Theoriecursus en theorieboek

Om veilig te kunnen deltavliegen moet je niet alleen de praktijk goed in de vingers hebben, maar heb je ook heel wat theoretische bagage nodig. Je kunt dit zelf bestuderen. Doe je liever een cursus, dan kun je terecht bij Frans Icke, de examencoördinator van de KNVvL.

Voor het halen van een B2- en B3-brevet moet je theorie-examen doen in 5 verschillende vakken:Theoriebijeenkomst bij Flying Dutchman

  • Meteorologie
  • Aerodynamica
  • Vliegtechniek
  • Luchtvaartvoorschriften en reglementen
  • Navigatie en overlandvliegen (voor B3)

Gelukkig heb je het meeste al eens gehoord of ervaren op een van de lesstekken en zal er niet heel veel compleet nieuw zijn. Wel nieuw is dat je het tijdens je examen allemaal paraat moet hebben en goed moet begrijpen.

Theoriebundel

Wil je zelf studeren, dan kom je met onze complete reader een heel eind. Daarin hebben we alle informatie die wij belangrijk vinden voor het veilig vliegen op B2-niveau bij elkaar gebracht. Er zit ook een lijstje in met dingen waarvan wij vinden dat je die moet kennen en kunnen voor je theorie-examen. De lijst kun je gratis per e-mail aanvragen. De theoriebundel is te koop via de webshop en krijg je thuisgestuurd. We hebben ook andere boeken over deltavliegen op verschillende niveaus en over het weer. Kijk even in de shop of vraag ernaar.

Theoriecursus en losse lessen

Wij hebben op het moment geen theoriecursus op het programma. Horen we van een andere school dat er een cursus is, dan zetten we die in de agenda. Losse lessen geven we wel, op dagen dat het lessen niet gaat vanwege het weer. Op elke slechtweerdag behandelen we een theorieonderwerp dat past bij het niveau van de piloten.

 

Reacties zijn gesloten.