Agenda deltavliegen 2021

Briefing op Col du SapenayWe vliegen het hele jaar door en geven les in Nederland aan de lier en boven de duinen, in Duitsland op de oefenhelling en in de Franse Alpen. Alle reguliere lessen staan in de agenda. Extra lessen zoals het soaren maken we bekend via de maillijst, site en de nieuwsbrief.

Let op: door het coronavirus passen we soms tussentijds de agenda aan. Volg het nieuws via de speciale corona-pagina, de nieuwsbrief en hieronder in de agenda. Meld je steeds aan voor de lessen die je wilt volgen, dan houden we je persoonlijk op de hoogte.

De agenda voor 2021 is bíjna af. Later dan normaal, maar het is dan ook wat lastiger puzzelen. Via het jaaroverzicht kun je alvast de globale planning bekijken maar let op, deze is nog niet definitief! Er komt ook een corona-bijsluiter bij, over hoe we omgaan met de regels en richtlijnen, en hoe we eventueel de agenda kunnen aanpassen als de regels veranderen. Waarschijnlijk is de agenda eind januari af.


Beginnerscursussen en introductiecursus

We raden je aan te starten met lieren. Je kunt beginnen met de complete B1-cursus of met een introductiecursus. De introductiecursus duurt 2 dagen; dat zijn de eerste twee dagen van een lesblok. Sommige lesblokken duren langer; na elke introductiecursus kun je dus direct door voor het vervolg van de B1-cursus.

Inschrijven Meer informatie
Introductiecursus lieren Introductiecursus oefenhelling
 • Data 2021 volgen nog
 • Data 2021 volgen nog

Vakantiecursussen 2021 – Leren vliegen op vakantie

 • Zomerspecial LIEREN voor elk niveau, van beginners tot Vrije Vliegers
Inschrijven Meer informatie

Jaaroverzicht data alle niveaus

De agenda voor 2021 is bíjna af. Die vind je straks hieronder. Nu al wel een globaal overzicht.

 • Vanaf maart: lieren voor follow-up en lange baan
 • Vanaf april: introductie- en B1-cursussen aan de lier
 • Oefenhelling dit seizoen in Frankrijk (juli en september)
 • Eén of twee sessies bergstages (juli/augustus en september)
 • Lieren alle niveaus tot eind oktober
 • Mogelijk sleeples vanaf september
 • Vlieghap: 27 november 2021!
Inschrijven Meer informatie

Bergvliegen (B2- en B3-cursus, ervaren piloten)

De bergstages staan open voor piloten op minimaal B1-niveau. Je hoeft niet in onze school te zijn opgeleid, maar je moet wel vliegen op ‘ons’ ingangsniveau. Dat vind je terug bij de cursusinformatie. Aansluitende stages zijn uitstekend te combineren en als één blok te volgen. De eerste dag is de dag om op locatie te arriveren, je hoeft dus niet eerder aanwezig te zijn.

Oefenhelling op Sint Hilaire du Touvet

Vijf dagen les op de oefenhelling van Le Delta Team op Sint Hilaire du Touvet, een prachtige bergplaats nabij onze eigen Sapenay. Voor wie voor deze stage al hoogtevluchtjes aan de lier maakt, is het mogelijk om direct aansluitend de bergstage op Col du Sapenay mee te doen als de stage op de oefenhelling succesvol is afgerond.

 • Data: vermoedelijk  juli en/of september

Bergstage Col du Sapenay

 • Data: vermoedelijk 1 in juli/augustus en 1 in september

Bergstage Safari rondom Sapenay

 • Data: vermoedelijk in september, bij voldoende voorinschrijving

De bergstages gaan alleen door als de situatie rond het coronavirus dat toelaat. Boeken kan gewoon; gaat de cursus niet door dan krijg je je complete cursusgeld terug. We bieden dan zo mogelijk een alternatief vliegprogramma in Nederland waar je je apart voor kan aanmelden.

Inschrijven Meer informatie

De Coach – werken aan techniek en vertrouwen

Werken aan je start of landing, thermieken of wennen aan een nieuw toestel? Er weer inkomen na een tijdje niet gevlogen te hebben? De Coach staat klaar, voor jou alleen of voor een groepje vliegmaten. Data in overleg, aan de lier, de kust of in de bergen.

Inschrijven Meer informatie

Soaren aan de Nederlandse kust

Soaren is geschikt voor alle piloten die een klein beetje kunnen sturen. Eigen materiaal is erg handig, in sommige gevallen kan schoolmateriaal gebruikt worden. Meer informatie, data en aanmelden via de soarpagina.

Inschrijven Meer informatie

Vouwen noodparachutes

Vouwen bij een club of bij ons, onder begeleiding van ervaren vouwers. Je kunt je parachute natuurlijk ook dóór ons laten vouwen maar het is goed om het zelf te leren.

 • Laten vouwen of vouwworkshop voor 1 à 2 piloten via Heleen
 • Data en mogelijkheden groepsactiviteit nog niet bekend

Theorieles examens en veiligheidsdagen

De KNVvL organiseert jaarlijks theorie-examens en veiligheidsdag voor (aankomend) piloten. Frans Icke van High Five geeft voor elk examen een cursus in de weekends. Zodra zijn data bekend zijn, komen die ook hier op de agenda. De lesstof is beschikbaar via onze winkel.

Theorie-examens Theoriecursus
High Five
Veiligheidsdagen

Reacties zijn gesloten.