg je zelf een dubbeldoeker, dan stap je later over op je eigen vleugel.

Haal je sleepaantekening

Expert – startpakket
Eerste 3 solo-sleepstarts

Expert – losse starts
Met begeleiding

Voor je eerste start krijg je een uitgebreide briefing en we helpen je bij het afstellen van je eigen materiaal. Mis je nog materiaal voor het slepen, dan kun je dat lenen of kopen. We adviseren je graag over wat je nodig hebt.

De sleepstage bestaat uit drie delen, die je ook apart betaalt:

  • Initiatiesleep (één of meerdere) met de duovlieger
  • Startpakket met briefing, afstellen materiaal en 3 solo-sleepvluchten
  • Vervolgvluchten met begeleiding

De prijzen zijn exclusief daggeld, WA-verzekering en eventuele huur van materiaal (een enkeldoeker bijvoorbeeld als je zelf dubbeldoeker vliegt).

Eerst duo, dan solo

De sleepcursus is bedoeld voor piloten met B2 of B3 die willen leren slepen. Heb je nog nooit gesleept, dan start je met een duovlucht. Tijdens de duovlucht oefen je met het volgen van het sleepvliegtuigje. Gaat dat goed, dan oefen je solo verder. Reken dus op één of meerdere duovluchten vóór je solo start. Deze boek je los bij. Let op: het maximumgewicht voor de duovluchten is 95 kilo.

Eerst enkeldoeker, dan eventueel dubbeldoeker

Je start het slepen altijd op een enkeldoeker met vin. Heb je zelf geen enkeldoeker, dan kun je die van de school huren. Na een paar starts gaat de vin eraf. Vlieg je normaal met een dubbeldoeker, dan kun je daarna ook overstappen op je eigen vleugel. Eerst weer met vin en kielbridle, later eventueel zonder.

Materialen voor het slepen

De vliegers van de school zijn uitgerust met een goed afgestelde bridle en een vin. We hebben ook wat vinnen en bridles te leen, en je leert hoe je die goed af kunt stellen. Wil je vaker slepen, dan is het de moeite waard je eigen bridle, vin en realease aan de schaffen. Overleg daarvoor even met Heleen. Je kunt altijd een enkeldoeker van de school huren. Bij deze stage is dat niet bij de prijs inbegrepen.

Planning

Je kunt komen slepen op elke dag dat er slepen op de agenda staat. Je moet je wel vooraf aanmelden. Houd er rekening mee dat de vluchten ’s morgens vroeg en aan het einde van de dag zijn. De briefing vóór je eerste vlucht doen we in overleg de avond vooraf, of midden op de dag als je ’s avonds begint. Kom je voor je eerste solo’s, reken dan ook ruim de tijd voor een briefing en het afstellen van je materiaal. Ook dat doen we ruim vóór je ermee gaat vliegen.

Video: Bob de Vries maakt zijn eerste solostarts tijdens de sleepcursus


Reacties zijn gesloten.