De school en het team

Briefing op Col du SapenayDelta Fly Adventures is een van de oudste vliegscholen van Nederland, met het meest complete lesprogramma. Aernout is de school in 1993 begonnen met het idee dat leren deltavliegen leuker, beter en veiliger kan. En dat staat nog steeds voorop: veiligheid, plezier en zelfstandigheid.

Hieronder stellen we ons team aan je voor. Stuk voor stuk ervaren piloten met elk hun eigen passie voor het vliegen. We kunnen nog wat hulp gebruiken, dus lijkt het je wat om anderen te helpen piloot te worden, informeer dan eens bij Heleen of René wat het zo’n beetje inhoudt. We leiden je graag op tot lierman, hulpinstructeur, duoplioot of, voor de echt bevlogen lui, tot instructeur of sleeppiloot.


Heleen van den Bos – eigenaar, instructeur

“Heleen kán dingen” legde een cursist eens uit aan de anderen. Die uitspraak komt steeds vaker terug. Ze kan veel en leert nog altijd bij.

“Deltavliegen, dat doet echt iets met je. Ik vind het geweldig om die ervaring met anderen te delen. Ik vlieg sinds 2007. In 2013 werd ik lierman, in 2014 instructeur en nam ik de school over van Aernout Drijver. In 2020 begon ik ook met duovliegen; een geweldige manier om het vliegen te delen én om cursisten sneller vooruit te helpen. We leren mensen op een leuke en verantwoorde manier vliegen. Ons team heeft veel kennis en ervaring en de sfeer is altijd top. Onze cursisten bloeien uit tot zelfstandige, verstandige piloten die enorm genieten in de lucht.”


René – hulpinstructeur

Deltavliegen - les aan de start - RandonaeroRené is een vaste verschijning op onze vliegstekken. Zelf een behoorlijk ervaren piloot geniet hij ervan anderen omhoog te helpen. Of dat nou met de eerste loopoefeningen is, of met de eerste overlandvluchten. Hij blijft zich verbazen over wat er allemaal komt kijken bij het deltavliegen en deelt dat met erg veel en aanstekelijk enthousiasme.


Rinus – Sleeppiloot

Als er iemand gek is van deltavliegen, dan is het Rinus. Als er ook maar één piloot de lucht in wil, staat hij klaar om die op te slepen naar een mooie thermiekbel. Hij kan lezen en schrijven met zijn DragonFly en met al zijn sleepervaring hang je ook als cursist goed aan zijn sleep. Hij houdt rekening met het niveau van de piloot en maakt er een samenspel van. En staan we op de grond, dan vertelt hij enthousiast van de avonturen die hij beleefd heeft met deltavliegen. Hij wil bestwat vaker zelf met zijn delta de lucht in maar van anderen opslepen krijgt hij nooit genoeg. Lees hier meer over Rinus en zijn groene DragonFly.


Mupke

Deltavliegen - Kaija de kat - RandonaeroKom je vliegen bij Randonaero, dan kom je vanzelf ook  Mupke tegen. Deze zwarte kat reist mee naar de oefenhelling en naar Frankrijk. Ze vangt daar niet allen muizen maar inspecteert ook regelmatig het vliegmateriaal en doet soms mee aan de briefings. Chutevouwen heeft ze ook even geprobeerd maar ze raakte steeds afgeleid door al die lijnen. Kaatje, oude bekende onder oude bekenden, is helaas overleden.


Winkel, service  en reparaties

Bij ons kun je alles kopen wat je bij het vliegen nodig hebt. We controleren en repareren toestellen en andere vlieguitrusting en bieden goede service op de spullen die je bij ons koopt. Vlieg je bij ons in de school, dan kunnen we je adviseren over wat je het beste aan kunt schaffen, ook wanneer je dat op de particuliere tweedehandsmarkt zoekt.

Reacties zijn gesloten.