Fase 1: beginnerscursus

Van je eerste duovlucht tot en met je eerste solovlucht: met de beginnerscursus leer je zelfstandig vliegen. En dat is makkelijker dan je denkt!

Je begint samen met de instructeur onder de duovlieger. Die wordt door een ultralicht vliegtuigje opgesleept tot 500 meter hoogte. Daar koppel je los en vlieg je rustig naar beneden, terwijl je allerlei oefeningen doet. Aan het eind van de beginnerscursus kun je alles zelf: starten, het sleepvliegtuigje volgen, vrij vliegen en landen. Je sluit de cursus af met je eerste solovluchten.

Boek je cursus

INTRODUCTIEVLUCHT
een geweldige ervaring

INTRODUCTIEPAKKET
2 duovluchten
BEGINNERSCURSUS
10 of 20 duovluchten

De beginnerscursus bestaat uit duovluchten, grondoefeningen met een solo-vlieger en theorie. Bij de eerste vluchten neem je op hoogte het stuur over en leer je rechtuit vliegen en sturen. De instructeur doet eerst de start en de landing nog maar gaandeweg neem je dat ook van haar over. Je doet ook grondoefeningen en stuuroefeningen in de simulator en je krijgt theorie over hoe het vliegen eigenlijk werkt. Heb je alles goed in de vingers en gaan ook de starts en landingen perfect? Dan ben je  toe aan je eerste solovluchten. Reken op ongeveer 20 à 30 vluchten voor het halen van dit niveau.

Let op: maximaal gewicht 95 kg

Inbegrepen in de beginnerscursus:

  • 10 of 20 duovluchten, inclusief sleepgeld
  • Grondoefeningen met een solo-vlieger
  • Oefenen in de simulator
  • Theorielessen
  • Video’s van de vluchten met nabespreking
  • Overstap naar solo, met de eerste 2 solovluchten
  • Materiaal en WA-verzekering

Niet inbegrepen:

  • Daggeld luchthaven: € 5 per start tot maximaal € 15 per dag inclusief camping
  • Overige verzekeringen

Extra stage: voetstarten op de oefenhelling

Tijdens de beginnerscursus en de follow-up kun je ook een stage volgen op de oefenhelling. Hier leer je voetstarten, dus starten op eigen kracht en zonder de wieltjes. De zwaartekracht helpt natuurlijk, net als in de bergen. Wil je tijdens je follow-up mee bergvliegen, dan is deze stage verplicht. Voor alle anderen is deze zeer aanbevolen, voor je je eerste solo’s vliegt.

Aantal vluchten en planning

Reken op ongeveer 20 à 30 duovluchten vóór je eerste solo. Je maakt maximaal 3 vluchten per dag. De planning vind je in de agenda. Je kunt je aanmelden voor alle dagen dat slepen op de agenda staat.

Reacties zijn gesloten.