LIFT!

Omslag LIFT1Elk kwartaal publiceren we in LIFT een nieuwsflits met de laatste nieuwtjes over deltavliegen en onze activiteiten. Die zetten we hieronder op een rij, met links naar meer informatie. Wil je niks meer missen, dan kun je je abonneren op onze nieuwsbrief. Je krijgt dan zo’n 10 keer per jaar een overzichtje van vliegnieuws, activiteiten en informatie over materiaal in je mailbox.

Bergvliegen met Hemelvaart en Pinksteren

Elk jaar trekken we met Hemelvaart en Pinksteren naar de Franse Alpen. We combineren dan direct een week invliegen op Col du Sapenay (tegenwoordig zonder plafond!) met een stekkensafari in de Savoie en Haute Savoie. Je krijgt alle gelegenheid om te werken aan je techniek, zelfstandigheid, het thermieken, je oordelingsvermogen, bijzondere manoeuvres of om bijvoorbeeld te wennen aan een nieuw toestel. Voor piloten die dicht tegen hun brevet aan zitten, kan dit net het zetje zijn naar zelfstandigheid toe. Voor zelfstandige piloten, doorgewinterd of vastgeroest, is dit een relaxte vliegvakantie om het seizoen mee te beginnen: op stap met gelijkgestemden, mooie vlieggebieden, variërende moeilijkheidsgraad en, bij goed voorjaarsweer zeker goede thermiekkansen. De logistiek en gezelligheid regelen we met elkaar en hoewel het vakantie is, draait het wel om zo veel mogelijk vliegen.

Overig programma

Behalve bergvliegen lieren en soaren we ook, met beginners én gevorderden. Heb je een brevet en wil je graag leren lieren, dan is onze liercursus geknipt voor jou. Heb je ooit al een lieraantekening gehaald maar heb je lang niet aan de lier gevlogen? Dan kunnen we je helpen opfrissen. Het soaren doen we bij goed weer en gelegenheid. Hoe dat werkt, lees je op de soarpagina; enige zelfwerkzaamheid is vereist. Op z’n minst moet je het weer goed in de gaten houden. Voor het lieren en het soaren kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar Heleen. Check de agenda voor onze data.

 

Reacties zijn gesloten.