Leer deltavliegen

Leren vliegen als een vogel? Dat kan echt! Vlieg met ons mee en we leiden je stap voor stap op tot zelfstandig piloot. Je leert vliegen met een duovlieger. Met de instructeur aan je zij maak je direct al hoogtevluchten en geniet je van de geweldige sensatie van het vliegen. Je oefent net zo lang tot je solo kunt. Dan ligt de wereld aan je voeten!

Fase 1 – Beginner Fase 2 – Follow-up Fase 3 – Expert

Het lesprogramma bestaat uit verschillende onderdelen. Fase 1 is voor het halen van Brevet 1, een oefenbrevet. Daarmee mag je nog niet zelfstandig vliegen maar het geeft wel aan dat je hoogtevluchten kunt maken. Fase 2 is voor het halen van Brevet 2. Daarmee kun je zelfstandig vliegen! Fase 3 is speciaal voor piloten die al een B2 of zelfs B3 (gevorderdenbrevet) hebben maar die nog een specifieke startmethode willen leren. Bergvliegen is voor iedereen die solo vliegt en goed op de voeten kan landen.

Begin je met vliegen? Boek dan het introductiepakket of ga direct voor de complete cursus.

Opbouw lesprogramma:

  • Fase 1 – Beginner: duovliegen tot en met de eerste solovluchten
  • Fase 2 – Follow-up: solovliegen tot en met je brevet
  • Fase 3 – Expert: leren slepen voor zelfstandig piloten
  • Bergvliegen: in fase 2 en 3
  • Extra oefenhelling: voor betere vleugelbeheersing en voetstarten
  • Extra lieren, soaren, persoonlijke coaching

De verschillende cursussen

Slepen / Duovliegen
De meeste lessen zijn op het vliegveldje bij Stadskanaal (EHST), waar een klein vliegtuigje ons de lucht in sleept. Die manier van starten heet slepen, en het is een erg goede en veelgebruikte manier om in het vlakke Nederland de lucht in te komen. Het geeft direct veel vliegtijd (of airtime), en dat maakt het zo’n mooie manier van lessen. Voor ervaren piloten is slepen ook heel leuk. Ook zij krijgen direct veel vliegtijd en met een beetje geluk zet de sleeppiloot je af in een thermiekbel!

Bergvliegen / Oefenhelling
Vliegen in de bergen is ook geweldig. En dat leren we je natuurlijk ook. Bij het slepen start je meestal op je wielen of op een karretje. In de bergen start je op je voeten en zorg je zelf voor voldoende snelheid om op te stijgen. Die startmethode vraagt veel toestelcontrole, en dat kun je perfect oefenen op onze oefenhelling in Cond, Duitsland. Op het sleepterrein doen we al wat loopoefeningen op het vlakke. Kun je al aardig vliegen en ben je ook nog een keertje op de oefenhelling geweest, dan kun je mee op stage in de Franse Alpen!

Lieren / Soaren
In Nederland kun je behalve slepen ook lieren, waarbij je met een kabel de lucht in getrokken wordt. Ook daar geven we cursus in. Als je al goed kunt vliegen, dan heb je die startmethode zó onder de knie. Heb je al een brevet, dan kun je gaan lieren bij een van de clubs in Nederland en daarbuiten. Ook kun je soaren, dat is vliegen langs de duinen aan de kust. Omdat je daar vliegt met harde wind, moet je toestelbeheersing echt in orde zijn. Meestal kom je niet erg hoog maar je kunt eindeloos heen en weer vliegen langs de duinen; zeker de moeite waard!

Reacties zijn gesloten.