Veiligheid en verantwoordelijkheid

Deltavliegen is een luchtsport. En doe je in de lucht iets niet goed, dan kun je erg hard vallen. Daarom staat bij het leren deltavliegen veiligheid voorop. Die veiligheid zit in veel verschillende aspecten: in goed en veilig materiaal, in een gezonde mentaliteit en in een goed uitgekiend lesprogramma. Deltavliegen is inmiddels een relatief veilige luchtsport geworden en leren vliegen is vooral spannend en leuk. Dat houden we graag zo, en daarom gelden bij ons een paar extra regels.

Eigen medische verklaring

Om veilig les te kunnen geven, moeten we net iets meer van je weten dan je naam en je adres. Kleine medische bijzonderheden vragen soms om extra aandacht bij het leren vliegen. Hoor je slecht met je linker oor bijvoorbeeld, dan moeten we niet aan je linkerkant staan als we instructies geven… Om alles te weten wat voor ons nodig is, vult elke cursist een eigen medische verklaring in. Komt daar iets uit naar voren, betekent dat niet dat je niet kunt leren vliegen. Het betekent wel dat we graag even met je overleggen over wat er precies aan de hand is en of we het lesprogramma of onze begeleiding wat aan moeten passen.

Goede kleding

Goede kleding biedt goede bescherming als het bij het starten of landen niet helemaal gaat zoals gewenst. Bij ons vlieg je met goede schoenen, een lange broek en met lange mouwen. Handschoenen zijn niet verplicht maar wel aanbevolen, en dikke armbanden en grote horloges gaan beter af.

Controle van eigen vliegmateriaal

Heleen helpt een piloot zijn toestel reparerenHet lesmateriaal van de school verkeert in goede staat. Je moet het wel zelf passen, op aanwijzingen van de instructeur. Ontdek je toch een beschadiging of raakt het tijdens het vliegen beschadigd, meldt dat dan direct. Op het moment dat je met eigen materiaal komt vliegen, moet dat natuurlijk ook in orde zijn.

Tijdens de lessen leer je hoe je voor je materiaal kunt zorgen. Ook besteden we aandacht aan de levensduur van het materiaal en hoe en waar je het kunt laten checken. Kom je vliegen met tweedehands materiaal, dan moet het recent gecheckt zijn door de dealer of fabrikant. Als je vliegt met een noodparachute moet die recent hervouwen zijn en niet te oud zijn. Je deltavlieger en je harnas moeten goed op elkaar zijn afgestemd en het harnas moet voorzien zijn van een angle of dangle-begrenzer.

Reacties zijn gesloten.