Oefenhelling in Duitsland

De oefenhelling van Randonaero ligt bij Monreal in de Duitse Eifel. Je kunt daar goed het voetstarten oefenen en je landingsvaardigheden perfectioneren. Na elke oefening breng je met de quad je vleugel weer naar boven; dat scheelt een boel energie zodat je lekker veel starts kunt maken! Deze cursus is voor alle piloten in fase 1 / fase 2. Het is verplicht voor wie mee gaat vliegen in de bergen. Ga je niet bergvliegen maar wil je wel je toestelbeheersing verbeteren? Dan is deze cursus ook ideaal voor jou.


Video: een lesblokje op de oefenhelling door Vicar

De eerste loopoefeningen heb je al gedaan op het sleepterrein. Dat was op het vlakke. Hier start je voor het eerst op een helling, en kun je loskomen zonder dat er aan je getrokken wordt. Dat vraagt net wat meer van je techniek. Deze cursus is verplicht voor iedereen die mee wil bergvliegen. Voor alle anderen is het heel erg aanbevolen, omdat het je techniek enorm verbeterd. Ook leer je beter landen op je voeten.

Steeds hoger op de helling

Op de eerste dag beginnen onder aan de heuvel om te wennen aan het lopen met je vleugel. Gaat dat goed, dan schuiven we het startvak steeds wat verder op naar boven. Daar gaat het vliegen echt beginnen! De vluchtjes blijven kort, de helling is niet zo hoog. Daardoor kun je meerdere starts achter elkaar maken en ga je lekker snel vooruit.

Bespaar krachten met de quad

Na elke oefening moet je met je toestel weer de helling op. Sjouwen kost erg veel energie, zeker heuvel op. Daarom hebben we een quad met een aanhanger waar je deltavlieger op kan. Zo ben je snel en uitgerust weer boven, klaar voor je volgende start. Dankzij de quad houd je bij ons energie over voor nog wat extra vliegtijd.

.

Reacties zijn gesloten.