Lierterrein Het Wolkenveld

Het Wolkenveld ligt net buiten Nieuw Schoonebeek. Het bestaat eigenlijk uit 5 velden, die we delen met het jongvee van de eigenaar. Er zijn simpele voorzieningen op en naast het veld en er is zat in de buurt: supermarkt, cafés en snackbars, restaurantjes en campings. Overnachten kan ook prima op het vliegterrein.


Het Wolkenveld ligt achter de boerderij aan de Europaweg 233 net buiten het dorp Nieuw Schoonebeek. Kom je uit het westen, dan rijd je eerst het dorp uit en na een kleine 2 kilometer vind je nummer 233 aan je linkerhand. Dat is net voorbij de tweede bushalte. Als je niet te hard rijdt, zie je vlak voor je er bent al een hoge toren met een windmolentje tussen de bomen door. Daar moet je zijn. Maar let op: niet bij nr 233 het erf op, maar net ervoor een klein asfaltpad. Dan achter de schuur rechts het erf op, naar achter doorrijden en daar parkeren.

Voorzieningen op en rond het veld

Het veld is vooral een groot weiland: op het veld zelf is dus vooral veel ruimte. We zorgen voor een schaftkeet om even binnen te kunnen zitten en om te kunnen schuilen als het te heet, te koud of te nat is buiten en waar we in de pauzes wat kunnen drinken. Op het erf is ook een plek waar we binnen kunnen zitten voor de briefings en er is voldoende parkeerplaats. Overnachten kan bij de buren, zowel met je eigen tent/camper als in een B&B als op een slaapzaal. Voor elk wat wils dus!

Samen op de camping/in het B&B

De meeste piloten logeren bij elkaar bij Riet en Herman, de buren van het Wolkenveld. Ze runnen een simpele maar goed verzorgde (en mooi geprijsde!) B&B, hebben een slaapzaal voor groepen en bieden kampeergelegenheid op hun minicamping. Er zijn uiteraard nog veel andere campings in de buurt, ook met wat meer vertier voor meereizende niet-piloten. Vraag gerust naar wat adressen. Maar kom je vliegen, dan is logeren bij Riet zeker aan te bevelen: bellen op 06-19503180 om een plekje te reserveren, en zeg dan even dat je voor het deltavliegen komt. Zie prijslijst onderaan deze pagina.

Dagindeling lieren

De meeste blokjes zijn van zaterdag tot en met mandag. We beginnen rond 10:00 uur maar afhankelijk van het weer soms eerder of later. We gaan door tot het eind van de middag/begin van de avond, en we gaan meestal op zaterdag samen ergens eten. Bij slecht weer doen we theorie en op maandag houden we bijtijds op, zodat iedereen nog naar huis kan na het opruimen.

We lessen met verschillende niveaus. Die helpen elkaar op het veld, dus we beginnen en eindigen altijd met elkaar. Na elke lesdag pakken we samen in, ruimen we op en bespreken we de dag kort na. Daarna ben je vrij, het avondprogramma is natuurlijk niet verplicht.

Kenmerken van het veld

Het Wolkenveld bestaat uit 5 percelen van 80 x 1000 meter. Lang zat dus, maar met crosswind moeten we rekening houden met de greppels tussen de percelen. Gevorderde piloten die er al eens gewend zijn, kunnen zelf een redelijke inschatting maken van de invloed van de windrichting op het lieren. Voor beginnende piloten is één perceel van 80 meter genoeg en maakt de windrichting niet uit. Soms kunnen we ook lessen op een veld van een kilometer lang in oost-westrichting.

Prijzen B&B en camping

Overnachtingen op Het Wolkenveld kun je zelf boeken. Geef daarbij wel aan dat het om het vliegen gaat. De kosten voor de B&B zijn inclusief ontbijt. Kampeergasten kunnen ook ontbijt bestellen, net als lunch of avondeten. Er is koffie, thee en limonade aanwezig, en op verzoek kan er ook fris en bier in de koelkast gezet worden. Afrekenen in goed vertrouwen.

  • Bed &Breakfast leden vrienden op de fiets: € 22,50 pp/pn
  • Bed &Breakfast overige gasten: € 25 pp/pn
  • Mini-camping: € 5 pp/pn
  • Los ontbijt: 2,50
  • Lunchpakket: € 5
  • Warme maaltijd: € 10

Contactgegevens:
Familie Homan – Veenker
Europaweg 231, 7766 AH Nieuw Schoonebeek
Bellen met 0524-542078 of 06-19503180 of mailen met Riet Veenker om te reserveren.

Reacties zijn gesloten.